Σχολικό λεωφορείο!

ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Α΄τάξη – Μικροί Επιστήμονες! – «Ένα μπαλόνι που φουσκώνει μόνο του»

Οκτ 201525

Σήμερα ξεκινήσαμε κάνοντας το πρώτο μας πείραμα την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης!

Τα πειράματα ήταν ένα «θέμα» που επέλεξαν μετά από ψηφοφορία οι μικροί μαθητές της Α’ τάξης αυτής της χρονιάς για τις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης!

Σήμερα πραγματοποιήσαμε το πείραμα «Ένα μπαλόνι που φουσκώνει μόνο του».

Οι μικροί επιστήμονες έφεραν μαζί τα απαραίτητα: ένα πλαστικό μπουκάλι, ένα μπαλόνι, ξύδι και μαγειρική σόδα.

Γεμίσαμε τα μπουκάλια μας με λίγο ξύδι. Ύστερα βάλαμε με ένα κουταλάκι σόδα μέσα στα μπαλονάκια και εφαρμόσαμε το στόμιο των μπαλονιών στα στόμια των μπουκαλιών. Όταν η σόδα άρχισε να πέφτει στο ξύδι η…χημεία ανέλαβε δράση! Το διοξείδιο του άνθρακα που προκλήθηκε από την αντίδραση ξυδιού – σόδας προκάλεσε αέρια που δεν είχαν διέξοδο κι έτσι φούσκωσαν τα μπαλόνια μας.

Οι μικροί επιστήμονες ενθουσιάστηκαν και πέρασαν πολύ ωραία, μαθαίνοντας!

CdiaKyqNTb2I9rgr0NP6-150x150

 

Επιτρέπεται η προσωπική χρήση για το ψηφιακό υλικό που διατίθεται στο ιστολόγιο αυτό. Δεν επιτρέπεται η δημοσίευσή του σε άλλο έντυπο ή ψηφιακό μέσο με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή αρχείου. Τα κείμενα, οι φωτογραφίες και τα ενσωματωμένα αρχεία στις δημοσιεύσεις του ιστολογίου «Σχολικό Λεωφορείο» είναι πνευματική ιδιοκτησία του blogs.sch.gr/nantiaf/, η οποία προστατεύεται αυτοτελώς, βάσει του Ν.2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Επιτρέπεται η αποσπασματική αναδημοσίευση, στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται η πηγή (https://blogs.sch.gr/nantiaf/) και να υπάρχει σύνδεσμος παραπομπής στη σχετική ανάρτηση στη σελίδα «Σχολικό Λεωφορείο», από όπου θα μπορεί να γίνεται λήψη του εκάστοτε αρχείου, αν υπάρχει. Προς σεβασμό για την προσπάθειά μου και την πολύωρη δουλειά που κάνω για τη δημιουργία του υλικού του ιστολογίου μου.

Νάντια Φάλκου

Αφήστε μια απάντησηTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων