RSS Feed for This PostCurrent Article

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Η παιδική κακοποίηση είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που στα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει περισσότερη σημασία, παλιότερα δεν ήταν και πολύ σημαντικό. Αυτοί που δέχονται κακοποίηση είναι κυρίως παιδιά ηλικίας από 2 έως και 18 ετών, αλλά και μεγάλοι. Αυτά τα παιδιά δεν αντιμετωπίζουν μόνο ψυχολογικά τραύματα αλλά και εξωτερικά, όπως διάφοροι τραυματισμοί που συμβαίνουν κατά την διάρκεια της κακοποίησης τους.

Η κακοποίηση μπορεί να γίνεται με πολλούς τρόπους, όχι μόνο μέσω της σωματικής βίας, αλλά και της ψυχολογικής ή λεκτικής βίας. Η ψυχολογική βία γίνεται όταν ο θήτης κάνει επίθεση στο θύμα μέσω σχολίων και εκφράσεων. Τα παιδιά που δέχονται κακοποίηση από μικρή ηλικία πολλές φορές γίνονται πολύ βίαιοι απέναντι σε άλλα άτομα σαν ενήλικες. Νιώθουν φόβο απέναντι στους άλλους συνανθρώπους τους..

Τα τελευταία χρόνια αυτή η  κατάσταση έχει αυξηθεί. Η οικογένεια των κακοποιημένων παιδιών παίζει πολύ μεγάλο ρόλο αλλά και το περιβάλλον στο όποιο διαμένουν. Πρέπει να το αντιμετωπίσουν με πολύ αγάπη, κατανόηση και να δουν το πρόβλημα με πολύ σοβαρότητα. Να του εξηγήσουν ότι αυτό που του συνέβη δεν το άξιζε και δεν φταίει εκείνος για αυτή την κατάσταση. Αν οι γονείς του θύματος  δεν αντιμετωπίσουν την κατάσταση με σοβαρότητα, στο παιδί θα δημιουργηθούν διάφορα ψυχολογικά τραύματα που θα το σημαδέψουν σε όλη του την ζωή.

Κάποια παιδιά που έχουν δεχτεί κακοποίηση από τους γονείς  τους, η πολιτεία θα πρέπει να τους πάρει την επιμέλεια των παιδιών. Γι’ αυτό  πρέπει να κάνουμε αυστηρότερους νόμους και να λάβουμε μέτρα για την προστασία αυτών των παιδιών, γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και πρέπει να το δούμε με μεγάλη σοβαρότητα.

Τα κακοποιημένα παιδιά μερικές φορές καταλήγουν στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά, μερικά έχουν φτάσει ακόμα και στην αυτοκτονία. Γι’ αυτό δεν πρέπει να μένουμε απαθείς όταν γνωρίζουμε τέτοιες περιπτώσεις. Υπάρχουν οργανώσεις για να απευθυνθεί κάποιος, όπως «Το χαμόγελο του παιδιού» αλλά και η αστυνομία.

Trackback URL



  1. 1 Comment(s)

  2.   By ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩ on Μαρ 14, 2013 | Reply

    Πολύ σημαντικό το παραπάνω άρθρο.Θίγει ένα αξιοσημείωτο θέμα το οποίο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις σήμερα,την παιδική κακοποίηση.Πολλά παιδιά από μικρή ηλικία δέχονται επιθέσεις από μεγαλύτερούς τους ,είτε γονείς είτε άλλοι , με αποτέλεσμα να καταλήγουν να γίνονται βίαιοι προς τους συνανθρώπους τους , για να προστατευτούν.Η Πολιτεία αλλά και οι απλοί πολίτες θα πρέπει να λάβουν δραστικά μέτρα , γιατί το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης υποβιβάζει τόσο τα ίδια τα άτομα όσο και την κοινωνία γενικότερα.

Post a comment

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση