no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Αρχάνες Κνωσσός Χ 2

Συγγραφέας: | 30 Ιουνίου, 2021
| 2 σχόλια |

Η πανδημία και οι καραντίνες δεν μας άφησαν να περπατήσουμε με όλη την ομάδα μας τη σχολική χρονιά 2020 2021. Μόλις κλείσαμε, τον Ιούνιο, πήραμε τη ‘φούσκα’ των μαθητών του Α4(17/6)  και του Γ3 (23/6) και σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες, περπατήσαμε από τις Αρχάνες στην Κνωσσό.

Ξεκινήσαμε από το σταθμό ΚΤΕΛ στο λιμάνι. Ώρα συνάντησης 7.15 πμ. Λίγο πρωί, όμως καλοκαίρι και η ζέστη θα μας προλάβαινε.

Η πεζοπορία μας διέσχισε τον ιστορικό οικισμό των Αρχανών. Παλιά σπίτια με όμορφες αυλές μας καλημέρισαν. Αφήσαμε τις Αρχάνες και ανηφορίσαμε το μονοπάτι στο λόφο Φουρνί, στο υστερομινωικό νεκροταφείο. Περάσαμε το άλσος με τα πεύκα, τους σκίνους και τους χαμηλούς ευωδιαστούς θάμνους.

Κατηφορίσαμε βόρεια στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης. Νότια στο φαράγγι φάνηκε η υδατογέφυρα στο Καρύδι. Ξεκουραστήκαμε στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων.

Στις πλαγιές αμπέλια και ελιές στην κοίτη του ποταμού πλατάνια και καλαμιές. Δίπλα στο ποτάμι κήποι με εσπεριδοειδή και μποστάνια.

Μπήκαμε στο παλιό μονοπάτι, κάτω από τη σκιά των ψηλών δέντρων. Έκπληξη για όλους, έμοιαζε με ζούγκλα.  Φτάσαμε στην Αγία Ειρήνη. Ο ορίζοντας έκλεισε από τον τοίχο της δεύτερης υδατογέφυρας που συναντήσαμε. Λίγο πριν στρίψαμε στρίψαμε προς τον οικισμό, τα Σπήλια.

Συνεχίσαμε από την κοιλάδα της Συλλάμου. Έπιασε μεσημέρι και η ζέστη άρχισε να ενοχλεί. Όσοι θυμήθηκαν το καπέλο ήταν καλύτερα, οι υπόλοιποι έκαναν υπομονή.

Φτάσαμε στην περιοχή της Φορτέτσας και συναντήσαμε την βενετσιάνικη υδατογέφυρα του Μοροζίνι. Σύντομη επίσκεψη για φωτογραφίες και συνεχίσαμε προς την Κνωσσό, το τέλος της διαδρομής μας.

Περισσότερες φωτογραφίες

κάτω από: Εκδρομές 2020 2021

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες