no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Η Ομάδα μας

Η Ορειβατική ομάδα του Πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου ξεκίνησε τη λειτουργία της τη σχολική χρονιά 2009 – 2010.

Πραγματοποιήσαμε την πρώτη εκδρομή μας 4 Φεβρουαρίου 2010 στο Χαϊνόσπηλιο Μαλεβυζίου.

Σκοπός της Ομάδας είναι η βιωματική γνωριμία των μαθητών με το περιβάλλον της Κρήτης, τη χλωρίδα, την πανίδα, τους γεωλογικούς σχηματισμούς και τη γεωλογική εξέλιξη αυτών, την ιστορία, τα απομεινάρια του χρόνου και των πολιτισμών πάνω στο νησί, τα έργα των ανθρώπων παλιά και νέα, τη σημερινή σχέση των Κρητικών με το περιβάλλον τους, τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η σχέση.

Επίσης η Ομάδα προτείνει το περπάτημα και την ορειβασία στον ελεύθερο χρόνο, τη δημιουργία σχέσεων, τη δράση και συνεργασία των μελών της για την ολοκλήρωση μιας πορείας.

Σημαντικό στοιχείο είναι η τοπικότητα των αναφορών μας. Προσπαθούμε να αναδείξουμε διαδρομές, κοντινές στην πόλη μας το Ηράκλειο, σύντομες αλλά πλούσιες περιεχομένου σύμφωνα με το σκοπό μας , τις οποίες οι σημερινοί μαθητές θα μπορούν να επαναλάβουν και σαν ενήλικες, μετά από χρόνια.

Η Ομάδα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των καθηγητών του Σχολείου μας με τους Συλλόγους Γονέων και άλλους φορείς της πόλης που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον αλλά υπάρχει χάρι στην μεγάλη αγάπη που δείχνουν οι μαθητές για τις πεζοπορίες στα μονοπάτια της Κρήτης.

Για την Ορειβατική Ομάδα

Νίκος Ψαρουδάκης

Αφήστε μια απάντηση