Feed
Άρθρα
Σχόλια

Αφίσα για διοργάνωση ΦΑΤην Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου (10:00΄-13:00΄) θα παραγματοποιηθεί δράση Φυσικής Αγωγής στον πεζόδρομο της πλατείας Κατερίνης, με τίτλο “Πάμε πλατεία; Παίζω και Αθλούμαι εναλλακτικά στο Δήμο Κατερίνης”. Στη δράση θα συμμετέχουν τα Δημοτικά, Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠ.Α.Λ. του Δήμου Κατερίνης. Ανάλογα με την ηλικία τους, όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, δοκιμάζοντας διάφορες δραστηριότητες φυσικής δραστηριοποίησης, όπως επιδαπέδια κινούμενη τρίλιζα, street volley, teqball κ.ά. Η δράση διοργανώνεται από τη Δ.Δ.Ε. Πιερίας, τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης και την Ομάδα Φυσικής Αγωγής. Συνδιοργανωτής Φορέας: Δήμος Κατερίνης.

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 θα υλοποιηθεί επιμορφωτική ημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την οποία μπορείτε όλοι/ες να παρακολουθήσετε και εξ αποστάσεως χωρίς κόστος συμμετοχής μέσα από το κανάλι της Ε.Α.Φ.Α. στο YouTube (https://www.youtube.com/@eafagr9364).

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα κοινοποιηθεί Φόρμα Google όπου όσοι και όσες επιθυμούν Βεβαίωση Παρακολούθησης θα μπορούν να συμπληρώνουν τα σχετικά στοιχεία.

Για το πρόγραμμα της Ημερίδας και τις υπόλοιπες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής στον υπερσύνδεσμο https://www.eafa.gr/news/imerida-tis-e-a-f-a-gia-ta-nea-programmata-spoydon/

Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής Πιερίας και Χαλκιδικής κ. Μαρία Μαχαιρίδου προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής να συμμετέχουν σε επιμορφωτική δράση που προβλέπεται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού (Φ.Α.ΣΧ.Α.) της Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 (ώρες 12:00΄-14:00΄) στο ΕΠΑΛ Πολύγυρου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ώρες Τόπος Εισηγητής/τρια Θέμα
12:00΄-12:15΄  

ΕΠΑΛ Πολύγυρου

 

Δρ. Ζαχαρίας Μανουσαρίδης Χαιρετισμός-Πρόλογος
12.15΄-13.15΄ Μαρία Μαχαιρίδου Διδάσκω «διαφορετικά»: Φυσική Αγωγή, Αθλητισμός, Υγεία και Κοινωνικοποίηση του Μαθητή
13.15΄-14.00΄ Ιωάννης Βασιλάκης

 

Σχολικοί Αθλητικοί Αγώνες: το Παρόν και το Μέλλον

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

με την υπ. αριθ. πρωτ. Φ.351.1/69/20931/Ε3/23-02-2023 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τοποθετήθηκα ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης (Σ.Ε.) ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας. Ως εκ τούτου, μου ανατέθηκε η ευθύνη επιστημονικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Πιερίας και Χαλκιδικής.

Γνωρίζοντας ότι καλούμαι να αντικαταστήσω έναν πολύ άξιο συνάδελφο που, επί σειρά ετών, είχε αναλάβει το καθήκον αυτό, δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσω τα μέγιστα, ώστε να ανταπεξέλθω και εγώ με τη σειρά μου σε κάθε θέμα που αφορά στην υποστήριξη του διδακτικού και παιδαγωγικού σας έργου. Παράλληλα, ελπίζω και στις δικές σας θετικές και δημιουργικές πρωτοβουλίες, οι οποίες στο πλαίσιο των καθηκόντων μου θα φροντίσω να αναδειχθούν κατάλληλα.

Συνάδελφοι, όπως όλοι γνωρίζουμε, το γνωστικό μας αντικείμενο στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών/τριων με την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων στον κινητικό, γνωστικό, συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα και με κυρίαρχο σκοπό την καλλιέργεια των θετικών τους στάσεων για συστηματική συμμετοχή σε φυσικές δραστηριότητες, τόσο κατά τη σχολική ηλικία όσο κατά την ενηλικίωσή τους. Η συνεργασία, η αλληλεπίδραση και η μεταξύ μας επικοινωνία είναι μείζονος σημασίας ως προς την επίτευξη των επιμέρους στόχων και του σκοπού της σχολικής Φυσικής Αγωγής.

Προς το παρόν, οι τρέχουσες συνθήκες καθιστούν τη δια ζώσης επικοινωνία μας αρκετά δύσκολη. Ωστόσο, αυτό το θέμα είμαι σίγουρη ότι θα διευθετηθεί στο άμεσο μέλλον. Για τους λόγους αυτούς και έχοντας ως στόχους:

α) να ξεπεράσουμε αυτή την ιδιαιτερότητα και να γίνει εφικτή η συλλογή στοιχείων για γρήγορη και άμεση προσωπική μας επικοινωνία και

β) να διερευνηθούν οι επιμορφωτικές ανάγκες που εσείς εκτιμάτε ότι υπάρχουν, παρακαλώ να συμπληρώσετε εθελοντικά την παρακάτω ψηφιακή φόρμα/ερωτηματολόγιο:

https://forms.gle/oy3w2xhMecAr3chBA

Προσωπικά, δεσμεύομαι για μία ουσιαστική, δημιουργική και εποικοδομητική συνεργασία και ανυπομονώ να γνωριστούμε από κοντά.

Συναδελφικά,

Μαρία Μαχαιρίδου

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 (17:30΄-20:00΄) υλοποιήθηκε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Δωδεκάνησου, που διοργανώθηκε από τους Υπεύθυνους ΦΑΣΧΑ των δύο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Την επιμόρφωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα Δωδεκάνησα. Στο πλαίσιο της, παρουσιάσθηκαν καλές πρακτικές, απόψεις και αναλύσεις για την εξ αποστάσεως διδασκαλία του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, κατά τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας.

Για να δείτε την παρουσίαση πρότασης εξ αποστάσεως διδασκαλίας/καλής πρακτικής, με θέμα “Εξ αποστάσεως διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής μέσω της πλατφόρμας MS Teams κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID 19″ (Μαχαιρίδου Μ.), επιλέξτε εδώ…

Παλιότερα Άρθρα »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων