Feed
Άρθρα
Σχόλια

H Ελληνική Ακαδημία Φυσικής Αγωγής (Ε.Α.Φ.Α.) θα οργανώσει εξ αποστάσεως ημερίδα με θέμα «eΦυσική Αγωγή στις ημέρες της πανδημίας: Μια πρόκληση για το μέλλον», στο πλαίσιο του «28ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στις 12 Ιουνίου 2020 (10:30- 13:30).

Η ημερίδα θα αποτελείται από δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα, διακεκριμένοι στο χώρο πανεπιστημιακοί καθηγητές θα παρουσιάσουν το θεωρητικό πλαίσιο, ενώ στη δεύτερη, Συντονιστές Φυσικής Αγωγής, με ομάδες Εκπαιδευτικών που επιθυμούν, θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας που εφαρμόστηκαν σε σχολεία διαφόρων περιοχών της χώρας.

Δεδομένου ότι ο βασικός καταστατικός πυλώνας της Ε.Α.Φ.Α. είναι η διάδοση της επιστημονικής γνώσης που σχετίζεται με την αποτελεσματική διδασκαλία της ΦΑ, στόχος της δράσης αυτής είναι να υποστηριχθεί ο εκπαιδευτικός Φ.Α. με λύσεις, ιδές και εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να καταστεί πιο έτοιμος να ανταποκριθεί σε ανάλογες συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.eafa.gr/news/ex-apostaseos-imerida-me-thema-e-fysiki-agogi-stis-imeres-tis-pandimias-mia-proklisi-gia-to-mellon/

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

ερευνητική ομάδα από Σ.Ε.Φ.Α.Α., Δ.Π.Θ. κάνουμε μία πανελλήνια έρευνα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη Φυσική Αγωγή, κατά την περίοδο της πανδημίας. Για τις ανάγκες της έρευνας, εφόσον είστε εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (μόνιμος ή αναπληρωτής), παρακαλείσθε να συμπληρώσετε το παρακάτω ψηφιακό ερωτηματολόγιο. Η συμπλήρωση είναι εθελοντική και, φυσικά, ανώνυμη.  Για κάθε άλλη πληροφορία, είμαι στη διάθεσή σας.

https://forms.gle/FqWT6X1Qroi7Rw7S9 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Μαρία Μαχαιρίδου

 

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μυκόνου (11:00΄-14:30’) υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επιμορφωτική ημερίδα για Εκπαιδευτικούς, Γονείς και Εφήβους, με τίτλο «Συν-Διαμορφώνοντας το Σχολείο του Μέλλοντος» που διοργάνωσε η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μυκόνου, με την υποστήριξη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. Μυκόνου. Κατά την έναρξη της ημερίδας, χαιρετισμούς απεύθυναν ο κ. Δημήτριος Μπάλας, Πρόεδρος της  Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μυκόνου, ο κ. Γεώργιος Ρουσουνέλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μυκόνου και οι κκ. Αικατερίνη Ασημομύτη και Αικατερίνη Ξυδάκη, Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Μυκόνου, αντίστοιχα. Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Μιχαλόπουλος, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, ως επίσημος καλεσμένος, συνεισέφερε στην εξέλιξη της δράσης, με σύντομη αλλά πολύ ουσιώδη ομιλία του, σχετικά με γενικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων. Η δράση συνεχίσθηκε με εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών, κ. Θώμα Κουρτέση (Καθηγητής του Δ.Π.Θ.), κ. Ουρανίας Ματσούκα (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Δ.Π.Θ.) και κ. Μαρίας Μαχαιρίδου (Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής Νοτίου Αιγαίου, Παιδαγωγικά Υπεύθυνη Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. Μυκόνου). Στο πλαίσιο της ημερίδας, διοργανωτές, εισηγητές/τριες, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές/τριες της Μυκόνου αντάλλαξαν απόψεις και συμμετείχαν ενεργά σε βιωματικές δράσεις για την ανάπτυξη της επικοινωνίας στο σχολικό περιβάλλον, επικοινωνώντας έτσι ένα μήνυμα συνεργασίας, διατήρησης και ανάπτυξης ενός θετικού περιβάλλοντος σε όλη τη σχολική κοινότητα του νησιού.

Για να δείτε φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα και τις βιωματικές δράσεις το συντονισμό των οποίων υλοποίησε η κ. Ουρανία Ματσούκα, πατήστε εδώ…

Για να δείτε την εισήγηση του κ. Θωμά Κουρτέση, πατήστε εδώ…

Για να δείτε την εισήγηση, της κ. Μαρίας Μαχαιρίδου, πατήστε εδώ…

Η πρώτη θεματική ενότητα του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και Δωδεκανήσου θα γίνει την Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2019 (19:00΄- 21:00΄), ενώ στη συνέχεια, θα διατίθεται μία θεματική ενότητα ανά εβδομάδα. Η επιμόρφωση θα ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τις επιμέρους θεματικές ενότητες και τα λοιπά στοιχεία του προγράμματος από τους παρακάτω υπερσυνδέσμους:

Ενημέρωση για την παρακολούθηση_εξΑπ_Φυσικής Αγωγής
Κατάλογος συμμετεχόντων ανά θεματική ενότητα

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων