Feed
Άρθρα
Σχόλια

Εδώ και μέρες σκέφτομαι σχετικά με το πως θα ήθελα να ξεκινήσει το νέο μου ιστολόγιο. Ομολογώ ότι έψαξα για κάτι πιο εντυπωσιακό, αλλά ως γυμνάστρια που είμαι, κατέληξα, για άλλη μία φορά, σε κάτι πιο… αθλητικό. Σας καλωσορίζω, λοιπόν, με ένα απόφθεγμα που με εκφράζει και αγαπώ:

«Η γυμναστική είναι ανώτερη από την ιατρική διότι είναι προτιμότερο να έχει κανείς υγεία, παρά να προσπαθεί να την ανακτήσει και επιφέρει την αρμονία του φυσικού κάλλους που δεν προέρχεται από επίπλαστες μεθόδους».
Σωκράτης, Γοργίας 464 π.Χ. 

Ελπίζω, αυτός ο ψηφιακός χώρος να εξελιχθεί σε ένα κοινό σημείο συνάντησης, ένα μέσο επικοινωνίας των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής που ζουν και εργάζονται στο Νότιο Αιγαίο και, παράλληλα, να χρησιμεύσει ως πηγή αμφίδρομης ενημέρωσης μας για τη Φυσική Αγωγή, την άθληση και την υγεία.

Μαρία Μαχαιρίδου

Η αθλητική εκδήλωση «RUN GREECE Ρόδος» θα διεξαχθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στη Ρόδο. Προσκαλούνται οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου που επιθυμούν, να ενημερώσουν και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των μαθητών/τριων τους στην αθλητική διοργάνωση, να προετοιμάσουν κατάλληλα τις  μαθητικές ομάδες που θα προκύψουν και να συντονίσουν τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της συμμετοχής των παιδιών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση των σχολείων τους.

Το «RUN GREECE Ρόδος» διοργανώνεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υποστηρικτή φορέα το Δήμου Ρόδου και περιλαμβάνει τρία (3) δρομικά αγωνίσματα:

α) αγώνα δρόμου 10 χλμ
β) αγώνα δρόμου 5 χλμ και
γ) αγώνα δρόμου 1.000 μ. (για μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων).

Δικαίωμα συμμετοχής στο αγώνισμα των 5 χλμ έχουν οι μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που γεννήθηκαν κατά το έτος 2007 ή/και μετά. Οι μαθητές/τριες των Δημοτικών Σχολείων μπορούν να λάβουν μέρος μόνο στο αγώνισμα των 1000 μ. και πρέπει να έχουν γεννηθεί κατά τις χρονολογίες 2008, 2009 και 2010 (Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ τάξεις).

Συνεχίστε να διαβάζετε ›

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 το μάθημα της Φυσικής Αγωγής θα έχει την τιμητική του σε όλα τα σχολεία της χώρας μας και, παράλληλα, όλης της Ευρώπης, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος.

Στη χώρα μας, η καθιέρωση της ημέρας αυτής σε ετήσια βάση, αποτελεί -μεταξύ άλλων- συμβολική αναγνώριση από την εκπαιδευτική ηγεσία, στην πρωτεύουσα σημασία του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, αλλά και στην ουσιώδη συμβολή της άθλησης, γενικότερα, ως προς την υιοθέτηση ενός ολιστικά υγιεινού τρόπου ζωής από τα σημερινά παιδιά και αυριανούς ενήλικες.

Συνεχίστε να διαβάζετε ›

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού, την εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. εξέδωσε σχετική εγκύκλιο για την υλοποίηση διδασκαλίας της Κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία, σύμφωνα με την οποία καλούνται οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και οι Συντονιστές Κολύμβησης, να προχωρήσουν στην έναρξη της διδασκαλίας του αντικειμένου.

Για να δείτε την εγκύκλιο, πατήστε εδώ…

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2019-2020, το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει πολυθεματικές επιμορφωτικές ημερίδες στη Σαντορίνη (Θήρα), στην Πάρο και στη Νάξο. Στο πλαίσιο των ημερίδων προβλέπεται να επιμορφωθούν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων (μόνιμοι και αναπληρωτές) της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν στα προαναφερόμενα νησιά των Κυκλάδων.
Οι ημερίδες διοργανώθηκαν σε συνεργασία με τους Σ.Ε.Ε. κλ. ΠΕ70 κκ. Μαριλένα Γιαννούλη και Πέτρο Προβελέγγιο, ως έχοντες την Παιδαγωγική Ευθύνης των Δημοτικών Σχολείων που εδρεύουν στα νησιά αυτά.

Πρόγραμμα εργασιών ημερίδας στη Σαντορίνη (Θήρα)

Πρόγραμμα ημερίδας στην Πάρο

Πρόγραμμα ημερίδας στη Νάξο

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ., εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019, η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019. Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης  της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής. Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις αθλητικές τους δράσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ…
Για να κατεβάσετε την κατάσταση συμμετοχής, πατήστε εδώ…

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων