Feed
Άρθρα
Σχόλια

Αρχείο για την κατηγορία 'Συνέδρια'

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μυκόνου (11:00΄-14:30’) υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επιμορφωτική ημερίδα για Εκπαιδευτικούς, Γονείς και Εφήβους, με τίτλο «Συν-Διαμορφώνοντας το Σχολείο του Μέλλοντος» που διοργάνωσε η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μυκόνου, με την υποστήριξη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. Μυκόνου. Κατά την έναρξη της ημερίδας, χαιρετισμούς απεύθυναν ο κ. Δημήτριος Μπάλας, Πρόεδρος της  Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μυκόνου, ο κ. Γεώργιος Ρουσουνέλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μυκόνου και οι κκ. Αικατερίνη Ασημομύτη και Αικατερίνη Ξυδάκη, Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Μυκόνου, αντίστοιχα. Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Μιχαλόπουλος, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, ως επίσημος καλεσμένος, συνεισέφερε στην εξέλιξη της δράσης, με σύντομη αλλά πολύ ουσιώδη ομιλία του, σχετικά με γενικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων. Η δράση συνεχίσθηκε με εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών, κ. Θώμα Κουρτέση (Καθηγητής του Δ.Π.Θ.), κ. Ουρανίας Ματσούκα (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Δ.Π.Θ.) και κ. Μαρίας Μαχαιρίδου (Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής Νοτίου Αιγαίου, Παιδαγωγικά Υπεύθυνη Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. Μυκόνου). Στο πλαίσιο της ημερίδας, διοργανωτές, εισηγητές/τριες, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές/τριες της Μυκόνου αντάλλαξαν απόψεις και συμμετείχαν ενεργά σε βιωματικές δράσεις για την ανάπτυξη της επικοινωνίας στο σχολικό περιβάλλον, επικοινωνώντας έτσι ένα μήνυμα συνεργασίας, διατήρησης και ανάπτυξης ενός θετικού περιβάλλοντος σε όλη τη σχολική κοινότητα του νησιού.

Για να δείτε φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα και τις βιωματικές δράσεις το συντονισμό των οποίων υλοποίησε η κ. Ουρανία Ματσούκα, πατήστε εδώ…

Για να δείτε την εισήγηση του κ. Θωμά Κουρτέση, πατήστε εδώ…

Για να δείτε την εισήγηση, της κ. Μαρίας Μαχαιρίδου, πατήστε εδώ…

Επιμορφωτική ημερίδα στη Μύκονο

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2019-2020, το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει πολυθεματικές επιμορφωτικές ημερίδες στη Σαντορίνη (Θήρα), στην Πάρο και στη Νάξο. Στο πλαίσιο των ημερίδων προβλέπεται να επιμορφωθούν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων (μόνιμοι και αναπληρωτές) της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν στα προαναφερόμενα νησιά των Κυκλάδων.
Οι ημερίδες διοργανώθηκαν σε συνεργασία με τους Σ.Ε.Ε. κλ. ΠΕ70 κκ. Μαριλένα Γιαννούλη και Πέτρο Προβελέγγιο, ως έχοντες την Παιδαγωγική Ευθύνης των Δημοτικών Σχολείων που εδρεύουν στα νησιά αυτά.

Πρόγραμμα εργασιών ημερίδας στη Σαντορίνη (Θήρα)

Πρόγραμμα ημερίδας στην Πάρο

Πρόγραμμα ημερίδας στη Νάξο

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και ο Δήμος Μυκόνου διοργάνωσαν, την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019,  επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός και Νεολαία» για καθηγητές Φυσικής Αγωγής των Κυκλάδων, μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η ημερίδα έγινε στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου, είχε διάρκεια έξι ώρες και συμμετείχαν, ως προσκεκλημένοι εισηγητές, οι κ.κ. Πάππας Δημήτρης (Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων), Μαρία Μαχαιρίδου (Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής Νοτίου Αιγαίου), Μαρία Ψυχουντάκη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ), Σπύρος Κέλλης (Ομότιμος καθηγητής ΣΕΦΑΑ-ΑΠΘ, μέλος του Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ), Βασίλειος Μούγιος (Καθηγητής ΣΕΦΑΑ-ΑΠΘ) και Ορέστης Παπαγιαννόπουλος (Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας).

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστοχώρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής Νοτίου Αιγαίου κυρία Μαρία Μαχαιρίδου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού επιμορφωτικών δράσεων για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών επιστημονικής της ευθύνης, καθώς και του ετήσιου σχεδιασμού δράσεων του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2019, υλοποίησε τις παρακάτω επιμορφωτικές δράσεις:

Στη Ρόδο: «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός: Υγεία, Ευεξία, Κοινωνική Ανάπτυξη του Μαθητή». Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 (ώρα 17.00΄-19.30΄) στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου, σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (Φ.Α.ΣΧ.Α.) της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Στην ημερίδα συμμετείχε, ως προσκεκλημένος ομιλητής, ο Δρ. Παναγιώτης Αντωνίου, καθηγητής του Σ.Ε.Φ.Α.Α., Δ.Π.Θ., ενώ συνεισέφεραν με εισηγήσεις παραδειγμάτων «καλής πρακτικής» και οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής οι κυρίες Εύη Επισκόπου (Υπεύθυνη Φ.Α.ΣΧ.Α. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου) και Μαρία Ιωσηφίδου (1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείου Ρόδου) και ο κύριος Αντώνης Παπαγεωργίου (Υπεύθυνος Φ.Α.ΣΧ.Α. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου).
«Οι Τ.Π.Ε. στη Φυσική Αγωγή και την Αειφορία». Στρογγυλή τράπεζα, στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου για την εκπαιδευτική αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ώρα 12.30΄- 13.30΄).

Στην Άνδρο: «Θέματα διδακτικής της Φυσικής Αγωγής και διαχείρισης τάξης». Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 03 Απριλίου 2019 (ώρα 17:30΄-19:30΄) στο ΓΕ.Λ. Άνδρου.

Στη Σύρο: «Η Φυσική Αγωγή ως δομικό κομμάτι της Υγείας και της Κοινωνικής Ανάπτυξης του μαθητή και μελλοντικού ενήλικα». Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 01 Απριλίου 2019 (ώρα 12:30΄-14:30΄) στο 1ο Γυμνάσιο Σύρου, με τη συμμετοχή, ως εισηγητή και του Διευθυντή της σχολικής μονάδας κυρίου Απόστολου Ποντίκα, M.Sc.

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων