Feed
Άρθρα
Σχόλια

Αρχείο για την κατηγορία 'Γενικού ενδιαφέροντος'

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, θα διεξαχθεί στην πόλη της Ρόδου ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου. Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων συμμετοχής στον Μαραθώνιο είναι η 31 Μαρτίου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες και τα έντυπα συμμετοχής, πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους:

Επίσημη ιστοσελίδα Μαραθώνιου Ρόδου
Πρόσκληση/οδηγίες συμμετοχής στον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο δρόμο Ρόδου των ΣΕΕ Φυσικής Αγωγής και Αειφορίας (Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια)

Χρήσιμα έντυπα
Κατάσταση συμμετοχής με οδηγίες (Γυμνάσια – Λύκεια)
Υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα (Γυμνάσια – Λύκεια)
Υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα (Δημοτικά)
Οδηγίες ηλεκτρονικής εγγραφής (Δημοτικά)

Το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της αποστολής του ετήσιου σχεδιασμού του [αρ. αποφ. Ολομέλειας Πράξη 2η/30-11-2018, αριθ. πρωτ. ενημ. του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου 76/18-12-2018], θα υλοποιήσει εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Φυσικής Αγωγής, κυρία Μαρία Μαχαιρίδου και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, από τις 21 Ιανουαρίου έως τις 04 Φεβρουαρίου 2019.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής θα πρέπει να υπηρετούν ή να ανήκουν οργανικά σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής αίτησης παρακολούθησης. Οι εκπαιδευτικοί που θα ολοκληρώσουν με συνέπεια την παρακολούθηση του προγράμματος θα λάβουν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα κατατεθούν ψηφιακά από 14 έως και 18 Ιανουαρίου 2019, μέσω του παρακάτω υπερσυνδέσμου:

https://goo.gl/forms/uAKFvV8r5Tutdn3G3

Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν να το παρακολουθήσουν θα ενημερωθούν με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος για την αποδοχή της συμμετοχή τους και θα λάβουν αναλυτικές οδηγίες στις 19 Ιανουαρίου 2019.

Συνοπτική περιγραφή του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος

Τίτλος: Θέματα παιδαγωγικής και διδακτικής της Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Μοντέλο επιμόρφωσης: Υβριδικό (ασύγχρονες και σύγχρονες εισηγήσεις)

Επιμέρους θεματικές ενότητες:

1η εβδομάδα (21-27 Ιανουαρίου 2019)

α) Σκοποί, στόχοι και επιδιώξεις της Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αρχές σχεδιασμού της διδασκαλίας και αποτελεσματική διαχείριση της τάξης. Εισηγήτρια:  Μαρία Μαχαιρίδου (Σ.Ε.Ε. ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής). Ασύγχρονες εισηγήσεις.

β) Φυσική Αγωγή για όλους: διδακτικές ενέργειες για τη μεγιστοποίηση του ωφέλιμου διδακτικού χρόνου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Εισηγήτρια: Μαρία Μαχαιρίδου (Σ.Ε.Ε. ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής). Σύγχρονη εισήγηση.

2η εβδομάδα (28 Ιανουαρίου- 04 Φεβρουαρίου 2019)

γ) Η διαθεματική διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Εισηγήτριες: Ειρήνη Τσαβαλά (Σ.Ε.Ε. ΠΕ70-Δασκάλων, Οργανωτική Συντονίστρια), Σοφία Χάιτα (Σ.Ε.Ε. ΠΕ08-Καλλιτεχνικών). Ασύγχρονες εισηγήσεις.

δ) Κατάθεση εργασίας από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Τεχνική υποστήριξη: Ομάδα τεχνικής υποστήριξης 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Τεχνολογικά μέσα: Πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Moodle (ασύγχρονες συνεδρίες), πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Big Blue Button (σύγχρονες συνεδρίες)

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, καθώς η νησιωτική Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου και ο μεγάλος αριθμός των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής στην περιοχή των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων καθιστούν τη δια ζώσης μεταξύ μας επικοινωνία αρκετά δύσκολη, δημιουργήθηκε η παρακάτω ψηφιακή φόρμα/ερωτηματολόγιο, της οποίας η συμπλήρωση είναι εθελοντική και στοχεύει στο: α) να ξεπερασθεί αυτή την ιδιαιτερότητα και να γίνει εφικτή η συλλογή στοιχείων για γρήγορη και άμεση προσωπική μας επικοινωνία και β) να διερευνηθούν οι επιμορφωτικές ανάγκες για τη σχολική Φυσική Αγωγή, τις οποίες εσείς εκτιμάτε ότι υπάρχουν.

Ψηφιακή φόρμα εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής Νοτίου Αιγαίου: https://goo.gl/forms/B5j8ToYuBTy0ghSH2

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Μοντέρνου Πεντάθλου κύριος Γεώργιος Χαραλάμπους και η Τεχνική Σύμβουλος της Ομοσπονδίας, παγκόσμια πρωταθλήτρια και εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, κυρία Νίκη Γκαβέρα, παρουσίασαν το άθλημα του Μοντέρνου Πεντάθλου σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το 1ο Γυμνάσιο Σύρου, με πρωτοβουλία του Διευθυντή του σχολείου κυρίου Απόστολου Ποντίκα και της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κυρίας Παρασκευής Λακαταμίτου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Σύρου. Μετά το πέρας της παρουσίασης του αθλήματος, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και βιωματικά επιμέρους αθλήματα του Μοντέρνου Πεντάθλου. Το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου προσκλήθηκε και εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) κ.κ. Μαρία Μαχαιρίδου (Φυσικής Αγωγής) Χαράλαμπο Κωνσταντέλλια (Φιλολόγων) και Βασιλική Βέλκου (Νηπιαγωγών).

Περισσότερες πληροφορίες:
Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου http://eomop.gr/
1ο Γυμνάσιο Σύρου http://1gym-syrou.kyk.sch.gr/

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων