Feed
Άρθρα
Σχόλια

Αρχείο για την κατηγορία 'Επιμόρφωση'

H Ελληνική Ακαδημία Φυσικής Αγωγής (Ε.Α.Φ.Α.) θα οργανώσει εξ αποστάσεως ημερίδα με θέμα «eΦυσική Αγωγή στις ημέρες της πανδημίας: Μια πρόκληση για το μέλλον», στο πλαίσιο του «28ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στις 12 Ιουνίου 2020 (10:30- 13:30).

Η ημερίδα θα αποτελείται από δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα, διακεκριμένοι στο χώρο πανεπιστημιακοί καθηγητές θα παρουσιάσουν το θεωρητικό πλαίσιο, ενώ στη δεύτερη, Συντονιστές Φυσικής Αγωγής, με ομάδες Εκπαιδευτικών που επιθυμούν, θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας που εφαρμόστηκαν σε σχολεία διαφόρων περιοχών της χώρας.

Δεδομένου ότι ο βασικός καταστατικός πυλώνας της Ε.Α.Φ.Α. είναι η διάδοση της επιστημονικής γνώσης που σχετίζεται με την αποτελεσματική διδασκαλία της ΦΑ, στόχος της δράσης αυτής είναι να υποστηριχθεί ο εκπαιδευτικός Φ.Α. με λύσεις, ιδές και εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να καταστεί πιο έτοιμος να ανταποκριθεί σε ανάλογες συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.eafa.gr/news/ex-apostaseos-imerida-me-thema-e-fysiki-agogi-stis-imeres-tis-pandimias-mia-proklisi-gia-to-mellon/

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μυκόνου (11:00΄-14:30’) υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επιμορφωτική ημερίδα για Εκπαιδευτικούς, Γονείς και Εφήβους, με τίτλο «Συν-Διαμορφώνοντας το Σχολείο του Μέλλοντος» που διοργάνωσε η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μυκόνου, με την υποστήριξη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. Μυκόνου. Κατά την έναρξη της ημερίδας, χαιρετισμούς απεύθυναν ο κ. Δημήτριος Μπάλας, Πρόεδρος της  Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μυκόνου, ο κ. Γεώργιος Ρουσουνέλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μυκόνου και οι κκ. Αικατερίνη Ασημομύτη και Αικατερίνη Ξυδάκη, Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Μυκόνου, αντίστοιχα. Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Μιχαλόπουλος, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, ως επίσημος καλεσμένος, συνεισέφερε στην εξέλιξη της δράσης, με σύντομη αλλά πολύ ουσιώδη ομιλία του, σχετικά με γενικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων. Η δράση συνεχίσθηκε με εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών, κ. Θώμα Κουρτέση (Καθηγητής του Δ.Π.Θ.), κ. Ουρανίας Ματσούκα (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Δ.Π.Θ.) και κ. Μαρίας Μαχαιρίδου (Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής Νοτίου Αιγαίου, Παιδαγωγικά Υπεύθυνη Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. Μυκόνου). Στο πλαίσιο της ημερίδας, διοργανωτές, εισηγητές/τριες, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές/τριες της Μυκόνου αντάλλαξαν απόψεις και συμμετείχαν ενεργά σε βιωματικές δράσεις για την ανάπτυξη της επικοινωνίας στο σχολικό περιβάλλον, επικοινωνώντας έτσι ένα μήνυμα συνεργασίας, διατήρησης και ανάπτυξης ενός θετικού περιβάλλοντος σε όλη τη σχολική κοινότητα του νησιού.

Για να δείτε φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα και τις βιωματικές δράσεις το συντονισμό των οποίων υλοποίησε η κ. Ουρανία Ματσούκα, πατήστε εδώ…

Για να δείτε την εισήγηση του κ. Θωμά Κουρτέση, πατήστε εδώ…

Για να δείτε την εισήγηση, της κ. Μαρίας Μαχαιρίδου, πατήστε εδώ…

Επιμορφωτική ημερίδα στη Μύκονο

Η πρώτη θεματική ενότητα του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και Δωδεκανήσου θα γίνει την Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2019 (19:00΄- 21:00΄), ενώ στη συνέχεια, θα διατίθεται μία θεματική ενότητα ανά εβδομάδα. Η επιμόρφωση θα ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019. Μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τις επιμέρους θεματικές ενότητες και τα λοιπά στοιχεία του προγράμματος από τους παρακάτω υπερσυνδέσμους:

Ενημέρωση για την παρακολούθηση_εξΑπ_Φυσικής Αγωγής
Κατάλογος συμμετεχόντων ανά θεματική ενότητα

Στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδιασμού των επιμορφωτικών δράσεων για τη Φυσική Αγωγή στο Νότιο Αιγαίο, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Φυσικής Αγωγής, κ. Μαρία Μαχαιρίδου, η οποία έχει έδρα στο 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου και επιστημονική ευθύνη στο 1ο και το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, θα υλοποιήσει εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και Δωδεκανήσου [πρ. 20η (18-10-2019)/αποφ. 16ης Ολομέλειας 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου  Αιγαίου)]. Το πρόγραμμα έχει γενικό θέμα «Η Φυσική Αγωγή στο σχολικό περιβάλλον: Υγεία, Ευεξία, Κοινωνική Ανάπτυξη» και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής (Ε.Α.Φ.Α.). Θα συνεργαστούν επίσης και οι Υπεύθυνοι/ες των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Φ.Α.ΣΧ.Α.) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, κ. Λάζαρος Τσιομπάνης, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Εύη Επισκόπου, και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Αντώνιος Παπαγεωργίου.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι έξι (6) εβδομάδες, από τις 04 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019. Οι συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής θα πρέπει να υπηρετούν ή να ανήκουν οργανικά σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας ή/και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα αναπτυχθούν συνολικά έξι (6) θεματικές ενότητες, οι οποίες θα διατεθούν με σύγχρονο τρόπο, σε εβδομαδιαία βάση και, συγκεκριμένα, κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη από 19:00΄έως 21:00΄ [διάρκεια: δύο (2) ώρες έκαστη]. Οι εισηγητές/τριες των θεματικών ενοτήτων, μέλη της Ε.Α.Φ.Α., θα είναι διδάσκοντες Δ.Ε.Π. και Ε.Ε.Π. Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, καθώς και εξειδικευμένοι/ες στον τομέα τους εκπαιδευτικοί και στελέχη Εκπαιδευτικών Φορέων.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε εβδομαδιαία θεματική ενότητα θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής αίτησης παρακολούθησης. Κάθε επιμορφούμενος/η εκπαιδευτικός είναι δυνατόν να δηλώσει και να παρακολουθήσει μία ή/και περισσότερες από τις διαθέσιμες επιμορφωτικές ενότητες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί παρακάτω.

Όλοι/ες οι επιμορφούμενοι/ες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης για το σύνολο των ωρών των θεματικών ενοτήτων που θα παρακολουθήσουν. Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα κατατεθούν ψηφιακά κατά το διάστημα 23 έως 29 Οκτωβρίου 2019, μέσω του παρακάτω υπερσυνδέσμου:

https://forms.gle/xvcCk3sfbUtWjiv79

Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν να παρακολουθήσουν την επιμόρφωση θα ενημερωθούν με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος για την αποδοχή της συμμετοχής τους και θα λάβουν περαιτέρω αναλυτικές οδηγίες (τεχνικής φύσης) την Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα (θεματικές ενότητες, εισηγητές/τριες κλπ) πατήστε εδώ…

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων