Feed
Άρθρα
Σχόλια

Αρχείο για την κατηγορία 'Επιμόρφωση'

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 θα υλοποιηθεί επιμορφωτική ημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την οποία μπορείτε όλοι/ες να παρακολουθήσετε και εξ αποστάσεως χωρίς κόστος συμμετοχής μέσα από το κανάλι της Ε.Α.Φ.Α. στο YouTube (https://www.youtube.com/@eafagr9364).

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα κοινοποιηθεί Φόρμα Google όπου όσοι και όσες επιθυμούν Βεβαίωση Παρακολούθησης θα μπορούν να συμπληρώνουν τα σχετικά στοιχεία.

Για το πρόγραμμα της Ημερίδας και τις υπόλοιπες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής στον υπερσύνδεσμο https://www.eafa.gr/news/imerida-tis-e-a-f-a-gia-ta-nea-programmata-spoydon/

Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής Πιερίας και Χαλκιδικής κ. Μαρία Μαχαιρίδου προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής να συμμετέχουν σε επιμορφωτική δράση που προβλέπεται να υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Σχολικού Αθλητισμού (Φ.Α.ΣΧ.Α.) της Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 (ώρες 12:00΄-14:00΄) στο ΕΠΑΛ Πολύγυρου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ώρες Τόπος Εισηγητής/τρια Θέμα
12:00΄-12:15΄  

ΕΠΑΛ Πολύγυρου

 

Δρ. Ζαχαρίας Μανουσαρίδης Χαιρετισμός-Πρόλογος
12.15΄-13.15΄ Μαρία Μαχαιρίδου Διδάσκω «διαφορετικά»: Φυσική Αγωγή, Αθλητισμός, Υγεία και Κοινωνικοποίηση του Μαθητή
13.15΄-14.00΄ Ιωάννης Βασιλάκης

 

Σχολικοί Αθλητικοί Αγώνες: το Παρόν και το Μέλλον

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 (17:30΄-20:00΄) υλοποιήθηκε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Δωδεκάνησου, που διοργανώθηκε από τους Υπεύθυνους ΦΑΣΧΑ των δύο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Την επιμόρφωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα Δωδεκάνησα. Στο πλαίσιο της, παρουσιάσθηκαν καλές πρακτικές, απόψεις και αναλύσεις για την εξ αποστάσεως διδασκαλία του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, κατά τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας.

Για να δείτε την παρουσίαση πρότασης εξ αποστάσεως διδασκαλίας/καλής πρακτικής, με θέμα “Εξ αποστάσεως διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής μέσω της πλατφόρμας MS Teams κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID 19″ (Μαχαιρίδου Μ.), επιλέξτε εδώ…

Στον παρακάτω υπερσύνδεσμο μπορείτε να δείτε βίντεο με έρευνα που παρουσιάστηκε στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΕΓΒΕ (19-20/12-2020), με θέμα «Εξ αποστάσεως διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής σε παιδιά με αναπηρία, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19».

Συγγραφείς: Ιακωβίδου Μ. Μαχαιρίδου Μ., Παππάς Α., Κατσαγκόλης Α. & ΑντωνίουΠ.

Για να δείτε το βίντεο της παρουσίασης, επιλέξτε εδώ…

H Ελληνική Ακαδημία Φυσικής Αγωγής (Ε.Α.Φ.Α.) θα οργανώσει εξ αποστάσεως ημερίδα με θέμα «eΦυσική Αγωγή στις ημέρες της πανδημίας: Μια πρόκληση για το μέλλον», στο πλαίσιο του «28ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, στις 12 Ιουνίου 2020 (10:30- 13:30).

Η ημερίδα θα αποτελείται από δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα, διακεκριμένοι στο χώρο πανεπιστημιακοί καθηγητές θα παρουσιάσουν το θεωρητικό πλαίσιο, ενώ στη δεύτερη, Συντονιστές Φυσικής Αγωγής, με ομάδες Εκπαιδευτικών που επιθυμούν, θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας που εφαρμόστηκαν σε σχολεία διαφόρων περιοχών της χώρας.

Δεδομένου ότι ο βασικός καταστατικός πυλώνας της Ε.Α.Φ.Α. είναι η διάδοση της επιστημονικής γνώσης που σχετίζεται με την αποτελεσματική διδασκαλία της ΦΑ, στόχος της δράσης αυτής είναι να υποστηριχθεί ο εκπαιδευτικός Φ.Α. με λύσεις, ιδές και εκπαιδευτικό υλικό, ώστε να καταστεί πιο έτοιμος να ανταποκριθεί σε ανάλογες συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.eafa.gr/news/ex-apostaseos-imerida-me-thema-e-fysiki-agogi-stis-imeres-tis-pandimias-mia-proklisi-gia-to-mellon/

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μυκόνου (11:00΄-14:30’) υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η επιμορφωτική ημερίδα για Εκπαιδευτικούς, Γονείς και Εφήβους, με τίτλο «Συν-Διαμορφώνοντας το Σχολείο του Μέλλοντος» που διοργάνωσε η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μυκόνου, με την υποστήριξη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. Μυκόνου. Κατά την έναρξη της ημερίδας, χαιρετισμούς απεύθυναν ο κ. Δημήτριος Μπάλας, Πρόεδρος της  Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μυκόνου, ο κ. Γεώργιος Ρουσουνέλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μυκόνου και οι κκ. Αικατερίνη Ασημομύτη και Αικατερίνη Ξυδάκη, Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Μυκόνου, αντίστοιχα. Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Μιχαλόπουλος, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, ως επίσημος καλεσμένος, συνεισέφερε στην εξέλιξη της δράσης, με σύντομη αλλά πολύ ουσιώδη ομιλία του, σχετικά με γενικά θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων. Η δράση συνεχίσθηκε με εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών, κ. Θώμα Κουρτέση (Καθηγητής του Δ.Π.Θ.), κ. Ουρανίας Ματσούκα (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Δ.Π.Θ.) και κ. Μαρίας Μαχαιρίδου (Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής Νοτίου Αιγαίου, Παιδαγωγικά Υπεύθυνη Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. Μυκόνου). Στο πλαίσιο της ημερίδας, διοργανωτές, εισηγητές/τριες, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές/τριες της Μυκόνου αντάλλαξαν απόψεις και συμμετείχαν ενεργά σε βιωματικές δράσεις για την ανάπτυξη της επικοινωνίας στο σχολικό περιβάλλον, επικοινωνώντας έτσι ένα μήνυμα συνεργασίας, διατήρησης και ανάπτυξης ενός θετικού περιβάλλοντος σε όλη τη σχολική κοινότητα του νησιού.

Για να δείτε φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα και τις βιωματικές δράσεις το συντονισμό των οποίων υλοποίησε η κ. Ουρανία Ματσούκα, πατήστε εδώ…

Για να δείτε την εισήγηση του κ. Θωμά Κουρτέση, πατήστε εδώ…

Για να δείτε την εισήγηση, της κ. Μαρίας Μαχαιρίδου, πατήστε εδώ…

Παλιότερα Άρθρα »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων