Feed
Άρθρα
Σχόλια

Αρχείο για την κατηγορία 'Επιμόρφωση'

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Φυσικής Αγωγής κα. Μαρία Μαχαιρίδου, η οποία έχει έδρα στο 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και επιστημονική ευθύνη και στο 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τους/τις Υπεύθυνους/ες των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (Φ.Α.ΣΧ.Α.) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, κ. Λάζαρο Τσιομπάνη, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κα. Εύη Επισκόπου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Αντώνιο Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο σχεδιασμού δράσεων Φυσικής Αγωγής στο Νότιο Αιγαίο κατά την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους, ολοκλήρωσε κύκλο δια ζώσης επιμορφωτικών δράσεων για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά Σύρο, Νάξο, Σχοινούσα, Θήρα (και για εκπαιδευτικούς Θηρασιάς), Πάρο (και για εκπαιδευτικούς Αντίπαρου), Ρόδο και Κω. Η κεντρική θεματική των επιμορφωτικών δράσεων ήταν «Σύγχρονες προσεγγίσεις στη σχολική Φυσική Αγωγή» και, συνολικά, συμμετείχαν σε αυτές 197 εκπαιδευτικοί. Στην ανάπτυξη του περιεχομένου των επιμορφώσεων συνεισέφεραν με εισηγήσεις και παρουσιάσεις καλών πρακτικών κ.ά. έξι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής που εργάζονται στο Νότιο Αιγαίο.

Θερμές ευχαριστίες πρέπει να αποδοθούν στους Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων για τη διάθεση των εγκαταστάσεων, της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής και τη γενικότερη υποστήριξη των δράσεων. Θα ήταν παράληψη εάν δεν αναφερθεί η συνεισφορά της Σ.Ε.Ε. κλ. ΠΕ70 και Οργανωτικής Συντονίστριας του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, κας Ειρήνης Τσαβαλά, καθώς και η υπηρεσιακή αποτελεσματικότητα της νέας Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, κας Μαρκέλλας Παραμυθιώτου, χάρη στην οποία έγινε εφικτό να υλοποιηθεί εύρυθμα ο διευρυμένος αυτός κύκλος δια ζώσης επιμορφώσεων για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής.

Τέλος, συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες για την αθρόα προσέλευση αξίζουν κυρίως σε όλους/ες τους/τις ακούραστους, πραγματικά, μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, καθώς και στους/τις εισηγητές/τριες για την εξαιρετική συνεισφορά τους. Οι ιδιαιτερότητες της περιοχής Νοτίου Αιγαίου λόγω νησιωτικότητας είναι αρκετές, αλλά ο χώρος της εκπαίδευσης γενικά, αλλά και ειδικότερα της Φυσικής Αγωγής, είναι τόσο όμορφος, τόσο ουσιαστικός, τόσο δυνατός, που τελικά σχεδόν όλες είναι δυνατόν να ξεπερασθούν!

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των επιμορφωτικών δράσεων, πατήστε εδώ…

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2019-2020, το 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ.  Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει πολυθεματικές επιμορφωτικές ημερίδες στη Σαντορίνη (Θήρα), στην Πάρο και στη Νάξο. Στο πλαίσιο των ημερίδων προβλέπεται να επιμορφωθούν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων (μόνιμοι και αναπληρωτές) της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν στα προαναφερόμενα νησιά των Κυκλάδων.
Οι ημερίδες διοργανώθηκαν σε συνεργασία με τους Σ.Ε.Ε. κλ. ΠΕ70 κκ. Μαριλένα Γιαννούλη και Πέτρο Προβελέγγιο, ως έχοντες την Παιδαγωγική Ευθύνης των Δημοτικών Σχολείων που εδρεύουν στα νησιά αυτά.

Πρόγραμμα εργασιών ημερίδας στη Σαντορίνη (Θήρα)

Πρόγραμμα ημερίδας στην Πάρο

Πρόγραμμα ημερίδας στη Νάξο

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 (ώρες 1ο:00΄- 13:00΄) πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Σύρου επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Σύρου, με θέμα «Διαφοροποιημένη διδασκαλία στη Φυσική Αγωγή». Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο επιμορφωτικών δράσεων του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου από τη Σ.Ε.Ε. Φυσικής Αγωγής Νοτίου Αιγαίου κ. Μαρία Μαχαιρίδου, σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο του Τμήματος Φ.Α.ΣΧ.Α. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Λάζαρο Τσιομπάνη. Κατά τη διάρκεια της, παρουσιάσθηκαν καλές πρακτικές δράσεων και μαθημάτων από τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής κκ. Παρασκευή Λακαταμίτου (1ο Γυμνάσιο Σύρου) και Δέσποινα Μαλαματάρη (5ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης Σύρου). Στο τέλος της ημερίδας, οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής συνεργάσθηκαν σε ομάδες εργασίας και παρουσίασαν τις προτάσεις τους για το σχεδιασμό δράσεων Φυσικής Αγωγής στις Κυκλάδες, κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

Για να δείτε την παρουσίαση της ημερίδας, πατήστε εδώ…

Για να δείτε την παρουσίαση καλής πρακτικής, πατήστε εδώ…

Το 1ο Γυμνάσιο Σύρου, σε συνεργασία με τη Σ.Ε.Ε. Φυσικής Αγωγής Νοτίου Αιγαίου και υπεύθυνη Παιδαγωγικής Ευθύνης της σχολικής μονάδας κ. Μαρία Μαχαιρίδου, υλοποίησε ενδοσχολική επιμόρφωση, με θέμα «Αξιοποίηση των διαδραστικών πινάκων στη διδακτική διαδικασία».
Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο πληροφορικής του 1ου Γυμνασίου Σύρου την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019 (ώρες 9:00΄- 12:00΄) και την παρακολούθησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας.
Για να δείτε και να κατεβάσετε το εκπαιδευτικό υλικό, πατήστε εδώ…

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και ο Δήμος Μυκόνου διοργάνωσαν, την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019,  επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός και Νεολαία» για καθηγητές Φυσικής Αγωγής των Κυκλάδων, μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η ημερίδα έγινε στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου, είχε διάρκεια έξι ώρες και συμμετείχαν, ως προσκεκλημένοι εισηγητές, οι κ.κ. Πάππας Δημήτρης (Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων), Μαρία Μαχαιρίδου (Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής Νοτίου Αιγαίου), Μαρία Ψυχουντάκη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ), Σπύρος Κέλλης (Ομότιμος καθηγητής ΣΕΦΑΑ-ΑΠΘ, μέλος του Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ), Βασίλειος Μούγιος (Καθηγητής ΣΕΦΑΑ-ΑΠΘ) και Ορέστης Παπαγιαννόπουλος (Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας).

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστοχώρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων