Feed
Άρθρα
Σχόλια

Αρχείο για την κατηγορία 'Εκδηλώσεις'

Δράση Φυσικής Αγωγής στην Κατερίνη

Αφίσα για διοργάνωση ΦΑΤην Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου (10:00΄-13:00΄) θα παραγματοποιηθεί δράση Φυσικής Αγωγής στον πεζόδρομο της πλατείας Κατερίνης, με τίτλο “Πάμε πλατεία; Παίζω και Αθλούμαι εναλλακτικά στο Δήμο Κατερίνης”. Στη δράση θα συμμετέχουν τα Δημοτικά, Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠ.Α.Λ. του Δήμου Κατερίνης. Ανάλογα με την ηλικία τους, όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, δοκιμάζοντας διάφορες δραστηριότητες φυσικής δραστηριοποίησης, όπως επιδαπέδια κινούμενη τρίλιζα, street volley, teqball κ.ά. Η δράση διοργανώνεται από τη Δ.Δ.Ε. Πιερίας, τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης και την Ομάδα Φυσικής Αγωγής. Συνδιοργανωτής Φορέας: Δήμος Κατερίνης.

Επιμορφωτική ημερίδα στη Μύκονο

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) Φυσικής Αγωγής κα. Μαρία Μαχαιρίδου, η οποία έχει έδρα στο 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και επιστημονική ευθύνη και στο 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τους/τις Υπεύθυνους/ες των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (Φ.Α.ΣΧ.Α.) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, κ. Λάζαρο Τσιομπάνη, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κα. Εύη Επισκόπου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Αντώνιο Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο σχεδιασμού δράσεων Φυσικής Αγωγής στο Νότιο Αιγαίο κατά την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους, ολοκλήρωσε κύκλο δια ζώσης επιμορφωτικών δράσεων για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά Σύρο, Νάξο, Σχοινούσα, Θήρα (και για εκπαιδευτικούς Θηρασιάς), Πάρο (και για εκπαιδευτικούς Αντίπαρου), Ρόδο και Κω. Η κεντρική θεματική των επιμορφωτικών δράσεων ήταν «Σύγχρονες προσεγγίσεις στη σχολική Φυσική Αγωγή» και, συνολικά, συμμετείχαν σε αυτές 197 εκπαιδευτικοί. Στην ανάπτυξη του περιεχομένου των επιμορφώσεων συνεισέφεραν με εισηγήσεις και παρουσιάσεις καλών πρακτικών κ.ά. έξι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής που εργάζονται στο Νότιο Αιγαίο.

Θερμές ευχαριστίες πρέπει να αποδοθούν στους Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων για τη διάθεση των εγκαταστάσεων, της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής και τη γενικότερη υποστήριξη των δράσεων. Θα ήταν παράληψη εάν δεν αναφερθεί η συνεισφορά της Σ.Ε.Ε. κλ. ΠΕ70 και Οργανωτικής Συντονίστριας του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, κας Ειρήνης Τσαβαλά, καθώς και η υπηρεσιακή αποτελεσματικότητα της νέας Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, κας Μαρκέλλας Παραμυθιώτου, χάρη στην οποία έγινε εφικτό να υλοποιηθεί εύρυθμα ο διευρυμένος αυτός κύκλος δια ζώσης επιμορφώσεων για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής.

Τέλος, συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες για την αθρόα προσέλευση αξίζουν κυρίως σε όλους/ες τους/τις ακούραστους, πραγματικά, μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, καθώς και στους/τις εισηγητές/τριες για την εξαιρετική συνεισφορά τους. Οι ιδιαιτερότητες της περιοχής Νοτίου Αιγαίου λόγω νησιωτικότητας είναι αρκετές, αλλά ο χώρος της εκπαίδευσης γενικά, αλλά και ειδικότερα της Φυσικής Αγωγής, είναι τόσο όμορφος, τόσο ουσιαστικός, τόσο δυνατός, που τελικά σχεδόν όλες είναι δυνατόν να ξεπερασθούν!

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των επιμορφωτικών δράσεων, πατήστε εδώ…

Επιτυχημένο το RUN GREECE 2019 στη Ρόδο!

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη αθλητική γιορτή RUN GREECE-Ρόδος 2019 που διοργάνωσε η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019. Η συμμετοχή παιδιών σχολικής ηλικίας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ! Ενδεικτικά, μόνο από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έγιναν 650 αιτήσεις και έτρεξαν 560 παιδιά, ανά ομάδα σχολείου, με τη συμμετοχή και υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του κάθε σχολείου. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους διοργανωτές Φορείς, τους Υπεύθυνους/ες των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού (Φ.Α.ΣΧ.Α.) της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κκ. Εύη Επισκόπου και Αντώνιο Παπαγεωργίου, αντίστοιχα, για την ουσιαστική βοήθεια που προσέφεραν, καθώς και στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που ακούραστα οργάνωσαν τις σχολικές ομάδες και έτρεξαν μαζί με τα παιδιά τους!

 

 

 

RUN GREECE Ρόδος 2019

Η αθλητική εκδήλωση «RUN GREECE Ρόδος» θα διεξαχθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στη Ρόδο. Προσκαλούνται οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου που επιθυμούν, να ενημερώσουν και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των μαθητών/τριων τους στην αθλητική διοργάνωση, να προετοιμάσουν κατάλληλα τις  μαθητικές ομάδες που θα προκύψουν και να συντονίσουν τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της συμμετοχής των παιδιών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση των σχολείων τους.

Το «RUN GREECE Ρόδος» διοργανώνεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υποστηρικτή φορέα το Δήμου Ρόδου και περιλαμβάνει τρία (3) δρομικά αγωνίσματα:

α) αγώνα δρόμου 10 χλμ
β) αγώνα δρόμου 5 χλμ και
γ) αγώνα δρόμου 1.000 μ. (για μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων).

Δικαίωμα συμμετοχής στο αγώνισμα των 5 χλμ έχουν οι μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που γεννήθηκαν κατά το έτος 2007 ή/και μετά. Οι μαθητές/τριες των Δημοτικών Σχολείων μπορούν να λάβουν μέρος μόνο στο αγώνισμα των 1000 μ. και πρέπει να έχουν γεννηθεί κατά τις χρονολογίες 2008, 2009 και 2010 (Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ τάξεις).

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 το μάθημα της Φυσικής Αγωγής θα έχει την τιμητική του σε όλα τα σχολεία της χώρας μας και, παράλληλα, όλης της Ευρώπης, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος.

Στη χώρα μας, η καθιέρωση της ημέρας αυτής σε ετήσια βάση, αποτελεί -μεταξύ άλλων- συμβολική αναγνώριση από την εκπαιδευτική ηγεσία, στην πρωτεύουσα σημασία του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, αλλά και στην ουσιώδη συμβολή της άθλησης, γενικότερα, ως προς την υιοθέτηση ενός ολιστικά υγιεινού τρόπου ζωής από τα σημερινά παιδιά και αυριανούς ενήλικες.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Παλιότερα Άρθρα »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων