“Το Περιβάλλον στόχος μας… Παρελθόν, παρόν, μέλλον” Πρόγραμμα Π. Ε. 2018-19

“Το Περιβάλλον στόχος μας… Παρελθόν, παρόν, μέλλον.”

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2018-19
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Δέσποινα Ζαχαριάδου.
Συμμετέχουσες Εκπαιδευτικοί: Χρύσα Κουτελιά, Μαρία Τσιρώνη.

Η περιβαλλοντική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας “Το περιβάλλον… στόχος μας. Παρελθόν, παρόν, μέλλον” υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Πραμάντων “Εθνικό πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου” στις 4-6 Απριλίου 2019. Μια εξαιρετική εμπειρία!!!

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Πραμάντων.

Επισκεφτήκαμε το Γεφύρι της Άρτας. Συνεχίσαμε την πορεία μας προς τα Τζουμέρκα. Συναντηθήκαμε με την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Πραμάντων στο χωριό Πλατανούσα, όπου γνωριστήκαμε παίζοντας και μάθαμε για την περιοχή. Περπατήσαμε προς το Γεφύρι της Πλάκας στον Άραχθο ποταμό και στη συνέχεια το χωριό Πλάκα ακολουθώντας το μονοπάτι της Βίδρας. Μάθαμε για την χλωρίδα, την πανίδα, την ιστορία, τη μυθολογία και τη μορφολογία της περιοχής, μυρίσαμε μυρωδιές, ακούσαμε ήχους, γεμίσαμε χρώματα. Διασχίσαμε την προκατασκευασμένη στρατιωτική γέφυρα Bailey, επισκεφτήκαμε το Σπήλαιο Ανεμότρυπα, τα χωριά Άγναντα, Πράμαντα, Συρράκο, Καλέντζι και Ελληνικό. Πήγαμε στο Άη Γιώργη Συρράκου και θαυμάσαμε τη θέα προς την χαράδρα του Άραχθου. Επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο σπίτι του Κρυστάλλη στο Συρράκο, σήμερα Λαογραφικό Μουσείο και στο Μουσείο Παπαγιάννη στο Ελληνικό. Επίσης το μοναστήρι της Κηπίνας και το μοναστήρι της Τσούκας. Γνωρίσαμε στον χώρο του ΚΠΕ τον κ. Γιώργο Πολύζο, κατασκευαστή αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων, μας μίλησε για αυτά, τα αγγίξαμε και τα περιεργαστήκαμε και κάποιοι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν να παίξουν με αυτά.

1. Ζωγραφίζοντας τα όσα ζήσαμε… (έργο του μαθητή Γιώργου Δήμα)

2. Το χρονικό της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο ΚΠΕ  Πραμάντων μέσα από τη ματιά του Γιώργου Δήμα.



Λήψη αρχείου

3. Αφίσα και εργασία με θέμα τους Υδροβιότοπους των μαθητριών  Αλεξάνδρας Γκέοργκε και  Εύας Σιέρρου



Λήψη αρχείου

4. Εργασία των μαθητριών Σοφίας Δαγρέ, Μαρκέλλας Σχοινοχωρίτη και Στέλλας Ταραβίρα με θέμα: “Υπερκαταναλωτισμός και Διαφήμιση”

5. Εργασία των μαθητριών Μαργιέτας Κοκκίνου, Έλλης Ρέντα-Βάλβη και Αναστασίας Τσολάκου με θέμα: “Γη, παγετώνες, άνοδος της στάθμης της  θάλασσας, Κίνδυνοι για το Ναύπλιο.”



Λήψη αρχείου

6. Εργασία των μαθητών Ορφέα Καπλάνογλου και Μάνου Κρεμαστιώτη με θέμα: “Ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση, μείωση (Ναύπλιο)”



Λήψη αρχείου

7. Εργασία των μαθητών Γιώργου Δήμα, Δημήτρη Ηλιόπουλου και της μαθήτριας Χριστιάνας Ντίνη  με θέμα: “Αδέσποτα (Ναύπλιο)”



Λήψη αρχείου

8. Εργασία των μαθητών Αριστοτέλη Ζάκκα, Γιώργου Παπασπυρόπουλου και   Σάββα Στογιάνοβιτς  με θέμα: “Αδέσποτα (Άργος)”



Λήψη αρχείου

9. Εργασία των μαθητριών Γεωργίας Κεραμίδα, Ντιάνας Κοσίμοβα και Φωτεινής Κωτσιαντή με θέμα: “Ερημοποίηση, Πλημμύρες”



Λήψη αρχείου