Δράση για μαθητές/-τριες Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

 

 

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Νέας  Κίου διοργάνωσε δράση με τίτλο:

«Ανακαλύπτω χνάρια του 1821 στο περιβάλλον του τόπου μου».

Η δράση απευθύνθηκε   σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και  έγινε σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Αργολίδας.

Στόχος της δράσης ήταν η ανάδειξη κρυμμένων ή και φανερών στοιχείων που αφορούν «ίχνη» από το 1821, ώστε ψηλαφώντας το παρελθόν, οι μαθητές  να ενισχύσουν ενεργά και βιωματικά τις γνώσεις τους.

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, κλήθηκαν να αποτυπώσουν, με όποιο τρόπο επιθυμούσαν  (ενδεικτικά: φωτογραφίες, video, ζωγραφική, κολάζ, κείμενα, δρώμενα, λαϊκές παραδόσεις, θρύλοι, τραγούδια, ποιήματα κ.α.), στοιχεία, μνήμες και οτιδήποτε σχετίζεται με την ελληνική Επανάσταση του 1821, από το άμεσο (χωριό ή πόλη) περιβάλλον τους, φυσικό ή ανθρωπογενές.

Η δράση ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2021 και οι εργασίες των μαθητών θα προβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας,

(https://blogs.sch.gr/dipearg),

στο ιστολόγιο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου (https://blogs.sch.gr/kpearg)

και στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebοοκ) του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου https://www.facebook.com/kpe.neaskiou

Τα έργα και οι δραστηριότητες των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους αποτυπώθηκαν σε μια διαδραστική κάρτα με την πλατφόρμα του Thinglink. Για να δείτε τις δημιουργίες των μαθητών, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.thinglink.com/scene/143409185499906048

 

Η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου

 

 

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου διοργανώνει, δράση με τίτλο:

«Ανακαλύπτω χνάρια του 1821 στο περιβάλλον του τόπου μου».

Η δράση απευθύνεται  σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και γίνεται σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Αργολίδας.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη κρυμμένων ή και φανερών στοιχείων που αφορούν «ίχνη» από το 1821, ώστε ψηλαφώντας το παρελθόν, οι μαθητές  να ενισχύσουν ενεργά και βιωματικά τις γνώσεις τους.

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, κλήθηκαν να αποτυπώσουν, με όποιο τρόπο επιθυμούν (ενδεικτικά: φωτογραφίες, ζωγραφική, κολάζ, κείμενα, δρώμενα, λαϊκές παραδόσεις, θρύλοι, τραγούδια, ποιήματα κ.α.), στοιχεία, μνήμες και οτιδήποτε σχετίζεται με την ελληνική Επανάσταση του 1821, από το άμεσο (χωριό ή πόλη) περιβάλλον τους, φυσικό ή ανθρωπογενές.

Οι εργασίες των μαθητών θα προβληθούν στα μέσα Απριλίου, είτε δια ζώσης, είτε ηλεκτρονικά, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας το  συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

 

 

   

Δεκ 20
22

Σεπ 20
24

Κάτω από (Περιβάλλον) από στις 24-09-2020

 

 

Ιούλ 20
10
Κάτω από (Περιβάλλον) από στις 10-07-2020

Ιούν 20
26

Τα 5 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΚΠΕ Καλαμάτας, ΚΠΕ Καστρίου, ΚΠΕ Μολάων, ΚΠΕ Νέας Κίου και ΚΠΕ Σικυωνίων), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου 2020, διοργάνωσαν δράσεις για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τίτλο «Η ώρα της φύσης …στο σχολείο».
Τα έργα και οι δραστηριότητες των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους αποτυπώθηκαν σε μια διαδικτυακή κάρτα
στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.thinglink.com/scene/1330415039626084355…

Στη δράση συμμετείχαν 544 μαθητές/τριες και 33 εκπαιδευτικοί από τις παρακάτω σχολικές μονάδες:
Νηπιαγωγείο Αγίας Τριάδας Αργολίδας,
6ο Δημοτικό Σχολείο Άργους,
Δημοτικό Σχολείο Διδύμων, Αργολίδας,
3o Νηπιαγωγείο Τρίπολης,
14ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης,
Νηπιαγωγείο Σταδίου, Αρκαδίας,
7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης,
Δημοτικό Σχολείο Σταδίου, Αρκαδίας,
Δημοτικό Σχολείο Αθικίων, Κορινθίας,
24ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας,
2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, Μεσσηνίας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριες για την προσπάθειά τους και τα σπουδαία έργα που παρουσίασαν καθώς και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν παρ όλη την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Οι δράσεις αυτές των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου θα συνεχιστούν και την επόμενη σχολική χρονιά με στόχο η προστασία του περιβάλλοντος να θεωρείται από τους μαθητές ταυτόσημη με την προστασία της ζωής.

(Στην Περιφ. Ενότητα Αργολίδας, στη συγκεκριμένη δράση συμμετείχε και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΡΤΑΣ: Πατάμε στο σύνδεσμο που βρίσκεται κάτω από τη φωτογραφία.
Στη συνέχεια πατάμε «κλικ» πάνω σε κάθε εικονίδιο της κάρτας. Με δεξί «κλικ» επιλέγουμε «εμφάνιση στοιχείων ελέγχου» και τέλος επιλέγουμε «Πλήρης οθόνη»

 

ΔΡΑΣΗ για τον εορτασμό της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2020 –

Πρόσκληση συμμετοχής προς τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Περιφ.Πελοποννήσου

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Καλαμάτας, Καστρίου, Μολάων, Νέας Κίου, Σικυωνίων) σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου προγραμματίζουν κοινή δράση στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2020 με τίτλο «Η ώρα της Φύσης στο σχολείο» σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 68892/2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ).

Η δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες (https://drive.google.com/…/1fYfQ1938A4_68ocVALAVzsF6C…/view…) που προτείνουν τα ΚΠΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα την προστασία της φύσης και που μπορούν να εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη.

Οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να συμμετέχουν χρειάζεται
• να το δηλώσουν στην ηλεκτρονική φόρμα (https://docs.google.com/…/1FAIpQLSco72MF3UF8x1nm5I…/viewform) μέχρι την Τρίτη 16/06/2020
• να υλοποιήσουν τουλάχιστον μία εκπαιδευτική δραστηριότητα στο σχολείο μέχρι την Παρασκευή 19/06/2020
• να αποστείλουν ηλεκτρονικά υλικό από τα αποτελέσματα της δράσης (φωτογραφίες, έντυπα, παρουσίαση) καθώς και κατάλογο με τα στοιχεία των μαθητών/μαθητριών που συμμετείχαν μέχρι την Δευτέρα 22/06/2020 στο ΚΠΕ του νομού που ανήκει το σχολείο τους.

20200611_ΠρόσκλησηΣχολεια (1)

ΗμέραΠεριβαλλ2020_ΚΠΕ_Πελοποννησου

ΕΞΕ – 68892 – 2020 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2020 (1)

 

5 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με συμμετοχή, εξ αποστάσεως, σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Αργολίδας κ. Ελένη Μάρα, δημιουργήσαμε μια διαδραστική κάρτα με έργα και δραστηριότητες μαθητών, για να υπενθυμίσουμε σε όλους την αξία της προστασίας του Περιβάλλοντος ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

Σε αυτή τη διαδικτυακή δράση συμμετείχαν τα εξής Σχολεία:
– 3ο Νηπιαγωγείο Άργους
– 10ο Νηπιαγωγείο Άργους
– Νηπιαγωγείο Νέας Κίου
– Νηπιαγωγείο Ινάχου
– Νηπιαγωγείο Αγίου Προκοπίου
– Νηπιαγωγείο Φιχτύων
– Νηπιαγωγείο Κεφαλαρίου

-Νηπιαγωγείο Αγίας Τριάδας
– 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
– Δημοτικό Σχολείο Κιβερίου
– Δημοτικό Σχολείο Καταστήματος Κράτησης Ναυπλίου.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/τριες των σχολείων αυτών για τη συμμετοχή τους!
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αντώνη Κατσαρό για την τεχνική υποστήριξη.

(ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΡΤΑΣ: Πατάμε στο σύνδεσμο που βρίσκεται κάτω από τη φωτογραφία.
Στη συνέχεια πατάμε «κλικ» πάνω σε κάθε εικονίδιο της κάρτας. Με δεξί «κλικ» επιλέγουμε «εμφάνιση στοιχείων ελέγχου» και τέλος επιλέγουμε «Πλήρης οθόνη»)