Μαΐ 18
14

Κάτω από (Περιβάλλον) από στις 14-05-2018

………………………………

   «Η Πράξη «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ» υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠ/ΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ο αριθμός των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα καλυφθεί και από όλους τους αναπληρωματικούς.

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

Φωτογραφίες εδώ

Οκτ 18
22

Η συμβολή του αέρα στην εξέλιξη  του Ναυπλίου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας  σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας, το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου και την Εθνική Πινακοθήκη Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου – παράρτημα Ναυπλίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πνοές Ανέμων», πραγματοποίησε 18-19 Οκτωβρίου 2018, εκδηλώσεις στο Ιστορικό κέντρο της πόλης του Ναυπλίου και στην Ακροναυπλία.

Σε συγκεκριμένες στάσεις θέασης, έγιναν αναφορές σε θέματα όπως:  Η κατεδάφιση των τειχών του ιστορικού κέντρου και ο ρόλος του αέρα στην πόλη, η ανάπτυξη του λιμανιού, η σημερινή χρήση του αέρα για την παραγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας καθώς και η τοπογραφία της Ακροναυπλίας  που συνέβαλλε στην  κατασκευή των ανεμόμυλων στον ιστορικό βράχο.

Στη συνέχεια υλοποιήθηκαν βιωματικά παιχνίδια προσανατολισμού, γνωριμία με την ονομασία των ανέμων και εργαστήρι κατασκευής παιχνιδιών που κινούνται με τον αέρα (φουρφούρια).

Φωτογραφίες εδώ

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, το ΚΠΕ Νέας Κίου με τη συμπαράσταση του Δήμου Άργους -Μυκηνών και του ΝΠΔΔ, Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός, πραγματοποίησε την Κυριακή 23 Σεπτέμβρη, ποδηλατοδρομία στον αργολικό κάμπο. Το μήνυμα, για μια εναλλακτική μετακίνηση μέσα στην πόλη, για έναν υγιεινό τρόπο ζωής μέσω της άθλησης αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος από τους ρύπους, δόθηκε στους συμμετέχοντες όλων των ηλικιών.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

 

Φωτογραφίες εδώ.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη, από τις Διευθύνσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, το ΚΠΕ Νέας Κίου και το Δήμο Ναυπλιέων, ποδηλατάδα στο Ναύπλιο. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τη βόλτα με ποδήλατα, έδωσαν το μήνυμα για μια βιώσιμη πόλη με περιορισμένους ρύπους και ένα φιλικό προς τον άνθρωπο περιβάλλον!

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

 

 

Φωτογραφίες εδώ.

«Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο»

Τα μέλη της Π.Ο. του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου συμμετείχαν ως εθελοντές στη διοργάνωση του 5ου Δρόμου Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 17:00.

Φωτογραφίες εδώ.

 

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς το 1/θέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγ. Δημητρίου Αργολίδας μας έστειλε τις εξαιρετικές εργασίες του που εκπονήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2017-2018, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπ/σης.

 

 

 

 

Ιούν 18
13

Το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) οργάνωσε και υλοποίησε  τις εξής δράσεις, με γενικό τίτλο: «Το περιβάλλον χθες – σήμερα – αύριο»:

1. Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

«Περίπατος στον Ποντίνο ποταμό και στην Αλκυονία λίμνη»

 

 

2. Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

«Καθαρή Μεσόγειος – Καθαρές ακτές»

 

 

3. Πέμπτη 7 & Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

«Γνωριμία με τον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης, αναγνώριση των φυτών, κατασκευή φυτολογίων και αγγείων»