>

Καλώς Ήρθατε στο blog “Ναυς των Ονείρων”. Είμαστε μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Σκιάθου και σε αυτό το blog θέλουμε να αναρτήσουμε υλικό για την ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με αφορμή την συμπλήρωση των εκατό χρόνων από το θάνατο του μεγάλου αυτού Σκιαθίτη συγγραφέα. Μετά από δυο χρόνια συναντήσεων, μπορούμε να σας παρουσιάσουμε την δική μας εικόνα για τον Παπαδιαμάντη. Περάσαμε πολλές ώρες διαβάζοντας σε διάφορες τοποθεσίες που έχει μεταφέρει άριστα στο χαρτί, επισκεφτήκαμε το σπίτι του και συναντηθήκαμε με ανθρώπους που τον έχουν μελετήσει και μπορούμε να πούμε πως τον αγαπήσαμε πραγματικά. Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τις εμπειρίες μας, να ανταλλάξουμε απόψεις για τα διηγήματα του συγγραφέα και να επικοινωνήσουμε επεκτείνοντας την απόλαυση της ανάγνωσης.
Καλή Διασκέδαση!
 
Ομάδα Ανάγνωσης Γυμνασίου – Λυκείου (Τμήμα της Λέσχης Ανάγνωσης της Σχολικής Βιβλιοθήκης)
Κατηγορίες: Διάφορα Παπαδιαμαντικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

2 Responses to

  1. Ο/Η Το μαγαζάκι της Οδού Ονείρων λέει:

    >Ο Παπαδιαμάντης δεν ήταν ποτέ "οπισθοδρομικός", "αναχρονιστικός" και "παλιομοδίτικος", όπως νομίζουν κάποιοι ανόητοι "μεγάλοι" με εξουσίες που δεν τους αξίζουν. Ο Παπαδιαμάντης είναι ο μεγάλος επαναστάτης της λογοτεχνίας-αλλά κι ο μεγάλος ποιητής της καρδιάς. Είναι υπέροχο που το ανακαλύψατε σε τόσο νεαρή ηλικία. Σας εύχομαι από καρδιάς να σας ακολουθεί σ'όλη τη ζωή σας.

  2. Ο/Η KELY λέει:

    Θα ήθελα να πω μπράβο στα παιδια και στις κυριες για την σημαντικη δουλεια που εχουν κανει.Διαβασα

    ολα τα διηγηματα και τις περιληψεις σας.Φαινεται οτι τα παιδια αγαπουν πολυ τον  Παπαδιαμαντη.Οταν θα ‘ρθω στη Σκιαθο ευχομαι να περασω να σας δω.

    Με πολυ εκτιμηση
    Μαθητρια Γ’ Λυκειου Αθηνων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *