Συνέντευξη από το Λογοτεχνικό Όμιλο του Επίτιμου Πρέσβη κ. Γιώργου Βέη

Με ιδιαίτερα χαρά και τιμή οι μαθητές του Λογοτεχνικού Ομίλου του Σχολείου μας υποδέχτηκαν τον επίτιμο Πρέσβη και φετινό τιμώμενο πρόσωπο του Ομίλου κ. Γιώργο Βέη. Ο κ. Βέης, ο οποίος εκτός της διπλωματικής του σταδιοδρομίας είναι και εξέχων ποιητής που καλλιεργεί το είδος του «χαϊκού», μίλησε με τα παιδιά και παραχώρησε συνέντευξη στους μαθητές Νικόλα Στρατουδάκη και στις μαθήτριες Μιχαέλα και Νεκταρία Καραφασουλή. Ο κ. Βέης εντυπωσιάστηκε από την ποιότητα των ερωτήσεων και συνεχάρη το μαθητή και τις μαθήτριες.

βεης 1

Ο Λογοτεχνικός Όμιλος, υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών Δημητρίου Γκίκα και Παναγιώτη Βούζη, συνομίλησε με τον κ. Βέη και δεσμεύτηκαν να πραγματοποιήσουν παρουσίαση βιβλίου του τους προσεχείς μήνες.

Τη συνέντευξη του κ. Βέη μπορείτε να ακούσετε στον υπερσύνδεσμο του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Σχολείου μας, Lake Radio, που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα και δημοφιλία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας, καθώς πλέον βρίσκεται στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας της.

Ο υπερσύνδεσμος του Lake Radio: https://azuracast.streams.gr/public/vlgradio

βεης 2

Κοπή Βασιλόπιτας για τον Λογοτεχνικό Όμιλο του ΓΕΛ Βουλιαγμένης

Ο Λογοτεχνικός Όμιλος του ΓΕΛ Βουλιαγμένης έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κ. Παναγιώτης Βούζης και κ. Δημήτριος Γκίκας ευχήθηκαν «Καλή Χρονιά και Καλή Πρόοδο» στους μαθητές. Το φλουρί τελικά «έπεσε» στην κ. Ευαγγελία Χαστά, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό του σχολείου μας! Το φλουρί συνοδεύεται από ένα λογοτεχνικό βιβλίο, ως δώρο!

κοπή βασιλόπιτας

Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ» και του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης προς τιμήν της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ

Μαθητές του σχολείου μας προσήλθαν στην εκδήλωση προς τιμή της σπουδαίας Ελληνίδας Ακαδημαϊκού Βυζαντινολόγου Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών «ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ» σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιωνία. Τα παιδιά συνόδεψαν η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μαρία Κασκαντάμη και ο εκπαιδευτικός κ. Δημήτριος Γκίκας.
Η εκδήλωση ήταν εξαιρετικά οργανωμένη και πολύ διδακτική. Η κ. Αρβελέρ μίλησε διαδικτυακά και, παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, απέδειξε ότι διαθέτει ακόμα σπινθηροβόλο πνεύμα και σοφία! Για την ίδια την κ. Αρβελέρ μίλησαν ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η πρόεδρος του Πολιστικού Συλλόγου Γυναικών «ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ» κ. Μαριάννα Μαυραγάνη, ο ομ. Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας κ. Αθανάσιος Μαρκόπουλος, η δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Άννα Γριμάνη και η Προϊσταμένη Διοικητικής Υποστήριξης Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών κ. Έφη Βασιλοπούλου.
Οι μαθητές αποκομισαν σημαντικές γνώσεις τόσο για το έργο και τη ζωή της κας Αρβελέρ, όσο και για τον Βυζαντινό Πολιτισμό γενικότερα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης συνεχάρησαν τους διοργανωτές και συζήτησαν πολλά από τα θέματα που άκουσαν σε αυτή με τους καθηγητές τους.

αρβελερ 1

αρβελέρ 2

Παρακολούθηση κινηματογραφικής ταινίας από τον Λογοτεχνικό Όμιλο του Σχολείου

Οι μαθητές του Λογοτεχνικού Ομίλου του Σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους κ. Δημήτριο Γκίκα, παρακολούθησαν την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Φόνισσα», η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Οι μαθητές παρακολούθησαν με προσήλωση την ταινία και, κατόπιν, στην επόμενη συνάντηση του Λογοτεχνικού Ομίλου έθεσαν καίρια ερωτήματα που αφορούσαν στο κοινωνικο-πολιτικό περιβάλλον της εποχής που διεξάγεται η ταινία. Οι μαθητές ανέλαβαν ήδη να παρουσιάσουν την ταινία σε εκπομπή στο Lake Radio, τον ρ/σ του σχολείου μας. λογοτεχνική ομάδα

Συμμετοχή στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας 2024

Την Παρασκευή 16/2/2024 ο Όμιλος Επιχειρηματικότητας του Σχολείου μας συμμετείχε στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας 2024 που πραγματοποιήθηκε στο The Athens Mall με φορέα διοργάνωσης το Junior Achievement Greece.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1 1

Στην έκθεση στην οποία συμμετείχαν 57 σχολεία, οι μαθητές/τριες μας παρουσίασαν τη δική τους Εικονική Επιχείρηση με την επωνυμία InNeed. Πρόκειται για μία Επιχείρηση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που προωθεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας άνθρωποι με αναπηρία και ηλικιωμένοι μπορούν να βρουν συνοδούς για διάφορες δραστηριότητες π.χ. επίσκεψη σε γιατρό, ψώνια, παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης, ταξίδι κ.λπ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2 1            ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3 1

Υπήρξε μια μοναδική εμπειρία αφού τα παιδιά «επιχειρηματίες» είχαν τη χαρά και την ικανοποίηση να παρουσιάσουν τη δουλειά και το όραμά τους σε πλήθος κόσμου και δημοσιογράφους.

Συγχαρητήρια στην ομάδα μας!

Διαγωνισμός Μαθηματικών “Ευκλείδης”

Συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας Καραφασούλη Μιχαέλα της Α΄ Τάξης

για την επιτυχία της στον Μαθηματικό διαγωνισμό “Ευκλείδης” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ).

Καλή επιτυχία και στην επόμενη φάση, στην Ελληνική Ολυμπιάδα “Αρχιμήδης”.

Όμιλος επιχειρηματικότητας

Με μεγάλη χαρά δημιουργήσαμε και φέτος στο Σχολείο μας τον Όμιλο Επιχειρηματικότητας στον οποίο συμμετέχουν 25 μαθητές και μαθήτριες και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κυρίας Ραφτοπούλου Ελένης (οικονομολόγος) και κυρίας Κιτριλάκη Μαρίας (βιολόγος).

Στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε μία «Εικονική Επιχείρηση» υπό την αιγίδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Greece, που προωθεί τον οικονομικό εγγραμματισμό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα προγράμματα αυτά έχουν αναγνωριστεί από το Γραφείο Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως η «καλύτερη Εφαρμογή Πρακτικής στην εκπαίδευση που αφορά στην επιχειρηματικότητα».

Ο τρόπος που εργαζόμαστε βασίζεται στην πίστη στη δυναμική της ομάδας και στην καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος βιωματικής και συνεργατικής μάθησης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3

Η φετινή Εικονική μας Επιχείρηση είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που σκοπό έχει να προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους που την χρειάζονται. Συγκεκριμένα, το προϊόν που προτείνουμε είναι η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας άνθρωποι που χρήζουν φροντίδας και βοήθειας, θα βρίσκουν συνοδούς για διάφορες δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν.

logo ja greece 2022

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι είναι δύο Μέντορες που μας εξασφάλισε ο οργανισμός Junior Achievement Greece. Πρόκειται για τον κύριο Οδυσσέα Αθανασίου, Chief Executive Officer της εταιρείας Lamda Development και τον κύριο Ανάργυρο Κουφό, στέλεχος της εταιρείας Citi, με τους οποίους έχουμε συχνή επικοινωνία. Οι κατευθύνσεις και συμβουλές που μας δίνουν είναι εξαιρετικά πολύτιμες για την εξέλιξη της δράσης μας.