Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ» και του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης προς τιμήν της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ

Μαθητές του σχολείου μας προσήλθαν στην εκδήλωση προς τιμή της σπουδαίας Ελληνίδας Ακαδημαϊκού Βυζαντινολόγου Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών «ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ» σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιωνία. Τα παιδιά συνόδεψαν η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μαρία Κασκαντάμη και ο εκπαιδευτικός κ. Δημήτριος Γκίκας.
Η εκδήλωση ήταν εξαιρετικά οργανωμένη και πολύ διδακτική. Η κ. Αρβελέρ μίλησε διαδικτυακά και, παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, απέδειξε ότι διαθέτει ακόμα σπινθηροβόλο πνεύμα και σοφία! Για την ίδια την κ. Αρβελέρ μίλησαν ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η πρόεδρος του Πολιστικού Συλλόγου Γυναικών «ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ» κ. Μαριάννα Μαυραγάνη, ο ομ. Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας κ. Αθανάσιος Μαρκόπουλος, η δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Άννα Γριμάνη και η Προϊσταμένη Διοικητικής Υποστήριξης Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών κ. Έφη Βασιλοπούλου.
Οι μαθητές αποκομισαν σημαντικές γνώσεις τόσο για το έργο και τη ζωή της κας Αρβελέρ, όσο και για τον Βυζαντινό Πολιτισμό γενικότερα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης συνεχάρησαν τους διοργανωτές και συζήτησαν πολλά από τα θέματα που άκουσαν σε αυτή με τους καθηγητές τους.

αρβελερ 1

αρβελέρ 2