ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2019-2020

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης πρέπει να στείλετε στο μέιλ του σχολείου μας:

lykvouli@sch.gr

την αίτησή σας συμπληρωμένη για τη συμμετοχή σας στις πανελλήνιες ώστε να την περάσουμε άμεσα στο σύστημα. Την αίτηση και τις οδηγίες θα τα βρείτε εδώ:

https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/to-thema-exetaseis

Μπορείτε επίσης να την αναζητήσετε στη σελίδα του ΥΠΑΙΘ.

Η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα!!!

Ενημέρωση από τον εκπαιδευτικό κο Σταυρίδη

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες της Α και της Β τάξης,

Από σήμερα 26-3-2020 δημιούργησα μαθήματα στην πλατφόρμα e class.Με κωδικούς από το ΠΔΣ εισέρχεστε στην πλατφόρμα όπου και θα αναρτώ στο εξής ανακοινώσεις,αρχεία,ασκήσεις και λοιπό υλικό ανά μάθημα.Εκεί θα αναρτώνται και οι ανακοινώσεις για τα τηλεμαθήματα.Στην πλατφόρμα θα δέχομαι απορίες και τοποθετήσεις και θα απαντώ με μήνυμα.Το περιβάλλον της πλατφόρμας είναι απλό και λειτουργικό, παρόλα αυτά για όποιον δυσκολευτεί θα απαντώ και στο προσωπικό μου mail.Παρακαλώ επίσης για τη συμμετοχή σας με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο για διατήρηση επαφής με τη σχολική ζωή.Ο στόχος των τηλεμαθημάτων είναι η υποστήριξή σας και η ευκολότερη προσαρμογή στην τάξη μόλις ανοίξουν τα σχολεία.

Εύχομαι υγεία και τύχη σε σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Σταυρίδης Αριστομένης

Εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση του σχολείου μας αρχίζει από τη Δευτέρα 30/3/2020 σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στο blog του σχολείου μας εδώ.  Κάθε μέρα από 9.05 έως 12.35. Τα μαθήματα είναι 45΄ με διάλειμμα 10 λεπτών.

Τα παιδιά όλων των τάξεων συνδέονται στην πλατφόρμα webex (θα σας σταλεί με μήνυμα ο σύνδεσμος στον οποίο πρέπει να μπουν που είναι μοναδικός για το κάθε τηλεμάθημα) με το λογαριασμό του ΠΣΔ που έφτιαξαν (username, password) και παρακολουθούν την τηλεδιάσκεψη που ορίζει το πρόγραμμα.  Εκεί αλληλεπιδρούν με τον εκπαιδευτικό και λύνουν απορίες.  Αν για τεχνικούς λόγους η πλατφόρμα δεν λειτουργεί οι μαθητές θα ασχολούνται με τις ασκήσεις που τους έχουν δώσει οι εκπαιδευτικοί και θα ξαναπροσπαθούν να συνδεθούν.

Oι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν ακόμη συνδεθεί στο webex θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα lessons.sch.gr Τα παιδιά συνδέονται με το λογαριασμό του ΠΣΔ που έφτιαξαν (username, password) και παρακολουθούν την τηλεδιάσκεψη που έχει τ όνομα του εκπαιδευτικού.    Αν για τεχνικούς λόγους η πλατφόρμα δεν λειτουργεί οι μαθητές θα ασχολούνται με τις ασκήσεις που τους έχουν δώσει οι εκπαιδευτικοί και θα ξαναπροσπαθούν να συνδεθούν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ 26.3.2020

Για κάθε αλλαγή θα ενημερώνεστε με μήνυμα από το σχολείο.

Καλή αρχή και καλά μαθήματα!!!! Υγεία.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθητριών – μαθητών

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Η ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση του σχολείου μας έχει ήδη αρχίσει.

Τα παιδιά όλων των τάξεων μπορούν να μπαίνουν στο e class με το λογαριασμό του ΠΣΔ που έφτιαξαν (username, password), να κάνουν εγγραφή στο μάθημα της τάξης και του τμήματος (αναφέρεται και το όνομα του εκπαιδευτικού) και να απαντούν στον προσωπικό τους χρόνο τις εργασίες που τους έχει βάλει ο εκπαιδευτικός.  Ακριβώς το ίδιο να κάνουν και στο e-me.edu.gr για το μάθημα των Αγγλικών.

Αποστολή των εργασιών θα γίνεται όπως έχει ορίσει ο κάθε εκπαιδευτικός (π.χ. με προσωπικό μέιλ, με αποστολή στο σχολείο, με ανέβασμα στο e class ή όποιον άλλο θεωρεί σωστό ο εκπαιδευτικός).

Διόρθωση των εργασιών θα γίνεται επίσης όπως έχει ορίσει ο κάθε εκπαιδευτικός (π.χ. με ανάρτηση όλων των απαντήσεων από τον ίδιο, με ατομική διόρθωση, με διόρθωση και επίλυση αποριών στο σύγχρονο μάθημα (τηλεκπαίδευση) όταν αυτό θα γίνεται.

Για κάθε αλλαγή θα ενημερώνεστε με μήνυμα από το σχολείο.

Επειδή το ΥΠΑΙΘ προχωρά σε αναβάθμιση της πλατφόρμας και λόγω των νέων εγγραφών η πλατφόρμα μπορεί να μην λειτουργεί προσωρινά.  Για το λόγο αυτό προσπαθήστε την είσοδό σας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Καλή αρχή και καλά μαθήματα!!!! Υγεία.

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821

Το Γενικό Λύκειο Βουλιαγμένης εύχεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα:

 εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά

χρόνια πολλά για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της  πατρίδας μας, αλλά και για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Στο πλαίσιο των εξ αποστάσεως συνθηκών που ζούμε μοιραζόμαστε μαζί σας εικόνες από το σπίτι, αλλά και τη ζωή της ηρωίδας  Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.

Σε εσάς παιδιά μας ευχόμαστε καλή πρόοδο και υγεία.