Άρθρα σχετικά με 13 Φεβρουαρίου 2012

Βραβείο BAFTA

Την Κυριακή δόθηκε το βραβείο BAFTA στην ταινία The Artist ως η καλύτερη ταινία
Η ασπρόμαυρη ταινία του Μισέλ Αζαναβισίς αναμενόταν ότι θα κέρδιζε το βραβείο BAFTA στη βασιλική όπερα.
Επίσης η ταινία πήρε άλλα έξι βραβεία , όπως αυτό του πρώτου ανδρικού ρόλου , τον οποίο έπαιξε ο Ζαν Ντιζαρντέν

Επίσης βραβεύτηκαν :

  • Η Μέριλ Στριπ για το πρώτο γυναικείο ρόλο στην ταινία The Iron Lady
  • Η ταινία Tinker Tailor Soldier Spy ως η καλύτερη Βρετανική ταινία
  • Ο Κρίστοφερ Πλάμερ για τον δεύτερο ανδρικό ρόλο στην ταινία Beginners
  • Η Οκτάβια Σπένσερ για τον δεύτερο γυναικείο ρόλο στην ταινία The Help
  • Το Tyrannosaur βραβεύτηκε ως το καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο
  • Η ταινία La Piel que Habito πήρε το βραβείο της μη αγγλόφωνης ταινίας
  • Η ταινία The Artist επίσης πήρε το βραβείο για το πρωτότυπο σενάριο
  • Η ταινία Tinker Tailor Soldier Spy επίσης βραβεύτηκε ως το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο
  • Το ντοκιμαντέρ Senna πήρε το βραβείο για το καλύτερο ντοκιμαντέρ
  • Η ταινία Rango καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων

Grammy η Αντέλ φετινή νικήτρια

Η Αντέλ,Βρετανή τραγουδίστρια της σόουλ κέρδισε το

Αντέλ: Η νικήτρια των φετινών Grammy

βραβείο Grammy για το τραγούδι της χρονιάς, με το «Rolling in the Deep», της καλύτερης σόλο ερμηνείας ποπ τραγουδιού, με το «Someone Like You»  και άλλα δύο βραβεία.Η Αντέλ με βαθιά συγκίνηση κατά την παραλαβή των πρώτων βραβείων ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους χειρουργούς οι οποίοι αφαίρεσαν έναν πολύποδα από τις φωνητικές της χορδές.
Ο παρουσιαστής Ελ Ελ Κουλ Τζέι στην αρχή του show έδωσε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της Γουίτνεϊ Χιούστον και προσευχήθηκε γι’ αυτήν. Ο θάνατος της Χιούστον έγινε κέντρο συζητήσεων πριν αλλά και κατά την διάρκεια του show. Η νικήτρια Μέλανι Φιόνα στην κατηγορία της ερμηνείας R&B με το τραγούδι «Fool For You» είπε για την εκλιπούσα η οποία ήταν πηγή έμπνευσής της «Δε θα στεκόμουν εδώ αν δεν ήσουν εσύ».
Το ροκ συγκρότημα Foo Fighters  απόσπασε τέσσερα βραβεία, ένα από αύτα ήταν για την καλύτερη ροκ ερμηνεία με το «Walk». Ο αρχηγός των Φου Φάιτερς, ο Ντέιβ Γκρολ, αποκάλυψε ότι η ηχογράφησει του  τελευταίου τους δίσκου έγινε στο γκαράζ του, με μερικά μικρόφωνα κι ένα κασετόφωνο. .Ο ίδιος είπε ότι αυτό «δείχνει ότι το ανθρώπινο στοιχείο είναι το σημαντικό» στη μουσική…

Έφυγε από τη ζωή η Whitney Houston..!!

Η  Whitney Houston γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1963, ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός.

Ο πρώτος της δίσκος με τίτλο το ονοματεπώνυμό της κυκλοφόρησε το 1985 και έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 25 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο δίσκος της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το soundtrack της ταινίας «The Bodyguard» που περιέχει το τραγούδι «I Will Always Love You».  Είναι επίσης η μοναδική καλλιτέχνης που κατάφερε να έχει επτά συνεχόμενες νούμερο ένα εισόδους στα Αμερικάνικα Charts  με τα Saving All My Love for You”, “How Will I Know”, “Greatest Love of All”, “I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)”, “Didn’t We Almost Have It All”, “So Emotional”, και το “Where Do Broken Hearts Go”.Στις 11 Φεβρουαρίου 2012 ανακοινώθηκε ο ξαφνικός θάνατός της,σε ηλικία 48 ετών.

Ημέρα της Ερυθράς Χειρός, Κυριακή 12/2/2012

Η Ημέρα της Ερυθράς Χειρός ή Ημέρα του Κόκκινου Χεριού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Φεβρουαρίου. Σκοπός της μέρας αυτής είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα παιδιά που στρατεύονται παρά τη θέλησή τους σε πολέμους και ένοπλες συγκρούσεις.

Η Ημέρα της Ερυθράς Χειρός καθιερώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου  2002, όταν τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Παιδιών στις Ενοπλες Συγκρούσεις. Η Ελλάδα επικύρωσε τη συνθήκη στις 22 Οκτωβρίου 2003. Παραδείγματα εκτεταμένης χρησιμοποίησης παιδιών ως στρατιωτών παρατηρούνται κυρίως σε χώρες της Αφρικής, στις Φιλιππίνες

και τη Βιρμανία. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους ανέρχεται σε περίπου 300.000, το ένα τρίτο των οποίων είναι κορίτσια.

Πόσο μπορείς να κοστολογήσεις τον έρωτα;

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι ένας καθολικός ιερέας, ο οποίος μαρτύρησε για την πίστη του το 270 π.Χ. Η καθολική εκκλησία τον αναγνώρισε ως προστάτη των ερωτευμένων και καθιερώθηκε να τον γιορτάζουμε στις 14 Φεβρουαρίου.

Αυτή η ημέρα έχει καταλήξει να είναι μία πολύ εμπορική γιορτή. Θεωρείται πλέον δεδομένο πως ένα ζευγάρι πρέπει να ανταλλάξει δώρα (ακριβά κοσμήματα, βιβλία, ταινίες κλπ.), καθώς επίσης να βγει έξω για ένα ρομαντικό δείπνο ούτως ώστε να γιορτάσουν τον έρωτά τους. Πολλοί μάλιστα θεωρούν πως εάν ο άνδρας ή η γυναίκα πάρει ακριβό δώρο για τον/ην αγαπημένο/η του τότε τον/ην αγαπάει πολύ, ενώ αν ξοδέψει λίγα χρήματα δεν τον/ην αγαπάει πολύ.

Όταν όμως αγαπάς κάποιον πρέπει να του το δείχνεις καθημερινά και όχι μία φορά το χρόνο! Αξία δεν έχουν τα κοσμήματα ή τα ρούχα… όλα αυτά είναι υλικά αγαθά. Δείξτε την αγάπη σας αλλιώς, με μία αγκαλιά, ένα φιλί, λίγα λόγια αγάπης, αυτά μετράνε περισσότερο!

Υποβολή – Αίτηση Δήλωσης ΓΕΛ 2012

Κατεβάστε από εδώ, την αίτηση καθώς και την εγκύκλιο για την υποβολή αίτησης-δήλωσης για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2012.

Έλεγχοι προόδου Α’ τετραμήνου

Ανακοινώνεται ότι μετά την αναβολή λόγω καιρικών συνθηκών οι βαθμοί για το Α’ τετράμηνο θα δοθούν την Τετάρτη 15/2/12 στις 13.00.