Δράση του ΓΕΛ Αυλωναρίου με θέμα “Ας ομορφύνουμε το σχολείο μας”

Στο πλαίσιο του «Συλλογικού Προγραμματισμού – Εσωτερική και Εξωτερική Αξιολόγηση του έργου της  σχολικής μονάδας: “Διοικητική λειτουργία” με άξονα “Ηγεσία – Οργάνωση & διοίκηση”», το Γενικό Λύκειο Αυλωναρίου υλοποίησε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς σχέδιο δράσης με τίτλο “Ας ομορφύνουμε το σχολείο μας”
Όπως συχνά λέγεται, το σχολείο αποτελεί το δεύτερο σπίτι των μαθητών, στο όποιο περνούν μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς τους. Δεν αρκεί να είναι απλά και μόνο ο χώρος διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οφείλει και πρέπει να είναι επίσης ένας φιλόξενος και φιλικός χώρος έκφρασης και δημιουργίας, που θα ενισχύει την όρεξη για μάθηση καθιστώντας την παραμονή των μαθητών ευχάριστη και εποικοδομητική. 
Με βάση τα παραπάνω, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε προσπάθεια αισθητικής αναβάθμισης και αξιοποίησης διάφορων χώρων του σχολείου. Ταυτόχρονα, αναδείχθηκαν καλλιτεχνικές και δημιουργικές κλίσεις, καλλιεργήθηκαν επικοινωνιακές και συνεργατικές δεξιότητες, ενισχύθηκαν οι διαπροσωπικές σχέσεις τόσο μεταξύ των μαθητών όσο και μεταξύ μαθητών – εκπαιδευτικών.
Ακολουθούν  τα έργα που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης.
thumbnail6

Το τελικό αποτέλεσμα

thumbnail4

Το πριν

thumbnail3 1                                thumbnail7

thumbnail                                thumbnail2

thumbnail5                                thumbnail8

 

 

 

 

                                                             
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.