Παρουσίαση Υλικού Σχολικών Μονάδων

Στο χώρο αυτό, παρουσιάζονται εργασίες, και αποσπάσματα από τις δράσεις των μαθητικών περιβαλλοντικών ομάδων του δικτύου. Στείλτε μας στις διευθύνσεις ηλ. ταχυδρομείου του ΚΠΕ το δικό σας υλικό (φωτογραφίες, βίντεο, φύλλα εργασίας, παρουσιάσεις κ.ά.) και μοιραστείτε το με τα άλλις ομάδες-μέλη του δικτύου!

Για να δείτε το υλικό που παρήγαγαν οι σχολικές μονάδες μέλη του δικτύου πατήστε το σύνδεσμο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ (από τις κατηγορίες άρθρων).

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΥΛΙΚΟΥ

1. Σας προτείνουμε το υλικό σας να είναι σε ψηφιακή μορφή, ώστε να μπορεί να δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δικτύου. Επομένως, καλό είναι να είναι σε μορφή εγγράφου ή παρουσίασης (word, powerpoint, pdf), διεύθυνση ιστοσελίδας (όταν είναι αναρτημένες οι δουλειές) ή σε μορφή οπτικοακουστικού υλικού. Ειδικότερα για τα αρχείο βίντεο, θα ήταν προτιμότερο να ανεβάζετε το βίντεο στο youtube και να μας στέλνετε μόνο τη διεύθυνση (λινκ) για να το ενσωματώνουμε στο μπλογκ. Σε περίπτωση που θέλετε να μας αποστείλλετε κάποιο λογισμικό ή άλλο υλικό που δεν είναι δυνατό να σταλεί ηλεκτρονικά, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

2. Σας επισημαίνουμε ότι το Εκπ. Υλικό δε θα πρέπει να εκθέτει τα πρόσωπα των μαθητών. Σας προτείνουμε να θολώσετε τα πρόσωπα με εργαλεία σχεδίασης (στον κειμενογράφο ή τη Ζωγεαφική) ή χρησιμοποιώντας το εργαλείο «αυτόματης θόλωσης προσώπων» που διαθέτει το YOUTUBE στην ενότητα επεξεργασίας βίντεο. Σχετικά με τους κανόνες δημοσιοποίησης φωτοφραφικού υλικού με μαθητές, παρακαλώ ενημερωθειτε από τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας ή από ΕΔΩ

3. Το υλικό των σχολικών μονάδων θα πρέπει να το αποστέλλετε στη λήξη κάθε σχολικού έτους, συνήθως από το Μάϊο ως το τέλος Ιούνιου.