Πρόσκληση συμμετοχής σε επιμορφωτικό σεμινάριο στη Σαμοθράκη

Το ΚΠΕ Μαρώνειας προτίθεται να πραγματοποιήσει τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο στο πλαίσιο του θεματικού δικτύου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που συντονίζει με θέμα: «Τα Ευρωπαϊκά Ορειβατικά Μονοπάτια Ε6 και Ε4». Σκοπός του είναι η επίσημη έναρξη λειτουργίας του δικτύου να γίνει στο συγκεκριμένο νησί που αποτελεί αφετηρία/τέρμα του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε6 με ταυτόχρονη έναρξη καταγραφής με GPS της διαδρομής του.
Παράλληλα, το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του νησιού, η ιστορικο-πολιτισμική του παρουσία και το ίδιο το μονοπάτι θα αποτελέσουν αντικείμενα μελέτης από τους συμμετέχοντες, που θα προσεγγίσουν τις παραπάνω διαστάσεις του με βιωματικό τρόπο.

Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο πατήστε ΕΔΩ

Στρογγυλή τράπεζα στο 21ο Διεθνές Συνέδριο του Τ.Ε.Φ.Α.Α., Δ.Π.Θ

Αγαπητοί συνεργάτες, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στη στρογγυλή τράπεζα εργασιών του δικτύου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαϊου 2013, στις 18:οο΄- 19:30, στο πλαίσιο του 21ου Διεθνούς Συνέδριου που διοργανώνει το Τ.Ε.Φ.Α.Α., Δ.Π.Θ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ…

Δείτε φωτογραφικό υλικό εδώ…

Εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα

Αγαπητοί συνεργάτες,
στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Μαρώνειας, σε συνεργασία με τον υποτομέα Νέων Τεχνολογιών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α) του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, σχεδίασε και θα υλοποιήσει πρόγραμμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα:

«Πιλοτική εφαρμογή εξ αποστάσεως επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στο σχεδιασμό και υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων»

Μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής του επιμορφωτικού προγράμματος, το πρόγραμμα προβλέπεται να αποτελέσει βασικό εργαλείο επιμόρφωσης και συντονισμού δράσεων στο πλαίσιο των Δικτύων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που συντονίζονται από το Κ.Π.Ε. Μαρώνειας.
Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, που συμμετέχουν σε δράσεις και τα Δίκτυα μας.
Οι ενδιαφερόμενοι, αφού μελετήσουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής τη διαδικασία επιλογής τη διάρκεια και τον τρόπο εφαρμογής του επιμορφωτικού προγράμματος, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013.
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
Κ.Π.Ε. Μαρώνειας