Ο κουρέας της Σεβίλλης

Την ιταλική κωμική όπερα Ο κουρέας της Σεβίλλης θα έχουν την χαρά να παρακολουθήσουν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας στις αρχές Μαΐου. Το σχολείο μας πρόκειται να λάβει μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής “Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία” το οποίο πραγματοποιείται με την συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσει το μαγικό κόσμο της όπερας στους μαθητές των δημοτικών σχολείων, μέσα από τη συμμετοχή τους στη διαδικασία παραγωγής μιας παράστασης. 

Οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της όπερας από μέσα, συμμετέχοντας βιωματικά αφού τις δυο μέρες που διαρκεί λαμβάνουν μέρος σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής της όπερας. 

Σε μία πρώτη γνωριμία με το έργο του Τζοακίνο Ροσσίνι και Τσέζαρε Στερμπίνι οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης παρακολούθησαν την παρακάτω παρουσίαση και συζήτησαν με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς Αγγέλου Χριστίνα (ΠΕ 08), Κουκουλέτσου Καλλιόπη – Χριστίνα (ΠΕ16.01) και Λώλη Γεωργία (ΠΕ32). 

Δείτε το στο slideshare.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *