Επιμορφωτικό σεμινάριο των Νηπιαγωγών

   Υλοποιήθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων της Π. Ε. Καβάλας με θέμα: «Πρώιμη ανίχνευση αναπτυξιακών δυσκολιών και προβλημάτων λόγου ομιλίας στην προσχολική ηλικία». Εισηγήτριες του σεμιναρίου ήταν η Ψυχολόγος κα. Μαρία Μόνιου,  η Λογοθεραπεύτρια κα. Σοφία  Κατζάνη και η Εργοθεραπεύτρια, κα. Αναστασία Μακελλά, μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Κ.Ε.Σ.Υ. Καβάλας. Την τηλεδιάσκεψη συντόνισε η Νηπιαγωγός Ε.Α.Ε. της Υπηρεσίας κα. Βασιλική Χρυσάφη.

Το υλικό του σεμιναρίου μπορείτε να το βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Υλικό σεμιναρίου

Η Προϊσταμένη του Κ.Ε.Σ.Υ.

Αποστολίδου Φανή

Δημοσιεύθηκε στη Δράσεις, Νέα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιμορφωτικό σεμινάριο των Νηπιαγωγών

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Κ.Ε.Σ.Υ. ΚΑΒΑΛΑΣ

Στο πλαίσιο της δια βίου κατάρτισης του εκπαιδευτικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού του Κ.Ε.Σ.Υ. Καβάλας προγραμματίστηκαν και θα υλοποιηθούν κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 οι κάτωθι επιμορφώσεις :

  • Βιωματικό Εργαστήρι : «Διαχείριση της Απώλειας στη Σχολική Κοινότητα». Φορέας υλοποίησης : Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καβάλας.
  • Πρόγραμμα «Pr.E.P.E.I»  για την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών γύρω από την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό. Φορέας υλοποίησης : Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η Αν. Προϊσταμένη του Κ.Ε.Σ.Υ.

Μόνιου Μαρία, ΠΕ23

Δημοσιεύθηκε στη Δράσεις, Νέα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Κ.Ε.Σ.Υ. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Ε.Σ.Υ. ΚΑΒΑΛΑΣΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Δράσεις, Νέα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Ε.Σ.Υ. ΚΑΒΑΛΑΣ

1η τακτική συνάντηση του προσωπικού του Κ.Ε.Σ.Υ. Καβάλας με τους Κοιν. Λειτουργούς και τους Ψυχολόγους των Σ.Δ.Ε.Υ. Ν. Καβάλας

Στις 2 και 6 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Κ.Ε.Σ.Υ. Καβάλας η πρώτη τακτική συνάντηση της Αν. Προϊσταμένης και του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού της υπηρεσίας μας με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς και τους Ψυχολόγους των τεσσάρων Σ.Δ.Ε.Υ. που λειτουργούν στον Νομό (ΣΔΕΥ 1ου Ειδ. Δημ. Σχολείου, ΣΔΕΥ Ειδ. Νηπιαγωγείου, ΣΔΕΥ ΕΝΕΕΓΥΛ και ΣΔΕΥ ΕΕΕΕΚ).

Στις συναντήσεις τέθηκαν θέματα που αφορούν στον καθορισμό τρόπων συνεργασίας Κ.Ε.Σ.Υ. – Σχολείων,  στη διαδικασία αξιολόγησης μαθητών από το Κ.Ε.Σ.Υ., στον ρόλο και τις αρμοδιότητες της ΣΔΕΥ , καθώς και στη γενικότερη συνεργασία του Κ.Ε.Σ.Υ. με τις τέσσερις ΣΔΕΥ της Περιφ/κής Ενότητας Καβάλας. Παράλληλα, δόθηκε υλικό που μπορεί να σταθεί αρωγό στο έργο του Ε.Ε.Π.

Η επόμενη τριμηνιαία τακτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους.

Η Αν. Προϊσταμένη του ΚΕΣΥ Καβάλας,

Μόνιου Μαρία, ΠΕ 23.

Δημοσιεύθηκε στη Δράσεις, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 1η τακτική συνάντηση του προσωπικού του Κ.Ε.Σ.Υ. Καβάλας με τους Κοιν. Λειτουργούς και τους Ψυχολόγους των Σ.Δ.Ε.Υ. Ν. Καβάλας

Σεμινάριο eTwinning για γονείς που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Σεμινάριο eTwinning για γονείς: Για να είναι σε θέση να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Πηγή: www.especial.gr

Σεμινάριο eTwinning για γονείς: Διαθέσιμο για όλους, χωρίς κωδικούς

Δημοσιεύθηκε στη Νέα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σεμινάριο eTwinning για γονείς που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ενημέρωση για εξ αποστάσεως συμβουλευτική υποστήριξη

Η Διεπιστημονική Ομάδα του Κ.Ε.Σ.Υ. Καβάλας δύναται να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς και μαθητές/τριες, που είτε έχουν αξιολογηθεί από την υπηρεσία μας είτε απευθύνονται σε αυτήν πρώτη φορά, και η οποία θα αφορά στην κατά μέγιστο βαθμό διατήρηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και κυρίως της εκπαιδευτικής σχέσης και επαφής μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών που φοιτούν σε όλα τα εκπαιδευτικά πλαίσια (Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή γενικά σχολεία με Παράλληλη Στήριξη ή άλλον τρόπο εκπαιδευτικής υποστήριξης).

Συνεπώς, ο ενδιαφερόμενος γονέας ή κηδεμόνας καλείται να υποβάλει το αίτημα του προς την Υπηρεσία μας είτε ηλεκτρονικά στο mail@kesy.kav.sch.gr  είτε στα τηλέφωνα 2513-503471 και 503473 και σε ώρες γραφείου (8πμ – 2μμ).

Στη συνέχεια ένα μέλος της διεπιστημονικής ομάδας (Κοινωνικός Λειτουργός, Ψυχολόγος, Ειδικοί Παιδαγωγοί Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης, Λογοθεραπεύτρια, Εργοθεραπεύτρια και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού) θα επικοινωνήσει μαζί του το συντομότερο δυνατό.

Δημοσιεύθηκε στη Δράσεις, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημέρωση για εξ αποστάσεως συμβουλευτική υποστήριξη

Χρήση μη ιατρικής μάσκας από μαθητές και συνοδούς στα Κ.Ε.Σ.Υ.

ΦΕΚ 3780-8/9/2020 τ. Β΄ – Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους

Άρθρο 2 / Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας

  1. Κατά τη διαδικασία υποστήριξης από εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) ή Σχολικό Νοσηλευτή, καθώς και στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και στα Κέντρα Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), προκρίνεται η διαφανής ολοπρόσωπη προστατευτική προσωπίδα ή ειδική υφασμάτινη μάσκα με διαφανές πρόσθιο τμήμα στο μέρος του στόματος για τους μαθητές ή το προσωπικό, για τις περιπτώσεις όπου η χειλεοανάγνωση αποτελεί μέσο επικοινωνίας.

Οι συνοδοί μαθητών στα ΚΕΣΥ φέρουν υποχρεωτικά μη ιατρική μάσκα.

  1. Για τους μαθητές σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και στους μαθητές που προσέρχονται στα ΚΕΣΥ,συστήνεται η χρήση μάσκας μόνο εφόσον είναι εφικτό και συμβατό με τον βαθμό και το είδος της αναπηρίας/ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης.

 

Δημοσιεύθηκε στη Νέα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χρήση μη ιατρικής μάσκας από μαθητές και συνοδούς στα Κ.Ε.Σ.Υ.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Για όλο το προσωπικό της Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαιδευτικής μας κοινότητας και όλους τους μαθητές μας και τους γονείς τους είναι δεδομένες οι ευχές από τους υπηρετούντες στο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Ν. Καβάλας για ευδόκιμη σχολική χρονιά .

Κοντά σε αυτές –και πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων κι υποχρεώσεων μας – θέλουμε να προσθέσουμε τις ζητούμενες προσπάθειες όλων μας για προσφορότερη συνεργασία, με στόχο πάντα την παιδαγωγικότερη υπηρέτηση των παιδιών και των γονιών τους.

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του ΚΕΣΥ Καβάλας

Μόνιου Μαρία,

Σχολική Ψυχολόγος

Δημοσιεύθηκε στη Νέα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αποχαιρετισμός του Προϊσταμένου ΚΕΣΥ Καβάλας

Αποχαιρετισμός Προϊσταμένου ΚΕΣΥ_signed

Δημοσιεύθηκε στη Νέα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αποχαιρετισμός του Προϊσταμένου ΚΕΣΥ Καβάλας

Αποχαιρετισμός Προϊσταμένου ΚΕΣΥ_signed

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο