Νοέ 13
18

Η λέσχη μας στο ολοκαύτωμα της μνήμης.

tvxs_Το ολοκαύτωμα της μνήμης_2

   

    Το Σάββατο την πόλη μας επισκέφτηκε ο γνωστός και καταξιωμένος δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της πολιτιστικής εταιρίας Κρήτης, για να παρουσιάσει και στο Χανιώτικο κοινό το τελευταίο του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το ολοκαύτωμα της μνήμης». Μια και το ιστορικό πλαίσιο που δρουν οι ήρωες του βιβλίου που διαβάζει η λέσχη μας αναφέρεται στην άνοδο του φασισμού, τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και την Γαλλική αντίσταση, προτείναμε στα παιδιά της λέσχης να παρευρεθούμε στην παρουσίαση αυτού του ντοκιμαντέρ για να γνωρίσουν άγνωστες σ΄ αυτούς πτυχές της νεότερης Ελληνικής ιστορίας.

DSC_0097

Ο δημοσιογράφος μετά το τέλος της προβολής του ντοκιμαντέρ ανέλαβε να απαντήσει στα ερωτήματα του κοινού. Στην συζήτηση που ακολούθησε έλαβαν μέρος και οι μαθητές μας και είχαν την τιμή να ξεκινήσουν πρώτοι, διατυπώνοντας το πρώτο ερώτημα προς τον δημοσιογράφο.

DSC_0102

DSC_0104_2

Μετά την λήξη της εκδηλώσεις, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν ιδιαιτέρως με τον κ. Κούλογλου διατυπώνοντας διάφορα ερωτήματα για το ντοκιμαντέρ και από την δημοσιογραφική του εμπειρία. Τέλος τα παιδιά έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες, όπου μια από αυτές ο κ. Κούλογλου επέλεξε να την αναρτήσει  στο site του, όπως φαίνεται στην πρώτη εικόνα.

Μέσα από αυτό το άρθρο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κούλογλου για την τιμή που μας έκανε να συνομιλήσει με τα παιδιά και να τα εμπνεύσει με την δουλειά του.Αφήστε μια απάντηση