Eκπαιδευτικά εγχειρίδια για το Ασφαλές Διαδίκτυο

Οδηγοί για το Ασφαλές Διαδίκτυο, για τα παιδιά τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια  «Μαθαίνω να σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια – τα πρώτα βήματα» & «Μαθαίνω να σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια – για προχωρημένους» σε χαμηλή και υψηλή ανάλυση έχουν αναρτηθεί στο www.sch.gr –>Βιβλιοθήκη Εγγράφων –> Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Προκειμένου να παραλάβει τα αρχεία ο εκπαιδευτικός πρέπει να κάνει login στο ΠΣΔ μέσω του λογαριασμού του.

Κατεβάστε το χρήσιμο υλικό με τα δύο βιβλία – οδηγούς για το Ασφαλές Διαδίκτυο (Συνοπτικός οδηγός για τα παιδιά και Συνοπτικός οδηγός για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς) στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Μέλους του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, υπό την αιγίδα και την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προγράμματος πλαισίου Safer Internet.

Τα περιεχόμενα για τα πρώτα βήματα είναι τα εξής: διερεύνηση βασικών εννοιών & χρήσεων του Διαδικτύου, αναζήτηση στο Διαδίκτυο με κριτική σκέψη, σεβασμός στο δικαίωμα της πνευματικής ιδιοκτησίας, σωστή και ηθική συμπεριφορά, προστασία των προσωπικών δεδομένων, βασικοί κανόνες για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

Τα περιεχόμενα για προχωρημένους είναι αντίστοιχα: γλώσσα και επικοινωνία στο Διαδίκτυο, δημιουργώντας ιστολόγια στο Διαδίκτυο, ασφαλής κοινωνική δικτύωση, δικαιώματα και υποχρεώσεις στο Διαδίκτυο, διασκέδαση και μάθηση.

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.