ΕΙΜΑΣΤΕ ο Ευρωπαϊκός Μήνας Ασφαλείας

O ENISA, o Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, εγκαινιάζει μια εκστρατεία για να διαφημίσει την πιλοτική εφαρμογή του ευρωπαϊκού μήνα ασφαλείας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η εκστρατεία σας καλεί να συμβάλλετε στη δημιουργία του μηνύματος «WE ARE European Security Month» («ΕΙΜΑΣΤΕ ο Ευρωπαϊκός Μήνας Ασφαλείας») στέλνοντας φωτογραφίες με τα πρόσωπά σας, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν στο μοντάζ για να σχηματίσουν τη λέξη «WE ARE…». Κάθε γράμμα θα περιλαμβάνει περίπου 100 φωτογραφίες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να δείξετε ότι έχετε δεσμευτεί να παραμείνετε ασφαλείς online. Αυτή η φωτογραφία-μήνυμα, μαζί με πολλά άλλα, θα χρησιμοποιηθεί σε διαφημίσεις και το υλικό της εκστρατείας κατά τη διάρκεια του πιλοτικού μήνα ασφαλείας, ο οποίος θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η προθεσμία για την υποβολή φωτογραφιών είναι η 30η Ιουνίου 2012. Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του ENISA στο: http://surveys.publications.europa.eu/formserver/ENISA/uploadimage.html. Η σελίδα παρέχει επίσης καθοδήγηση για τις εικόνες που ζητούνται, καθώς και πληροφορίες για τη χρήση των εικόνων.

Υπόβαθρο:
Ο ευρωπαϊκός μήνας ασφαλείας ξεκινάει τον Οκτώβριο με την προώθηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για τους πολίτες. Μέχρι σήμερα, έξι ευρωπαϊκές χώρες – το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο (Get Safe Online), η Σλοβενία και η Νορβηγία – έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις, καμπάνιες μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διανομή εκπαιδευτικών πακέτων καθώς και ειδικές εκδηλώσεις αποτελούν μέρος της προώθησης που έχει σχεδιαστεί. Η πιλοτική προσπάθεια θα αξιολογηθεί προκειμένου να αποτελέσει οδηγό για μελλοντικές εκδηλώσεις.

Ο «Ευρωπαϊκός Μήνας Ασφαλείας Δικτύων και Πληροφοριών για Όλους – Μια Μελέτη Βιωσιμότητας» για τον ENISA εξετάζει τα οφέλη της πρωτοβουλίας και αξιολογεί περίπου 130 εκδηλώσεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο εντός Ευρώπης καθώς και τους παράγοντες που συμβάλουν στην επιτυχία τους. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στα τέλη του 2011.

H Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρώπη, σημείο δράσης 32: «Ενισχύει την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο σε διεθνές επίπεδο», προσδιορίζοντας συγκεκριμένα ένα μήνα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

H ομάδα εργασίας της ΕΕ για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έχει επισημάνει την ανάγκη για μεγαλύτερη διεθνή συνεργασία γύρω από την ασφάλεια και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο (κάντε κλικ για να δείτε πρότερη ανακοίνωση 05/04/2011).

Πηγή: ENISA

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση