Μετρώντας ανάποδα για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012 «Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί… με ασφάλεια» πραγματοποιείται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012. Ο εορτασμός της θα διεξαχθεί στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στην αίθουσα «Ζακλίν ντε Ρομιγί», Α. Παπανδρέου 37, στο Μαρούσι. H εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας, δεδομένου ότι έχουμε τα περισσότερα μέλη στην ηλεκτρονική μας κοινότητα, εκτιμούμε ακόμη περισσότερο την ενεργό συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και την ατομική συνεισφορά, μέσω των δικτύων του καθενός, έτσι ώστε να κάνουμε την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο συνείδηση σε όλο και περισσότερους εκπαιδευτικούς.

Παρακάτω θα βρείτε κείμενο το οποίο μπορείτε να μοιραστείτε με φίλους, γονείς και κυρίως συναδέλφους σας. Μοιραστείτε το όσο μπορείτε περισσότερο, εμπνεύστε όλους γύρω σας να αναλάβουν δράση και την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα από εμάς για ένα τόσο σημαντικό θέμα όσο είναι η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Περίληψη κειμένου προς διάχυση

Μπορείτε να στείλετε αυτό το e-mail στους συναδέλφους σας!

Σταθείτε κι αναρωτηθείτε: θα αφήνατε ποτέ το παιδί σας μόνο του στην παιδική χαρά;

Τότε γιατί να το αφήσετε μόνο του κατά την πλοήγησή του στο Διαδίκτυο; Γίνε μέλος της ηλεκτρονικής κοινότητας ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ μέσω της διεύθυνσης https://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/ Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε «Σύνδεση» με τα στοιχεία σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να πατήσετε «Συμμετοχή στην ομάδα».

Γίνε μέλος της ομάδας ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ, συμμετέχοντας ενεργά.

Εσύ ακόμη να δραστηριοποιηθείς;

Tweets

Επιλέξτε το αγαπημένο σας τιτίβισμα, ή tweets ανάλογα με την ημέρα:

Δευτέρα

Στάσου κι αναρωτήσου: θα επέτρεπες σε έναν 11χρονο να εγγραφεί στο Facebook; Γίνε μέλος της ηλεκτρονικής κοινότητας ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ στη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/

Τρίτη

Κυβερνοεκφοβισμός (cyberBullying) – είτε στα Ελληνικά, είτε στα Αγγλικά, είναι λάθος! Γίνε μέλος της ηλεκτρονικής κοινότητας ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ στη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/

Τετάρτη

Μάθε για τα πνευματικά δικαιώματα. Γίνε μέλος της ηλεκτρονικής κοινότητας ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ στη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/

Πέμπτη

Μάθε για τις πιο πρόσφατες ερευνητικές μελέτες και εκθέσεις στο θέμα. Γίνε μέλος της ηλεκτρονικής κοινότητας ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ στη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/

Παρασκευή

Ημέρα Προστασίας Δεδομένων (28/01/2012).  Γίνε μέλος της ηλεκτρονικής κοινότητας ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ στη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/


Facebook αναρτήσεις

Αντιγράψτε τα παρακάτω σε μία Facebook ανακοίνωσή σας!

Γίνε μέλος της ηλεκτρονικής κοινότητας ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ, την οποία μπορείς να επισκεφτείς στη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/. Απλώς μπες μέσω της επιλογής «Σύνδεση» με τα στοιχεία σου στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και πάτησε «Συμμετοχή στην ομάδα». Γίνε μέρος της 1ης σε αριθμό μελών ομάδας στο ΠΣΔ!

Έλα μαζί μας. Κάνε την ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ μέρος της καθημερινής διαδικτυακής σου συνήθειας. Άλλωστε αφού αφιερώνεις χρόνο στο Facebook, μπορείς να αφιερώσεις και στην ασφάλεια, σωστά;

Ή μπορείτε να στείλετε το παρακάτω στον Διευθυντή σας!

Μοιραστείτε την πληροφορία στο σχολείο σας ή στην υπηρεσία. Στείλτε το παρακάτω κείμενο στον Διευθυντή της σχολικής μονάδας που ανήκετε, ή στην Υπηρεσία που είστε αποσπασμένος.

Εσωτερικό σημείωμα

Προσθέστε κείμενο δίνοντας κάποιες πληροφορίες για το άτομό σας, αν δεν σας γνωρίζουν ήδη!

Με στόχο την επίτευξη ενός Ασφαλέστερου Διαδικτύου ειδικά για τα παιδιά, δημιουργήθηκε ο ενημερωτικός κόμβος Ασφάλεια στο Διαδίκτυο http://internet-safety.sch.gr του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Σας καλώ να τον επισκεφτείτε και να συμμετάσχουμε ενεργά έτσι ώστε να:

1) Οργανώσουμε πρωτίστως μία συζήτηση μεταξύ μας, ενδεικτικά για την ορθολογική χρήση των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης, π.χ. για προσωπικά δεδομένα, ακατάλληλα σχόλια ή περιεχόμενο σε αντίστοιχους ιστότοπους,

2) οργανώσουμε μία εκδήλωση σε επίπεδο σχολείου (υπηρεσίας) για την παροχή οδηγιών προς τους μαθητές μας και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

3) πραγματοποιήσουμε με τους μαθητές μας ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες, π.χ. για τον σεβασμό της πνευματικής ιδιοκτησίας στο ψηφιακό περιεχόμενο, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ή την ελαχιστοποίηση της ηλεκτρονικής παρενόχλησης.

Τέλος, προτείνω να γίνουμε όλος ο Σύλλογος διδασκόντων (ή οι αποσπασμένοι εκπ/κοί) μέλη της ηλεκτρονικής κοινότητας ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ. Πώς; Πολύ απλά, μπαίνοντας ο καθένας στη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/groups/internet-safety και μέσω της επιλογής «Σύνδεση» με τα στοιχεία μας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο πατώντας «Συμμετοχή στην ομάδα».

Email υπογραφή

Μπορείτε να επικολλήσετε αυτό στην email υπογραφή σας!

Γίνε μέλος στη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/groups/internet-safety/. Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξεις «Σύνδεση» με τα στοιχεία σου στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και να πατήσεις το κουμπί «Συμμετοχή στην ομάδα».

Τέλος, επισκεφθείτε τη σελίδα βίντεο https://blogs.sch.gr/internet-safety/video, η οποία έχει ανανεωθεί πρόσφατα και όσο για γραφικά, έτοιμη παρουσίαση με 20 διαφάνειες, τις οποίες μπορείτε να προσθαφαιρέσετε κατά βούληση, οδηγούς και γενικά χρήσιμο υλικό, επισκεφθείτε: https://blogs.sch.gr/internet-safety/material.

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση