Βίντεο

Στη σελίδα αυτή προβάλλονται βιντεοσκοπημένο υλικό είτε από εκδηλώσεις σε σχολικές μονάδες είτε σύντομα σποτ που αφορούν στην ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο.

Το υλικό φιλοξενείται στον video server (http://vod.sch.gr) του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, υπηρεσία στην οποία μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερο υλικό (Κατηγορίες Βίντεο » Ασφάλεια στο Διαδίκτυο).

Ξεκινώντας, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη φετινή εκδήλωση «Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί… με ασφάλεια» για τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2012, στο Υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (7/2/2012):

Δείτε επίσης για την Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία έχει καθιερωθεί στις 28/01 κάθε έτους, από το 1981, τα σχετικά βίντεο της Ε.Ε.:

Αξίζει επίσης να συμβουλευτείτε τα δύο animated βίντεο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο παρέχοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρακτικές συμβουλές για γονείς και παιδιά!Δείτε επίσης τη 3η Ημερίδα Ασφαλές Διαδίκτυο: «Αγωγή και προστασία παιδιών και εφήβων», που διοργανώθηκε την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, θέτοντας στο επίκεντρο την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Επίσης, οι μαθητές του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Καπαρελλίου σε συνεργασία με την ΕΡΤ έφτιαξαν αυτό το σποτ για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο με την ευκαιρία της βράβευσής τους από το Saferinternet.gr το 2008.

Μπορείτε βέβαια να αναζητήσετε σχετικά και περισσότερα βίντεο από το κανάλι της εκστρατείας Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Εκεί μπορείτε να δείτε το τηλεοπτικό σποτ της εκστρατείας σχετικά με την υπερβολική ενασχόληση με τους εικονικούς κόσμους. Ενημερωθείτε μέσω βίντεο και για την γραμμή καταγγελιών: αν έχετε συναντήσει παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο μπορείτε να κάνετε μια καταγγελία στη Safeline.gr μέσω της ειδικής φόρμας που θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.safeline.gr. Τέλος, συμβουλευτείτε το βίντεο για τη γραμμή βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ η οποία λειτουργεί από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 9:00 – 15:00 στον αριθμό χωρίς χρέωση 800 11 800 15 και στο help@saferinternet.gr. Όλα αυτά πατώντας στο σχετικό σύνδεσμο