Ημερίδες για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Ημερίδες με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» διοργανώνουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,  οι οποίες θα διοργανωθούν στην Καρδίτσα και στα Χανιά κατά τις εξής ημερομηνίες και ώρες:

29/09: Καρδίτσα: “Δημοτικό Κινηματοθέατρο”, ώρα 19:00

2/10:Κολυμπάρι, Χανίων: “Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης”, ώρα 19:00 για γονείς.

3/10: Κολυμπάρι, Χανίων: “Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης”, ώρα 10:00 για παιδιά.

Στόχος των εκδηλώσεων, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο ημερίδων αντίστοιχου περιεχομένου, είναι η ενημέρωση για την ασφαλή πλοήγηση των πολιτών με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο Διαδίκτυο.

Οι πολίτες και ειδικότερα οι γονείς, καθώς και τα παιδιά θα μπορούν μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους να ενημερώνονται από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία, για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους σε αυτό.

Τα θέματα που θα αναλυθούν άπτονται της καθημερινότητας και είναι τα εξής:

θετικά & παγίδες του Διαδικτύου

facebook, msn, blogs, twitter, forums

προστασία προσωπικών δεδομένων κ.ά.

Επιπλέον, στις εν λόγω ημερίδες θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ντίνος Ρόβλιας, καθώς και ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος κ. Ιωάννης Ραχωβίτσας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικός διευθυντής κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες του θα αναφερθούν:

στον σκοπό διοργάνωσης των ημερίδων για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

στην αποστολή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

στα αδικήματα και στον τρόπο με τον οποίο αυτά διαπράττονται μέσω Διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης

σε στατιστικά στοιχεία που αφορούν στη διείσδυση των Ελλήνων στο Διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με συγκεκριμένα παραδείγματα – περιστατικά.

Στις παραπάνω ημερίδες θα παρίσταται και ο επιστημονικός συνεργάτης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Κων/νος Σιώμος, ψυχολόγος εξειδικευμένος σε διαδικτυακές συμπεριφορές και σε θέματα εθισμού στο Διαδίκτυο.

Αν η Καρδίτσα ή τα Χανιά είναι μακριά από τον τόπο διαμονής σας, οι ημερίδες θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου (live streaming) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cybercrimeunit.gr ή παρακάτω μέσω του ενσωματωμένου κώδικα.



Free desktop streaming application by Ustream

Σχετικά με eSafety

Για κάθε γονιό έρχεται κάποτε η στιγμή που συνειδητοποιεί ότι η σχέση του παιδιού του με το Διαδίκτυο ξεπερνάει κατά πολύ όσα ο ίδιος έχει -ή δεν έχει- συζητήσει μαζί του. Λίγο αργότερα, όσο μεγαλώνει, φτάνει και η στιγμή που ίσως να στερείται απαντήσεων στις απορίες του. Για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι ακόμη πιο σύνθετα, καθώς όσοι/ες έχουν σχέση με την τεχνολογία χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία, καλούνται όλο και πιο συχνά να γεφυρώσουν το χάσμα της ενημέρωσης που αφήνει η πιθανή άγνοια της οικογένειας και του μεγαλύτερου μέρους της σχολικής κοινότητας. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μέσω του επίσημου κόμβου internet-safety.sch.gr, στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Μέσα από το site παρέχει εργαλεία και υλικό τα οποία βοηθούν στην καλλιέργεια μιας πιο ώριμης κουλτούρας αντιμετώπισης πιθανών κινδύνων στο Διαδίκτυο.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση