Καλωσορίσατε

 

Καλωσορίσατε στον προσωπικό μου ιστότοπο, ο οποίος σιγά σιγά ελπίζω να συμπληρώνεται και να βελτιώνεται…    Ζητώ εκ των προτέρων την κατανόησή σας για τυχόν λάθη ή αβλεψίες.

Γιατί όμως «αναζητώντας»;

Μια αναζήτηση είναι η ζωή μας. Αναζήτηση της καλύτερης λύσης ενός προβλήματος, αναζήτηση μιας εξήγησης, αναζήτηση πορείας… αναζήτηση του χαμένου χρόνου…. Ειδικά για μας τους φυσικούς επιστήμονες που αναζητάμε εξηγήσεις για τα φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω μας – και όχι μόνο – που αναζητάμε τη Γνώση ή αν θέλετε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και ως δάσκαλοι να τις μεταδώσουμε στους άλλους.

Θα ήθελα τις γνώσεις που αποκόμισα ασχολούμενος με τα επιστημονικά θέματα «Προέλευσης της Ζωής» και  «Γήρανσης και Μακροζωίας», και που ως αποτέλεσμα έγιναν βιβλία, να γίνουν γνώσεις και των μαθητών μου (δάσκαλος γαρ).   Ελπίζω επίσης να εμπλουτίζονται με τις καινούργιες έρευνες στα θέματα αυτά.

Αλλά και όχι μόνο αυτά.  Ζώντας σε μια χώρα που στις φυσικές επιστήμες ζει τον μεσαίωνά της  (σε ποια θέση είμαστε άραγε στην κατάταξη της εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση;), θα ήθελα να «βιώνω» την έρευνα, τις ελπίδες, τους προβληματισμούς των επιστημόνων.   Θέματα και ερωτήματα: για τον εγκέφαλο, για τον ύπνο, για τον αλτρουισμό και την εξέλιξη, για… για…  Αναζήτηση λοιπόν! Σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται,

Φυσικά και η κατάθεση απόψεων για εκπαιδευτικά θέματα ή ακόμα και «μαθήματα» που γίνονται στην τάξη είναι θέματα που υπάρχουν σε αυτόν τον ιστότοπο.

Χρήστος Β. Μπαμπάτσικος