Τελετή λήξης σχολικού έτους με βραβεύσεις

Την Τρίτη 29 Μαΐου, τελευταία ημέρα των μαθημάτων, το 1ο Γυμνάσιο Νάξου είχε προγραμματίσει εκδηλώσεις με αφορμή την λήξη του σχολικού έτους. Το πρωϊ ξεκινήσαμε με ενημερωτικές ομιλίες για τον πατατόσπορο και την πατάτα της Νάξου. Ο προϊστάμενος του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νάξου κ. Αγγελής Κουκουζής μίλησε στους μαθητές για την ιστορία και τις ιδιότητες της πατάτας καθώς και για τα οφέλη της στην τοπική οικονομία. Σημαντικά ήταν τα στοιχεία που παρέθεσε και εντυπωσίασαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που παρακολούθησαν. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου κ. Ιάκωβος Βαλέρης ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στην συμβολή της πατατοπαραγωγής στην οικονομία του νησιού αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και το περιβάλλον. Ο διευθντής του σχολείου ευχαρίστησε τους δύο ομιλητές για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση μας και ευχαρίστησε την ΕΑΣ Νάξου για τη συμβολή της σε πολλές δραστηριότητες του σχολείου. Με αφορμή την αναφορά που έγινε για την μεγάλη κατανάλωση νερού που απαιτείται στο πότισμα της πατάτας, ο κ. Φουτάκογλου τόνισε στους μαθητές το μεγάλο πρόβλημα επάρκειας νερού που έχει δημιουργηθεί από τις χαμηλές βροχοπτώσεις των τελευταίων χρόνων και ζήτησε να υπάρχει κατανόηση και ανταπόκριση όλων μας με την οικονομία νερού που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να σπαταλάμε αυτό το πολύτιμο αγαθό.

Αφορμή για την εκδήλωση αυτή ήταν η μικρή παραγωγή πατατάς που έγινε στην αυλή του σχολείου μας από ομάδες μαθητών με συντονιστή καθηγητή τον κ. Ιωάννη Κοντόπουλο. Τα λίγα κιλά πατάτες που παρήχθησαν τηγανίστηκαν και προσφέρθηκαν σε μαθητές ενώ στη συνέχεια το επιτελείο του αρχιμάγειρα κ. Στέλιου Κορρέ παρασκεύασε λουκουμάδες που προσφέρθηκαν σε όσους συμμετείχαν στην γιορτή.

Το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων περιλάμβανε βραβεύσεις. Για τον σκοπό αυτό είχαν προσκληθεί και ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, ο Επαρχος Νάξου – Αμοργού κ. Γιάννης Μαργαρίτης και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Αρτέμης Ψαρρός. Στην αρχή απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής στους μαθητές του σχολείου που συμμετείχαν στους σχολικούς αγώνες αθλοπαιδιών. Ακολούθησαν βραβεύσεις με μετάλλια, σε όσους μαθητές διακρίθηκαν στα αγωνίσματα στίβου των σχολικών αγώνων Γυμνασίων της Νάξου. Τέλος έγιναν οι βραβεύσεις δύο μαθητών που διακρίθηκαν ιδιαίτερα στα αγωνίσματά τους, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ήταν οι μαθητές Νίκος Παντελαίος της Γ΄τάξης και ο Λένναρτ Νοϋμπάουερ της Β΄τάξης. Στον πρώτο απονεμήθηκε η τιμητική πλακέτα του σχολείου από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη. Να σημειωθεί ότι ο Ν. Παντελαίος διακρίθηκε με την Μικτή Ομάδα Ποδοσφαίρου Κυκλάδων στην κατηγορία Κ16, η οποία κατέλαβε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών Ομάδων και από την οποία ξεχώρισε και κλήθηκε να συμμετέχει στις προπονήσεις της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας. Η δεύτερη βράβευση έγινε από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στον Λένναρτ Νοϋμπάουερ ο οποίος έχει διακριθεί με την κατάληψη της πρώτης θέσης σε διεθνείς συναντήσεις στο Windurfing Freestyle. Στις αρχές του χρόνου, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σε αγώνες που έγιναν στην Ισπανία κατακτώντας την 1η θέση στη κατηγορία κάτω των 15 ετών. Η επιτυχημένες παρουσίες του συνεχίστηκαν στην Αυστραλία και την Ελλάδα και θα συνεχιστούν φέτος το καλοκαίρι στα κανάρια Νησιά (Φουέρτεβεντούρα), στο Lanzarote και στο Γκραν Κανάρια όπου θα κληθεί να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης και να κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευχές για επιτυχία στις ερχόμενες εξετάσεις που αρχίζουν την Παρασκευή 1/6/2018 αλλά και καλή πρόοδο σε όλους και ιδιαίτερα στους τελειόφοιτους που από του χρόνου θα βρεθούν στα νέα τους σχολεία.

δείτε περισσότερες φωτογραφίες Περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2017-18

Την Παρασκευή 25-5-2018, όπως είχε αποφασίσει ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του σχολείου, πραγματοποιηθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας η παρουσίαση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων τα οποία υλοποιήθηκαν κατα τη διαρκεια του σχολικου ετους. «Φυτεύω, κλαδεύω, τραγουδώ και χορεύω για τον κήπο του σχολείου μου» ηταν το πρόγραμμα που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες της χορωδίας που δημιουργήθηκε με την ευθύνη της μουσικού του σχολείου κας Ελσας Λεοντιάδου, να τραγουδήσουν τραγούδια που έχουν σχέση με τα φυτά μας. Ο Δενδρολίβανος, ο Βασιλικός, ο Μενεξές και η Ματζουράνα είχαν την τιμιτική τους ενω τις φωνές συνόδευαν οι ήχοι των οργανων που έπαιζαν οι καθηγητές κ.κ. Λεοντιάδου, αρμόνιο και Κρητικός Δ. λαούτο καθώς και οι μαθητές Ψαρράς Β. βιολί και Μαργαρίτης Φ. κιθάρα. Ο υπέυθυνος του προγράμματος κ. Ι. Κοντόπουλος παρουσίασε με την χρήση εικόνων και video τους μαθητές που φύτευσαν, τσαπισαν, πότισαν και γενικά περιποιήθηκαν τα φυτά του περιβάλλοντος χώρου του 1ου Γυμνασίου.

Ακολούθησε η προβολή videos που επιμελήθηκε ο καθηγητής κ. Νανούρης και είχαν θέμα τοπ πρόγραμμα “Κάστρα ο τόπος τα ορίζει και ο ανθρωπος τα κτίζει” που είχε κεντρικό άξονα την εκδρομή στο Κάστρο της Μονεμβασιάς και την παρακολούθηση του σχετικού προγράμματος που παρουσίασε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων Λακωνίας. Η εκδρομή περιελάμβανε επισκέψεις και στα κάστρα του Μυστρά, του ναυπλιού και των Μυκηνών.

Τέλος προβλήθηκαν video με τις εκδρομές της Β΄τάξης στην Αθήνα και την Βουλή των Ελλήνων αλλά και της Α΄τάξης στην Πάρο και την Ατίπαρο.

ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ… στη θάλασσα

Την Παρασκευή 18-5-2018, κατά τη διάρκεια της 2ης διδακτικής ώρας, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ομιλία με θέμα την «Ασφάλεια στη θάλασσα». Η ομιλία αυτή είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας, γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και στόχο έχει την ενημέρωση των παιδιών σχετικά με την συμπεριφορά τους στη θάλασσα ενόψει του καλοκαιριού. Την ομιλία στο σχολείο μας πραγματοποίησε η αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος Νάξου, κυρία Ζυμβρακάκη Κωνσταντίνα. Η κυρία Ζυμβρακάκη δίνοντας πολύτιμες οδηγίες, αρχικά ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με τους βασικούς κανόνες ασφαλούς κολύμβησης και το διασωστικό ρόλο του ναυαγοσώστη. Επίσης αναφέρθηκε στους κανόνες ασφάλειας των θαλασσίων αθλημάτων και των ψυχαγωγικών αθλητικών δραστηριοτήτων.

Γνωριμία των τελειόφοιτων μαθητών των Δημοτικών της Χώρας με το 1ο Γυμνάσιο Νάξου

Κάθε χρόνο, το Μάιο μήνα, το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου πραγματοποιούν την καθιερωμένη επίσκεψη τους στο σχολείο μας στα πλαίσια του προγράμματος «Επισκέψεις των μαθητών της Στ΄τάξης Δημοτικού Σχολείου στο Γυμνάσιο που θα εγγραφούν». Σκοπός του προγράμματος είναι οι μικροί μαθητές να έρθουν σε επαφή για πρώτη φορά με το σχολείο της επόμενης βαθμίδας  εκπαίδευσης, που θα φοιτήσουν.

  Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου ήταν οι πρώτοι που μας επισκέφτηκαν, την Παρασκευή 4/5/2018. Έφτασαν στο σχολείο μας στις 10:00 το πρωί, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους  κυρία Αυγουστίνα Γεροντάκη, ύστερα απο συνενόηση με τον διευθυντή κ. Νίκο Καστελλάνο. Στην αυλή του σχολείου τους υποδέχθηκαν ο Διευθυντής και η Υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Νάξου. Ο Διευθυντής  ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές για την ιστορία του σχολείου και η κυρία Αγγελή τους ξενάγησε  στις αίθουσες και στα εργαστήρια  και ταυτόχρονα τους ενημέρωσε για την φοίτηση  στο Γυμνάσιο. Η επίσκεψη των μαθητών ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση  της διδασκαλίας του μαθήματος της Νέας Ελληνικής Γλώσσας Α τάξης Γυμνασίου, από τη φιλόλογο του σχολείου μας κ. Λάκη Ελένη.

Την Παρασκευή 18 Μαίου 2018, στις 9:00 το πρωί, σειρά να επισκεφτούν το σχολείο μας είχαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου. Συνοδευόμενοι από τον δάσκαλό τους, κ. Παπαστεργίου Δημήτρη, έφτασαν στην αυλή του σχολείου όπου τους περίμενε ο Διευθυντής κ. Φουτάκογλου Στράτος που τους ενημέρωσε για την ιστορία του σχολείου ενώ τους συνόδευσε στο αμφιθέατρο όπου εκείνη την ώρα πραγματοποιείτο μια ενημερωτική εκδήλωση. Κατόπιν η Υποδιευθύντρια κ. Αγγελή Ελένη ανάλαβε να τους ξεναγήσει στις αίθουσες και στα εργαστήρια και να τους ενημερώσει για την φοίτηση στο Γυμνάσιο.

Εκπαίδευση … μετά το Γυμνάσιο

Ενόψει έναρξης εγγραφών στα Γενικά  Λύκεια  και ΕΠΑΛ, για το σχολικό έτος 2018-2019, ενημερώνουμε τους μαθητές της Γ΄Γυμνασίου και τους γονείς τους με τις εγκυκλίους  που στάλθηκαν στο σχολείο μας  και αφορούν:

  1.    Εγγραφές μαθητών/τριών στα Σχολεία Δ/βάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, 2018-2019»,                          ΕΓΓΡΑΦΕΣ σε ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2018-2019_signed
  2. Προκήρυξη Εισιτηρίων Εξετάσεων 2018-2019 και προκήρυξη εξετάσεων με ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση   του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης   ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Στις ΜΗΤΕΡΕΣ όλου του κόσμου … ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του  Μάη μήνα,   έχει καθιερωθεί να γιορτάζουμε  ένα πολυαγαπημένο μας πρόσωπο, τη Μητέρα.

Το 1ο Γυμνάσιο Νάξου

εύχεται ολόθερμα

στις Μητέρες όλου του κόσμου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

 

 

 

Ενημέρωση για την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής μαθητών/τριών Γ΄  Τάξης Γυμνασίου στο Λύκειο που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους   

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες

σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές των μαθητών/τριων της Γ΄τάξης του σχολείου μας στα Δημόσια Λύκεια (ΓΕΛ- ΕΠΑΛ), για το σχολικό έτος 2018-2019 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά  μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr. συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 14η Μαΐου και ώρα 10:00 έως την 31η Μαΐου 2018 και ώρα 14:00. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης καταθέτουν οι κηδεμόνες τους. Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Μετά το Γυμνάσιο τι ; Γενικό Λύκειο ή  ΕΠΑ.Λ.;

  • Για την είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis). Στην περίπτωση ανήλικου/ης μαθητή/τριας ή ενήλικου προστατευόμενου μέλους το οποίο δε διαθέτει κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του γονέα ή κηδεμόνα που έχει δηλωθεί στο σχολείο.  Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.
  • Επίσης, στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτούντες/αιτούσες κηδεμόνες ή ενήλικοι/ες μαθητές/τριες δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.
  • Εφίσταται η προσοχή, σε περίπτωση γονέων/κηδεμόνων των οποίων τα ατομικά στοιχεία αναγράφονται στο ΓΓΠΣ (taxis) με λατινικούς χαρακτήρες, να ενημερώσουν τον Δ/ντή / Δ/ντρια της σχολικής μονάδας προκειμένου ο/ η τελευταίος/α να καταχωρίσει τα παραπάνω στοιχεία στο Πληροφοριακό Σύστημα Myschool στα πεδία :Όνομα κηδεμόνα – Επώνυμο κηδεμόνα της Καρτέλας Οικογενειακά Στοιχεία, όπως εμφανίζονται στο ΓΓΠΣ (taxis).
  • Η διεύθυνση κατοικίας βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο μαθητής/τρια είναι αυτή η οποία έχει δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Σε περίπτωση που δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε για την αλλαγή με τη σχολική μονάδα οπού φοιτά τώρα ο μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν.
  • Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της  μαθητή/τριας είναι αυτή η οποία έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείσθε να πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εγγραφές των μαθητών/τριων για το σχολικό έτος 2018-2019.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε

ΕΞΕ – ΚΠ – 73611 – 2018 -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ – Έκδοση 2

Οδηγίες για την υποβολή   Αίτησης  Εγγραφής-Δήλωσης Προτίμησης  στα ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

Οδηγίες για την υποβολή Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής – Δήλωσης Προτίμησης στα ΓΕΛ & ΕΠΑΛ.pdf

Μονοήμερη εκδρομή της Α΄ Γυμνασίου στην Πάρο – Αντίπαρο

Μετά την εκδρομή των μαθητών της Β΄ Γυμνασίου στην Αθήνα και της  Γ΄Γυμνασίου στην Πελοπόννησο , ήρθε κι η σειρά των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου να πραγματοποιήσουν τη δική τους μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Πάρο και στην Αντίπαρο.

Πενήντα μαθητες της Α΄ Γυμνασίου με τους συνοδούς καθηγητές ( Κ. Μαγκανάρη, Ν.Νανούρη, Ν.Σορώκο, Μ.Καραμέτου, Κ.Χωριανοπούλου )ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης , 9 Μάη,  για τα απέναντι νησιά.

Οι μαθητές έφτασαν στο λιμάνι της Παροικιάς στις 10.30, όπου τους περίμενε πούλμαν που τους μετέφερε στο λιμανάκι της Πούντας. Από εκεί πέρασαν με την «παντόφλα»στο λιμάνι της Αντιπάρου. Μετά την περιήγηση στα όμορφα σοκάκια του νησιού,  οι μαθητές μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο Σπήλαιο της Αντιπάρου, ένα μαγευτικό φυσικό αξιοθέατο που προκαλεί μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, λόγω των ευρημάτων της λίθινης εποχής που ανακαλύφθηκαν στο εσωτερικό του.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και πάλι στην Πάρο και επισκέφτηκαν την Ιερά μονή του Αγίου Αρσενίου , όπου προσκύνησαν τον τάφο και το ιερό λείψανο του Αγίου. Μετά το γεύμα και τη ζεστή φιλοξενία στην Αλυκή ακολούθησε περιήγηση στα γραφικά σοκάκια  και στο ενετικό κάστρο στην παραλία της Νάουσας.

Τελευταία στάση η Παροικιά και η επίσκεψη στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή, ένα από τα σημαντικότερα χριστιανικά μνημεία της Ελλάδας.   Εκεί οι μαθητές είχαν τη μοναδική εμπειρία να ξεναγηθούν στο ναό  και στο εκκλησιαστικό μουσείοαπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας  κ. Καλλίνικο και να δεχτούν το κέρασμα του.

Είχαν την ευκαιρία να δουν το Ιερό Βήμα της Εκατονταπυλιανής όπου  βρίσκονται δύο από τα σημαντικότερα μνημεία του ναού,  το Κιβώριο (μαρμάρινο επιστέγασμα της Αγίας Τραπέζης) και το Σύνθρονο (μικρό αμφιθέατρο, στο βάθος της κόγχης του Ιερού Βήματος) καθώς και το αρχαίο Βαφτιστήρι του 4ου αι., το αρχαιότερο και καλύτερα διατηρημένο βαφτιστήρι σ’ όλη την ορθόδοξη Ανατολή.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με βόλτα στην αγορά,  στο λιμάνι της Παροικιάς και με παιχνίδι στην πλατεία του λιμανιού. Στις 10. 30  μαθητές και καθηγητές αναχώρησαν με το πλοίο της γραμμής κατάκοποι,  αλλά χαρούμενοι,  γεμάτοι γνώσεις και εμπειρίες.

Σχολικός περίπατος στον Αϊ Γιώργη – Επίσκεψη των μαθητών της Γ τάξης στο ΓΕΛ Νάξου

Η παραλία του Αγίου Γεωργίου είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για τις εκδρομές  του σχολείου μας. Βρίσκεται στην Χώρα, κοντά στο σχολείο, είναι  εύκολα προσβάσιμος  και κυρίως διαθέτει μία μεγάλη παραλία  με άμμο κατάλληλη   να παίξουν  τα παιδιά. Έτσι  λοιπόν, λίγο πριν τη λήξη των μαθημάτων για  τη φετινή χρονιά,  επιλέξαμε τον Αϊ Γιώργη για να πραγματοποιήσουμε  σχολικό περίπατο.

Οι μαθητές ξεχύθηκαν στην παραλία, έπαιξαν ποδόσφαιρο και βόλεϋ, χαλάρωσαν και απόλαυσαν την θέα που προσφέρει.

Η σημερινή μέρα της εκδρομής όμως,  έδωσε την  ευκαιρία στους μαθητές της   Γ’ τάξης  να πραγματοποιήσουν    επίσκεψη στο ΓΕΛ Νάξου και να ενημερωθούν για τον τύπο αυτόν του Λυκείου  . Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουν ήδη επισκεφτεί το ΕΠΑΛ Νάξου κι έχουν ενημερωθεί  σε ότι αφορά την Επαγγελματική Εκπαίδευση , το αντικείμενο επαγγελματικών κλάδων και ειδικοτήτων , τη δυνατότητα πρόσβασης στα ΤΕΙ και ΑΕΙ και τέλος την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Οι επισκέψεις αυτές θεωρούνται απαραίτητες  γιατί σε λίγες μέρες τα παιδιά  θα κλιθούν να επιλέξουν τον τύπο του Λυκείου που θέλουν να ακολουθήσουν.

Έτσι, πριν την αναχώρηση του σχολείου για τον Αϊ Γιώργη ,από τις 8:30 πμ ως τις 9:20πμ  οι τελειόφοιτοι μαθητές μας  μετέβηκαν στο Γενικό Λύκειο  Νάξου. Εκεί ο Υποδιευθυντής του σχολείου κ. Κόντες Ιωάννης ενημέρωσε τα παιδιά για τη φοίτηση στο Γενικό  Λύκειο,  για τα μαθήματα των κατευθύνσεων, τα επαγγέλματα  και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης   που σχετίζονται με αυτά. Τέλος, ενημερώθηκαν για τα επαγγέλματα του λογιστή και του λογοθεραπευτή παρακολουθώντας σχετικά   βίντεο.