ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2017-18

Την Παρασκευή 25-5-2018, όπως είχε αποφασίσει ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του σχολείου, πραγματοποιηθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας η παρουσίαση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων τα οποία υλοποιήθηκαν κατα τη διαρκεια του σχολικου ετους. «Φυτεύω, κλαδεύω, τραγουδώ και χορεύω για τον κήπο του σχολείου μου» ηταν το πρόγραμμα που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες της χορωδίας που δημιουργήθηκε με την ευθύνη της μουσικού του σχολείου κας Ελσας Λεοντιάδου, να τραγουδήσουν τραγούδια που έχουν σχέση με τα φυτά μας. Ο Δενδρολίβανος, ο Βασιλικός, ο Μενεξές και η Ματζουράνα είχαν την τιμιτική τους ενω τις φωνές συνόδευαν οι ήχοι των οργανων που έπαιζαν οι καθηγητές κ.κ. Λεοντιάδου, αρμόνιο και Κρητικός Δ. λαούτο καθώς και οι μαθητές Ψαρράς Β. βιολί και Μαργαρίτης Φ. κιθάρα. Ο υπέυθυνος του προγράμματος κ. Ι. Κοντόπουλος παρουσίασε με την χρήση εικόνων και video τους μαθητές που φύτευσαν, τσαπισαν, πότισαν και γενικά περιποιήθηκαν τα φυτά του περιβάλλοντος χώρου του 1ου Γυμνασίου.

Ακολούθησε η προβολή videos που επιμελήθηκε ο καθηγητής κ. Νανούρης και είχαν θέμα τοπ πρόγραμμα “Κάστρα ο τόπος τα ορίζει και ο ανθρωπος τα κτίζει” που είχε κεντρικό άξονα την εκδρομή στο Κάστρο της Μονεμβασιάς και την παρακολούθηση του σχετικού προγράμματος που παρουσίασε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων Λακωνίας. Η εκδρομή περιελάμβανε επισκέψεις και στα κάστρα του Μυστρά, του ναυπλιού και των Μυκηνών.

Τέλος προβλήθηκαν video με τις εκδρομές της Β΄τάξης στην Αθήνα και την Βουλή των Ελλήνων αλλά και της Α΄τάξης στην Πάρο και την Ατίπαρο.