ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 2012 ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την τελευταία μέρα του σχολείου (κατά την οποία περιμέναμε την κοσμική καταστροφή που ποτέ δεν ήρθε) περάσαμε μία μέρα στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας όπου ο κύριος Χατζηιωάννου είχε διαμορφώσει μία καταπληκτική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Πολλοί ξεφύλλισαν βιβλία, δανείστηκαν βιβλία, άκουσαν μουσική, είδαν βίντεο. Μετά… πήραμε βαθμούς…

Όπως και να ‘χει …σας ευχόμαστε ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

Παράδοση ελέγχων 1ου τριμήνου

Την Παρασκευή 21  Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11:00π.μ.  έως 1:00μμ., οι γονείς ή  οι κηδεμόνες των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου  καλούνται να προσέλθουν στο σχολείο για να παραλάβουν τους ελέγχους επίδοσης Α΄τριμήνου 2012-2013 των παιδιών τους.

Η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου

Η συμμετοχή μας στο σεμινάριο

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας μέσω των εκπροσώπων τους – Άννα- Σοφία Παριανού, Παναγιώτης Στρατή, Κατερίνα Παπαδοπούλου και Δημήτρη Λαμπρούση-  παρουσίασε τη μέχρι τώρα  πορεία της σε σεμινάριο εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η παρουσία των μαθητών μας ήταν εντυπωσιακή.


Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου σε σεμινάριο στο ΚΠΕ Λαυρίου

«Η ιστορία και το περιβάλλον της πόλης μας οδηγεί στο μέλλον»

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ωρα 9.00 π.μ.

Ε. Παπαμανώλη, Π. Αθανασίου, Κ. Χασιώτης (1ο Γυμνάσιο Λαυρίου): Μονοπάτια της πόλης του Λαυρίου – Δρούμε για την αειφορία – Αρχικά στάδια ενός περιβαλλοντικού σχεδίου εργασίας.

Την παρουσίαση θα την κάνουν οι συντονιστές των ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: Παναγιώτης Στρατής, Αννα-Σοφία Παριανού, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Εβελίνα Σταυριανού.


Η γλωσσομάθεια στις μέρες μας.

Η γλωσσομάθεια στις μέρες μας.

Είναι γεγονός πως η γλωσσομάθεια είναι ευρέως διαδεδομένη στις μέρες μας. Τι είναι όμως γλωσσομάθεια; Αυτός ο όρος ουσιαστικά προσδιορίζει τη γνώση ξένων γλωσσών και αποτελεί ιδιαίτερο προσόν στην εποχή μας.
Πράγματι, η γλωσσομάθεια είναι παράγοντας πνευματικής και νοητικής όξυνσης. Επιπλέον, εξυπηρετεί την επικοινωνία μεταξύ των λαών όλης της γης, απαραίτητη ιδιότητα πλέον, λόγω της παγκοσμιοποίησης. Πιο συγκεκριμένα, στο εμπόριο και στη βιομηχανία είναι απαραίτητη η γλωσσομάθεια καθώς αυτές οι δραστηριότητες δεν περιορίζονται σε εθνικά σύνορα. Ακόμη, μέσω της γνώσης μιας ξένης γλώσσας, μπορούμε να γνωρίσουμε τον πολιτισμό και την κουλτούρα του λαού που τη μιλά κι αυτό ίσως μας επηρεάσει θετικά και αναπτύξει την κρίση μας.
Επιπλέον, η γλωσσομάθεια είναι θεμιτή και για την εξυπηρέτηση καθημερινών συνηθειών. Για παράδειγμα, στον τουρισμό, οι ίδιοι οι τουρίστες μπορούν να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες των διακοπών τους με νέες γνωριμίες με αλλοεθνή άτομα στο εσωτερικό ή το εξωτερικό της Ελλάδας. Επιπρόσθετα, γνωρίζοντας ξένες γλώσσες μπορούμε να περιηγηθούμε πιο άνετα στο διαδίκτυο έχοντας πρόσβαση σε τεράστιο αριθμό ιστοσελίδων που εξυπηρετούν την ψυχαγωγία, την ενημέρωση, την εύρεση πληροφοριών. Ιδιαίτερα για τους Έλληνες των οποίων η γλώσσα δεν είναι ευρέως γνωστή, είναι πολύ ωφέλιμη και πρακτική.
Υπάρχουν ωστόσο γλωσσολόγοι που κατακρίνουν τη γλωσσομάθεια. Όμως θεωρώ πως έχουμε αρκετά επιχειρήματα για να υποστηρίξουμε την αξία της.
Άννα-Σοφία Παριανού,  Γ2

Περιβαλλοντική ομάδα ” Τα μονοπάτια της πόλης μου”…αρχίζουμε!.

Περιηγητές μας!

Ώρα για δράση!!!

Αφού έχετε ποια ορίσει τις ομάδες σας και καθορίσει διαδρομές και ενδιαφέροντα σημεία, έχετε φωτογραφίσει(πιστεύουμε…) τα κτήρια ή τα μνημεία, ήρθε η ώρα να μπείτε ενεργά στο παιχνίδι της εξερεύνησης της Ιστορίας της πόλης μας.

Καλείστε λοιπόν σαν ομάδες να περιηγηθείτε ηλεκτρονικά στην παρακάτω ιστοσελίδα el.wikipedia.org/wiki/Λαύριο και να συγκρατήσετε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε, γιατί θα ακολουθήσει κουίζ.

http://http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF