ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΗΣΟΥ

Άρθρα για Ιανουάριος, 2024

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λογοτεχνική συνάντηση στη Βιβλιοθήκη με την Α΄ Γυμνασίου
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λογοτεχνική συνάντηση στη Βιβλιοθήκη με τη Β΄ Γυμνασίου
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Αιωνία η μνήμη” της Αουρόρα Μερρούκα με αφορμή τις “Φωνές” του Κ.Π. Καβάφη

“Αιωνία η μνήμη”   Οι συμβουλές σου έρχονται πολλές φορές στο μυαλό μου… Πάντα, όταν έχω κάτι που με κάνει να νιώθω ανασφαλής, σε ψάχνω, Θέλω το άρωμα σου, τα χέρια σου στη πλάτη μου και τη φωνή σου κοντά μου. Ιδανικό μου ήσουν, γιαγιά μου. Μου έρχονται όλες οι συνομιλίες μας για το παρελθόν… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Αριθμητική πράξη” της Μιχαέλας Λιόλιου (Άσκηση Δημιουργικής Γραφής πάνω στις εξαιρέσεις των ρημάτων σε -ίζω)

“Αριθμητική πράξη” Πριν μία εβδομάδα η κυρία των μαθηματικών συγχύστηκε μαζί μου, επειδή άθροισα μία πρόσθεση λάθος , αλλά εγώ προσπάθησα να τις εξηγήσω ότι την προηγούμενη μέρα ο αδερφός μου μου δάνεισε τον υπολογιστή του και έπαιζα παιχνίδια όλη μέρα και, όταν του τον επέστρεψα, με έπρηζε συνέχεια.  Η κυρία όμως δεν με πίστεψε… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σκέψεις του Θόδωρου Καραγιάννη πάνω στο κείμενο “Τα λουλούδια της Χιροσίμα” της Εντίτα Μόρρις

“Τα λουλούδια της Χιροσίμα” της Εντίτα Μόρρις Το κείμενο «Τα λουλούδια της Χιροσίμα» διαδραματίζεται λίγα χρόνια μετά την έκρηξη της ατομικής βόμβας της Χιροσίμα. Μου φάνηκε πολύ συγκινητικό και αρκετά στενάχωρο για τους ανθρώπους της εποχής εκείνης, παραμορφωμένοι σ’ ένα νοσοκομείο εξαιτίας των τρομερών συνεπειών της ραδιενέργειας. Επίσης, το πείραμα που έκανε ο καθηγητής στο… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σκέψεις της Φρειδερίκης Δόλη πάνω στο κείμενο “Τα λουλούδια της Χιροσίμα” της Εντίτα Μόρρις

“Τα λουλούδια της Χιροσίμα” της Εντίτα Μόρρις Το απόσπασμα αναφέρεται στα γεγονότα και τις οδυνηρές συνέπειες που εξελίχθηκαν στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας μετά την έκρηξη της ατομικής βόμβας στις 6 Αυγούστου 1945 στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μας περιγράφει τη φρίκη του πολέμου και τις συνέπειες για τους ανθρώπους που αρρωσταίνουν και πεθαίνουν με… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λειτουργία σχολείων Δήμου Καστοριάς (25 και 26/1/2024)

Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:00 το πρωί.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λειτουργία σχολείων Δήμου Καστοριάς (24-1-2024)

Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, αύριο Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:00 το πρωί.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λειτουργία σχολείων Δήμου Καστοριάς (23/1/2024)

Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, αύριο Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 10:00 το πρωί.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Λειτουργία Σχολείων Δήμου Καστοριάς (22-1-2024)

Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, αύριο Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 10:00 το πρωί.