Εκπαιδευτικοί

teaching

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είναι οι ακόλουθοι:

Παλάντζας Θωμάς – Διευθυντής
Διορισμένος ως διευθυντής στο Γυμνάσιο Καρδαμύλης από το 2018. Έχει οργανική θέση στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας από το 2003. Είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του ΕΚΠΑ με ειδικότητα στο Θαλάσσιο Σκι και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων:

 • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης: «Επιστήμες της Αγωγής». ΕΑΠ. Βαθμός «Αριστα«. Τίτλος διπλωματικής: «Η επίδραση του χορού στην καλλιέργεια της ψυχικής ανθεκτικότητας μαθητών με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο«. Βαθμός «Άριστα«
 • «Master in Education Leadership, Management and Emerging Technologies». Guglielmo Marconi University. Βαθμός «Άριστα«. Τίτλος διπλωματικής: «Η αξιοποίηση της τέχνης του χορού στην εκπαίδευση«. Βαθμός «Άριστα«

Έχει δεκάδες συμμετοχές σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια ώς σύνεδρος και εισηγητής

Επιστημονικά – Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Τέχνη, Πολιτισμός, Ψυχική Υγεία

Έχει επιμορφώσεις σε προγράμματα ετήσιας διάρκειας όπως:

 1. Οργάνωση και Διοίκηση στην Εκπαίδευση
 2. Διαπολιτισμκή Εκπαίδευση
 3. Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Έργου και Αυτοαξιολόγηση Σχολικής Μονάδας
 4. Εξειδίκευση στην Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό
 5. Ειδική Αγωγή – Ενσωμάτωση και Συνεκπαίδευση στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό Περιβάλλον
 6. Διδακτική των Επιστημών με νέες Τεχνολογίες

Είναι επαγγελματίας Χοροδιδάσκαλος, Χορευτής και Χορογράφος

Παπακώστα Παναγιώτα – Αν. Διευθύντρια

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές της σπουδές στην Αγγλική Φιλολογία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στα Πανεπιστήμια Καποδιστριακό Αθηνών και Πελοποννήσου στην Ηθική Φιλοσοφία με άριστα. Θέμα της μεταπτυχιακής της διατριβής με επιβλέποντα τον καθηγητή της Φιλοσοφίας κο Πανταζάκο Παναγιώτη, ήταν: Η Μελαγχολία της Αναγέννησης στην Τρικυμία του Shakespeare και το τέλος της εποχής των μάγων.
Διορισμένη στην Μεσσηνία από το 1992 στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει οργανική θέση στο Γυμνάσιο Καρδαμύλης.
Διετέλεσε υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Γυμνασίου Καρδαμύλης 2009-2010, και Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρδαμύλης 2011-2015.
Συντονίστρια στην υλοποίηση Περιβαλλοντικών, Πολιτιστικών, Αγωγής Υγείας και Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Δημοσίευσε κριτική θεάτρου, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, περιβαλλοντικά άρθρα και ποίηση.
Συμμετείχε με ένα διήγημα και δύο ποιήματα στον συλλεκτικό τόμο των Εκδόσεων Όστρια με τίτλο << Συνομιλώντας με τη Κατερίνα Γώγου>> το Νοέμβρη του 2020.
Αποτελεί μέλος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων.

Πρόσφατες επιμορφώσεις της είναι:

 • «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στα Νέα Προγράμματα Σπουδών των Ξένων Γλωσσών-Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών των Ξένων Γλωσσών (ΕΠΣ-ΞΓ) και Προγράμματα Εκμάθησης Αγγλικής στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (ΠΕΑΠ)» της Πράξης «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης για την ενίσχυση των σχολικών δομών του εκπαιδευτικού συστήματος» με κωδικό (MIS)5004204, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης» και υλοποιείται από το ΙΕΠ.
 • «Ταχύρρυθμη Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση» του ΙΕΠ.
 • «Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης» του ΙΕΠ.
 • «Εκπαίδευση στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του 21ου αιώνα» από το ΙΕΠ.
 • Πιστοποιητικό Γνώσης Πληροφορικής ή Χειρισμού Η/Υ στην επεξεργασία κειμένου, Υπολογιστικά φύλλα, Υπηρεσίες Διαδικτύου, Χειρισμού Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων, Παρουσιάσεις και Βάσεις Δεδομένων.

Αρβανίτης Κωνσταντίνος – καθηγητής Τεχνολογίας
Αναπληρωτής καθηγητής στο Γυμνάσιο Καρδαμύλης. Είναι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών του ΤΕΙ Πάτρας και έχει τελειώσει την σχολή παιδαγωγικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης ΑΣΠΑΙΤΕ του Άργους. Επίσης είναι τελειόφοιτος μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Καλαμάτας στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός εκτός από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε δημόσια ΙΕΚ καθώς και σε ιδιωτικά.

Διαμαντόπουλος Νικόλαος – Μαθηματικός

Καλομπράτσου Αθανασία – καθηγήτρια Θρησκευτικών

Κουμουνδούρος Ιωάννης – Φιλόλογος
Ο Γιάννης Κουμουνδούρος υπηρετεί σήμερα στο Γυμνάσιο Καρδαμυλης Δυτικής Μάνης ως ΠΕ02 Φιλόλογος. Αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, με «Άριστα» από το τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστήμιου, στο οποίο είναι σήμερα Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης. Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούσαν την Ιστορία και τη Διδακτική της, αλλά και workshops σχετικά με τη διαχείριση ψηφιακών τεκμηρίων και τις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες.

Κουρελέα Ευδοκία –

Κωνσταντινίδου – Μαθηματικός

Μανού Παναγιώτα – καθηγήτρια Γερμανικών

Μπαρδοπούλου Μαρία – Φιλόλογος

Παπαστρατάκος Αριστείδης – Φυσικός

Σιαχάλου Ευαγγελία – Φιλόλογος
Η  Σιαχάλου Ευαγγελία είναι καθηγήτρια Φιλόλογος. Φοίτησε στην  Φιλοσοφική Σχολή  του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας  και αποφοίτησε με βαθμό 8.48. Από τότε και έως σήμερα είναι ενεργή στον χώρο της εκπαίδευσης, υπηρετώντας την  από όλες τις δυνατές θέσεις, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο τομέα. Έχει διδάξει όλα τα μαθήματα της ειδικότητάς της σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου, έχοντας αποκτήσει μεγάλη διδακτική εμπειρία ιδίως στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εργαστηρίων για επιμόρφωση, έχει συμμετάσχει σε βαθμολόγηση γραπτών δοκιμιών στο Βαθμολογικό Κέντρο Τρίπολης και αταλάντευτος στόχος της είναι η  εκπλήρωση του έργου της ως εκπαιδευτικού στο ακέραιο, η διαρκής επέκταση των γνώσεών της, η αξιοποίησή τους στο εργασιακό επίπεδο και η πολύπλευρη καλλιέργεια της προσωπικότητάς της.

Ψαρράς Δημήτριος – καθηγητής Πληροφορικής
Αναπληρωτής Καθηγητής με τοποθέτηση στο Γυμνάσιο Καρδαμύλης. Κάτοχος 2 πτυχίων και ενός μεταπτυχιακού τίτλου

 • Πτυχίο του τμήματος Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου
 • Πτυχίο του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
 • Μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με ειδίκευση στα Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα.

Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως Τηλεπικοινωνιακός Μηχανικός στον ΟΤΕ Α.Ε., ως Μηχανικός Η/Υ και Δικτύων και Τεχνικός Σύμβουλος σε μεγάλη τοπική εταιρία Πληροφορικής για 7 συναπτά έτη. Τέλος για 8 έτη εργαζόταν ως εργαστηριακός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αλλά και στη Μηχανοργάνωση και το Κέντρο Δικτύων του Πανεπιστημίου.
Έχει πολύωρο εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό έργο σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων. Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ.