ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

20230622 120720

Το Γυμνάσιο Καρδαμύλης είναι Δημόσιο Σχολείο στην Δυτική Μάνη και εδρεύει στην Καρδαμύλη στην  Επαρχιακή Οδό Καλαμάτας-Αρεόπολης. Πρόκειται για ένα πανέμορφο πετρόκτιστο κτήριο σε απόσταση 300 μέτρων από την παραλία «Ριτσά».

Το μαθητικό δυναμικό του σχολείου είναι γύρω στους 95 μαθητές που προέρχονται εκτός από την Καρδαμύλη και από τα παρακάτω χωριά: Προάστιο, Ν. Προάστιο, Στούπα, Νεοχώριο, Άγιο Νικόλαο, Άγιο Δημήτριο, Πλάτσα, Πηγή, Λαγκάδα, Πύργο,  Μηλέα, Καστάνια, Ρίγκλια, Θαλάμες, Νομιτσή.

Στο Γυμνάσιο λειτουργούν έξι (06) τμήματα, δύο (02) ανά τάξη, Γραφείο Εκπαιδευτικών, Βιβλιοθήκη, Κλειστό Γυμναστήριο, η αίθουσα του οποίου χρησιμοποιείται και ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων από κοινού με το Λύκειο, επίσης αίθουσα Πληροφορικής, μικρή αίθουσα για το τμήμα ένταξης και Εξωτερικές Τουαλέτες, ξεχωριστές για κορίτσια και αγόρια.

Οι μαθητές αξιολογούν θετικά την αλληλεπίδραση και επικοινωνία τόσο μεταξύ τους όσο και με τους εκπαιδευτικούς, το οποίο συμβάλλει στην ενεργητική εμπλοκή τους στη μαθησιακή διαδικασία και κατ’ επέκτασιν στην καλή λειτουργία των σχολικών κανόνων. Το κλίμα ανάμεσα στους γονείς και στο Σχολείο αποτιμάται ως άριστο, ιδίως με την ενεργό συμμετοχή των γονέων σε δραστηριότητες του σχολείου, ώστε η παρουσία του σχολείου να είναι έκδηλη στην τοπική κοινωνία.

Το Σχολείο μπορεί να μην διαθέτει Γραμματεία ή Φύλακα-Επιστάτη, αλλά σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής διαθέτει έναν διαδραστικό πίνακα στην αίθουσα Πληροφορικής, προτζέκτορες (projectors) σε κάθε αίθουσα και ασπροπίνακες επίσης σε όλες τις αίθουσες. Η βιβλιοθήκη του Γυμνασίου είναι πολύ πλούσια σε βιβλία, εγκυκλοπαίδειες και ψηφιακό υλικό, ενώ μπορεί να λειτουργήσει ταυτόχρονα και ως χώρος παρουσιάσεων. Επιπλέον, το σχολείο μας διαθέτει Εργαστήριο Φυσικής στον χώρο του Λυκείου που χρησιμοποιείται από κοινού με το Λύκειο καθώς και κλειστό γυμναστήριο.

Καρδαμύλης

2 4 1...    1.. 2. 2 Α1

 

Χάρτης και πλήρη στοιχεία του σχολείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση