Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Αλωνίων παρακολούθησαν τη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο 2026.
Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την προστασία των παιδιών απέναντι στους κινδύνους που ενδέχεται να συναντήσουν στον ψηφιακό κόσμο. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για σημαντικά ζητήματα, όπως η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες, οι παγίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, ο διαδικτυακός σεξουαλικός εξαναγκασμός και εκβιασμός, ο εθισμός στα διαδικτυακά παιχνίδια, καθώς και η αναγνώριση και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων (fake news και deep fakes). Παράλληλα, έγινε αναφορά στη σημασία του σεβασμού των πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο.
Επίσης, στις 10/2/2026, οι μαθητές/τριες της Α’ Γυμνασίου παρακολούθησαν ομιλία με θέμα: ”Ασφαλή Δεδομένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο” που διοργανώθηκε από το Γυμνάσιο Ριζίων ‘Εβρου.
Οι εν λόγω διαδικτυακές συναντήσεις αποτέλεσαν μια ιδιαίτερα χρήσιμη και ουσιαστική εμπειρία για τους μαθητές, ενισχύοντας την κριτική τους σκέψη και καλλιεργώντας στάσεις υπεύθυνης και ασφαλούς ψηφιακής συμπεριφοράς. Το Γυμνάσιο Αλωνίων συνεχίζει να στηρίζει και να συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες που προάγουν την ενημέρωση, την πρόληψη και την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας.