Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου το σχολείο μας συμμετείχε στην ενημερωτική δράση με θέμα «Το δεκατιανό που προτιμώ» από το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Αρναίας σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο οποίο μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν για την επίδραση των επεξεργασμένων τροφών και ροφημάτων στον οργανισμό τους.
Πιο συγκεκριμένα:
Το πρόγραμμα περιλάμβανε
-Ενημέρωση συμμετεχόντων από την κυρία Αριστέα Γκιοξάρη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο γνωστικό αντικείμενο “Κλινική Διαιτολογία με Έμφαση στον Μεταβολισμό Μακροθρεπτικών Συστατικών” στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, διάρκειας 20΄
-Η «ταυτότητα» των επεξεργασμένων τροφίμων. Εργαστήριο στο οποίο θα κληθούν οι μαθητές να διαβάσουν, με την καθοδήγηση της κυρίας Γκιοξάρη Α., και να αναγνωρίσουν τα συστατικά μίας συσκευασίας από σνακ ή ρόφημα (π.χ. ενεργειακό ποτό) που συνηθίζουν να καταναλώνουν, την οποία προηγουμένως είχαν ανεβάσει στο σύνδεσμο του padlet https://padlet.com/arnaiakpe/padlet-9r9jj8scyw48frxi. Διάρκεια 25΄





