Εικόνα2

ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ

Την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, αφιερώθηκαν οι τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες του ωρολογίου προγράμματος στο Σχολείο μας, σε δράσεις /εκδηλώσεις με αφορμή την 6η Μαρτίου που έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο.

Οι παραπάνω δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο για 8η συνεχή χρονιά σχεδιάζει και υλοποιεί εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του φαινομένου της Βίας στα σχολεία με την αρωγή του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου You Smile που έχει δημιουργήσει ο Οργανισμός. Οι δράσεις αυτές είναι μέρος της καμπάνιας #milatora, η οποία αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γίνομαι εθελοντής – Υπερασπίζομαι τα Δικαιώματά μου» του Οργανισμού και του You Smile, εγκεκριμένου από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η σημαντικότερη δράση είναι η ίδια η φωνή των παιδιών και τα μηνύματα τους ενάντια στο φαινόμενο του εκφοβισμού. Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ», «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάλεσε όλα τα σχολεία και τα παιδιά να συμμετάσχουν και να δημιουργήσουν το δικό τους μήνυμα. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης συνεργασίας του Οργανισμού με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και θα προβληθεί αντίστοιχα από τα Social media του Οργανισμού και το site milatora.gr

Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης του Σχολείου μας με μεγάλη χαρά έλαβαν μέρος στη δράση και δημιούργησαν το σύνθημα ΜΙΛΑ με τα σώματά τους στην αυλή του Σχολείου, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού.

Παράλληλα οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων δημιούργησαν το σύνθημα ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ με τις τσάντες τους.

Οι δράσεις  πραγματοποιήθηκαν, αφού τηρήθηκαν απαρέγκλιτα οι οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον COVID-19.

 

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση