Αποχαιρετούμε το 2015 με τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας!

Τη Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, μαζευτήκαμε γονείς, παιδιά και καθηγητές για να αποχαιρετήσουμε το χρόνο που φεύγει και να γιορτάσουμε την έλευση του θεανθρώπου παρακολουθώντας τη γιορτή που προετοίμασαν για την ημέρα αυτή μαθητές της Γ΄τάξης. Τα παιδιά για ακόμη μια φορά ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, το κέφι και το χιούμορ τους στη σκηνή του θεάτρου σκορπώντας γέλιο και ενέργεια κλείνοντας με τον πιο όμορφο τρόπο τις σχολικές υποχρεώσεις τους. Τη γιορτή υποστήριξε η Φιλόλογος Αγιάννη Ελένη.

gym-alonion-giorti-christougenna-2015-24Αρχικά οι μαθητές παρουσίασαν το ιστορικό, τα νοήματα της γιορτής των Χριστουγέννων και τη σημασία της για τη Χριστιανοσύνη. Περιέγραψαν επίσης έθιμα που τηρούνται ανά τον κόσμο για τη μέρα αυτή.

Ακολούθησε το θεατρικό έργο “Ο ‘Αϊ Βασίλης στη φυλακή” όπου o Αϊ-Βασίλης, ο αγαπημένος των παιδιών, γίνεται ο ήρωας μιας απολαυστικής ιστορίας που έχει απρόοπτα, εκπλήξεις και πολύ γέλιο! Οι μαθητές επέλεξαν μια σάτιρα των απόψεων, στάσεων και των συμπεριφορών του μέσου σύγχρονου Νεοέλληνα. Με μια ελαφριά αίσθηση ειρωνείας έδειξαν ποιά θα ήταν η αντιμετώπιση του αγαπημένου μας Άγιου στο σημερινό κόσμο. Το γέλιο ακολούθησε ο προβληματισμός για τη συναισθηματική γύμνια που μαστίζει τη σύγχρονη κοινωνία, αφήνοντας όμως το πιο σημαντικό μήνυμα στο τέλος, ότι τα παιδιά παραμένουν η πολύτιμη παρακαταθήκη ευαισθησίας και φαντασίας.

Δείτε εδώ το Θεατρικό έργο.

Στο τέλος τα παιδιά τραγούδησαν για όλους κομμάτια που ακούγονται συχνά τη περίοδο των Χριστουγέννων. Τους ευχαριστούμε πολύ για τις ιδέες τους, τη διάθεση τους και τη προσπάθεια τους και ελπίζουμε ότι θα μας χαρίσουν πολλές τέτοιες στιγμές και στο μέλλον!

Ευχόμαστε σε όλους, Καλές Γιορτές!

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος!

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση