μπ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ: ΑΠΛΕΣ, ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Στο δύσκολο καιρό της πανδημίας, της αναστολής λειτουργίας του σχολείου και του εγκλεισμού στα σπίτια, παραθέτουμε δύο εύκολες, νόστιμες και υγιεινές συνταγές, που εκτέλεσαν οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας στις 29-10-2020, στο μάθημα των “Εργαστηρίων Δεξιοτήτων”, υποενότητα “Διατροφή”, μαζί με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του μαθήματος κ. Ζαπουνίδου Χρυσή και την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Πιτσιόρλα Ελένη.

Μπάρες Δημητριακών

Υλικά:

Βρώμη 2 φλυτζάνια του τσαγιού

Ταχίνι 6 κ. σούπας

Μέλι 2 κ. σούπας

Καρύδια σπασμένα 1 φλυτζάνι του τσαγιού

Ηλιόσποροι 2 κ. σούπας

Κολοκυθόσποροι 2 κ. σούπας

Cranberries 2 κ. σούπας

Μαύρη σοκολάτα τριμμένη 6 κ. σούπας

Ινδοκάρυδο 2 κ. σούπας

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, στην αρχή με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα,  την οποία στρώνουμε σε μακρόστενες φόρμες του κέικ. Βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο για μερικές ώρες (3-4). Κόβουμε τις μπάρες και είναι έτοιμες για κατανάλωση.

 

Σπιτική Πραλίνα

Υλικά:

Λάδι Καρύδας

Ταχίνι 5 κ. σούπας

Φυστικοβούτυρο απλό 2 κ. σούπας

Μέλι 2 κ. σούπας

Κακάο 3 κ. γλυκού 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο μπωλ μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ποσότητα πραλίνας όχι πολύ σφιχτή. Το λάδι καρύδας πετυχαίνει τη συνοχή η οποία φαίνεται μετά από λίγη ώρα αφού κρυώσει το μίγμα. Ξεκινάμε με 1κ.γλ. λάδι καρύδας και αν αυτή η ποσότητα δεν πήξει την πραλίνα, συμπληρώνουμε. Το χειμώνα το λάδι καρύδας είναι σε στερεή μορφή και γι’αυτό το λιώνουμε σε ένα  μπρίκι. 

Καλή Επιτυχία!

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση