ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Κατά το χρονικό διάστημα 21-05-2018 έως 25-05-2018 διοργανώθηκε στο σχολείο μας η Θεματική Εβδομάδα του σχολικού έτους 2017-2018. Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ενδιαφέροντα ενημερωτικά προγράμματα και ταινίες και να συμμετάσχουμε σε ποικίλες δράσεις.

Τη Δευτέρα, 21-05-2018, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ενημερωτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας. Ο κ. Χρήστος Κυριαζής, εκπαιδευτικός του σχολείου, παρουσίασε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα όλες τις παραμέτρους του ζητήματος, που αφορά σε πεζούς, ποδηλάτες, δικυκλιστές και οδηγούς αυτοκινήτων. Ο λόγος του διανθίστηκε με εικόνες, βίντεο και στατιστικά στοιχεία που άντλησε από την ιστοσελίδα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ένα διαδραστικό εργαστήριο, ώστε οι μαθητές να μάθουν τις πινακίδες σήμανσης του Κ.Ο.Κ.

Την Τρίτη, 22-05-2018, επισκέφτηκε το σχολείο μας η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «Άτρακτος», κ. Σοφία Σαββινίδου, η οποία, αρχικά, εκπόνησε με τους μαθητές της Α΄ τάξης το διαδραστικό εργαστήριο «Μαθαίνω να αποδίδω αξία στον εαυτό μου, είμαι ελεύθερος» με στόχο την ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησής τους. Στη συνέχεια, προέβαλε την ταινία «Παγιδευμένος στο διαδίκτυο» στους μαθητές της Β΄ τάξης. Μετά το τέλος της ταινίας ακολούθησε συζήτηση σχετική με το επίκαιρο περιεχόμενό της, όπου εκφράστηκαν οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου.

Την Τετάρτη, 23-05-2018, κ. Σοφία Σαββινίδου συνέχισε το έργο της με τους μαθητές της Γ΄ τάξης. Υλοποίησε μαζί τους το διαδραστικό εργαστήριο «Αντίσταση στην πίεση των συνομιλήκων», θίγοντας το ζήτημα της ψυχολογίας της μάζας, που πολλές φορές οδηγεί σε παραβατική συμπεριφορά. Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κινηματογραφική ταινία «Το θαύμα», του Στίβεν Τσμπόσκι, με θέμα την ανοχή στη διαφορετικότητα και το σεβασμό στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Την Πέμπτη, 24-05-2018, ήρθαν στο σχολείο μας εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β Πιερίας. Συγκεκριμένα, οι διασώστες κκ. Δέσποινα Χαρίση, Ελευθέριος Κουτσογιάννης και Ιωάννης Στεφανίδης, παρουσίασαν στους μαθητές μας ενημερωτικά προγράμματα που αφορούν στην άμεση αντιμετώπιση ενός τροχαίου ατυχήματος, στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ),  προσφέροντάς τους γνώσεις εξαιρετικά χρήσιμες για την προσωπική τους ασφάλεια, αλλά και την προσφορά προς το συνάνθρωπο.

Τέλος, την Παρασκευή, 25-05-2018, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το πρωινό μας στην αυλή του σχολείου. Στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής οι μαθητές/τριες του σχολείου έφεραν πολλές χειροποίητες και παραδοσιακές λιχουδιές, που ετοίμασαν με τη βοήθεια της οικογενείας τους ή και μόνοι τους. Προσφέραμε πορτοκάλια και όλοι είχαμε την ευκαιρία να πιούμε φρέσκο, φυσικό χυμό  που ετοιμάσαμε εκείνη τη στιγμή. Μετά το φαγητό, ο καθηγητής κ. Βασίλειος Μέλλιος, προέβαλε ένα ντοκυμαντέρ, σχετικό με τις επικίνδυνες και μολυσμένες τροφές που καταναλώνουμε χωρίς να το γνωρίζουμε και μας προέτρεψε να παράγουμε και να παρασκευάζουμε μόνοι μας όσες τροφές μπορούμε.

Η Θεματική Εβδομάδα τελείωσε…Όλοι ανησυχήσαμε, προβληματιστήκαμε, αλλά και διασκεδάσαμε και αποκομίσαμε ποικίλες γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες πάνω σε επίκαιρα ζητήματα της καθημερινής μας ζωής. Και του χρόνου!

Η Διευθύντρια του σχολείου

                                                                                                                   Γιαλαμά Κωνσταντία

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση