Διδακτική επίσκεψη στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη μαθητών/τριών όλων των τάξεων του Γυμνασίου στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Οικιακής Οικονομίας.

Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επίσκεψη στο Αγρόκτημα», το οποίο εξοικειώνει τα παιδιά με τη λειτουργία και την παραγωγή ενός σύγχρονου αγροκτήματος.

Ξεναγήθηκαν σε διάφορους χώρους, όπως ο αμπελώνας, ο κήπος των αρωματικών φυτών, ο ελαιώνας, ο οπωρώνας, το οινοποιείο, το βουστάσιο, το γαλακτοκομείο-ένα από τα πιο σύγχρονα των Βαλκανίων, όπου και δόθηκαν πληροφορίες για την επεξεργασία του γάλακτος, τα παράγωγά του καθώς και τη διατροφική του αξία-, τα θερμοκήπια, τη μαθητική βιβλιοθήκη, μια από τις μεγαλύτερες σχολικές βιβλιοθήκες της χώρας. Στο τέλος του προγράμματος κάθε μαθητής/τρια πήρε ως δώρο ένα ανθοφόρο φυτό.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης, όπου ο κοινωνικός λειτουργός, κ. Δροσάκης Ηλίας, μας ενημέρωσε για τον εθελοντισμό, τη λειτουργία του χωριού και μας ξενάγησε στους χώρους του.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

                                                                                                                        Ελένη Αγιάννη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση