Γυμνάσιο Αγριάς

Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Καρπενησίου

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 7 Μαρτίου 2013

Στις 5 και 6 Μαρτίου 2013 η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου μας επισκέφθηκε το ΚΠΕ Καρπενησίου που βρίσκεται στο ν. Ευρυτανίας. Συμμετείχαν 31 μαθητές και μαθήτριες από τη Γ’ τάξη και 3 καθηγητές του σχολείου. Εκεί παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα «Το χώμα που πατώ» από τους υπευθύνους του ΚΠΕ Καρπενησίου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε την 1η ημέρα περίπατο και παρουσίαση του κοντινού δάσους που βρίσκεται πάνω από το προπονητικό κέντρο και επίσκεψη στο χώρο που έγινε η 1η εθνοσυνέλευση του 1944 στις Κορυσχάδες. Τη 2η ημέρα μετά τη θεωρητική παρουσίαση του θέματος, επισκεφθήκαμε το χωριό Γοριανάδες όπου τα παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε στη δημιουργία ΚΟΜΠΟΣΤ. Επίσης μας δόθηκαν συμβουλές για τη δημιουργία λαχανόκηπου στο σχολείο. Περπατήσαμε στη συνέχεια σε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα από το δάσος από τους Γοριανάδες μέχρι το Κεφαλόβρυσο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους του ΚΠΕ, Παναγιώτη και Μαρία για την άρτια παρουσίαση τους καιτη θερμή φιλοξενία τους.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους της μαθητικής εστίας Καρπενησίου για τηζεστή  φιλοξενία τους και την υπομονή τους.

Αφήστε μια απάντηση