Γυμνάσιο Αγριάς

Email εκπαιδευτικών του Γυμνασίου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 27 Μαρτίου 2020

Για την οργάνωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παρακαλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να αποστείλουν το προσωπικό email τους στους εκπαιδευτικούς τους. Τα email των εκπαιδευτικών του σχολείου είναι:

Παντελής Πολυχρονόπουλος: polpantelhs@gmail.com

Σάββα Αναστασία: sannaanastasia519@gmail.com

Ζαχαρούλα Τσούγκου: trompeta52@gmail.com

Μελπομένη Κωδωνά: kodmel@yahoo.com

Ειρήνη Καφίδα: irinikfd@gmail.com

Σπύρος Μηλίνης: milinis.spyros@gmail.com

Ελένη Μιχαήλ: elenemichael2019@gmail.com

Δημήτρης Πολυχρόνου: polyxrdim@gmail.com

Γεωργία Αποστολοπούλου: gew.apostol@gmail.com

Δήμητρα Πολυχρόνη: dimipolichroni@gmail.com

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος: papgeorge@hotmail.com

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 27 Μαρτίου 2020

Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονεών ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής).

Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης. Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανηλίκους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr).

Κατηγορία Ανακοινώσεις, Ενημέρωση γονέων/ κηδεμόνων | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Οδηγίες για τη σύνδεση στην ιστοσελίδα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 26 Μαρτίου 2020

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες,
Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες
ελπίζουμε να είστε όλοι/ες καλά στην υγεία σας και αισιόδοξοι/ες. Το ίδιο ευχόμαστε για τις οικογένειές σας. 
Η σημερινή κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για όλους μας, αλλά μπορούμε να την αντέξουμε, αφού προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό, την υγεία μας, καθώς και αυτή των αγαπημένων μας προσώπων. 
Από την άλλη μεριά, κάθε δυσκολία κρύβει ευκαιρίες και δυνατότητες, που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Μια από αυτές είναι και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που μπορεί να μας κρατήσει σε επαφή με τη μαθησιακή διαδικασία. Δείτε το πράγμα από τη θετική του πλευρά. Μπορείτε από την άνεση του σπιτιού σας να έχετε προσωπική επαφή με τους καθηγητές σας και να μαθαίνετε με το δικό σας τρόπο. 
Με το αυτό το μήνυμα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουν δημιουργηθεί στην «πλατφόρμα» ασύγχρονης εκπαίδευσης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (https://eclass.sch.gr/) ψηφιακά μαθήματα, αντίστοιχα με αυτά που έχουμε στο σχολείο. Αυτό που πρέπει να κάνετε με τους γονείς/κηδεμόνες σας είναι να εγγραφείτε στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/ . (Σημείωση: ο αριθμός Μητρώου Μαθητή υπάρχει και στον έλεγχο του Α’ τετραμήνου, αλλιώς, ζητήστε τον από το σχολείο). Στη συνέχεια, μπαίνοντας στο https://eclass.sch.gr/ , θα βρείτε τα διαθέσιμα μαθήματα στο Γυμνάσιο Αγριάς και θα εγγραφείτε σε αυτά που παρακολουθείτε. Επιπλέον, με την εγγραφή σας, θα αποκτήσετε και email στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε, ακόμη, αν γνωρίζετε, να ενημερώσετε τους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν έχουν δώσει email στο σχολείο και να τους προωθήσετε το παρόν μήνυμα. 
Θα είμαστε σε επαφή καθημερινά, κυρίως τις εργάσιμες ώρες (8.00-14.00) και όχι μόνο αυτές. 
Περιμένουμε την εγγραφή σας!

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Κατηγορία Ανακοινώσεις, Ενημέρωση γονέων/ κηδεμόνων | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 13 Μαρτίου 2020

ΕΟΔΥ Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι _ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς στην Πολωνία για το πρόγραμμα Erasmus + «Δραστήριος, Δημιουργικός, Επιχειρηματικός»

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 5 Μαρτίου 2020

Στο  Poznan της Πολωνίας ταξίδεψαν, από τις  23/2 έως τις 29/2/20, δύο καθηγητές και πέντε μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς, προκειμένου να παρευρεθούν στην 1η διακρατική συνάντηση  για το πρόγραμμα Erasmus+/KA229 με τίτλο “Active, Creative, Enterprising“ («Δραστήριος, Δημιουργικός, Επιχειρηματικός»).  Πρόκειται συγκεκριμένα για τους μαθητές Αλιάτη Βασιλική- Μαρία, Καλλιόπη Αντωνάκη, Καφίδα Απόστολο- Άγγελο, Κοτσοβό Παναγιώτη, Σουλικιά Κων/να και τις καθηγήτριες Καφίδα Ειρήνη και Φιλίππου Βαρβάρα.

Διοργανωτής  της συνάντησης και ταυτόχρονα βασικός συντονιστής του προγράμματος ήταν το σχολείο Dębinka της πόλης Poznan. Επιπλέον, εκτός από τους Έλληνες και τους Πολωνούς,  στη συνάντηση στην Πολωνία παραβρέθηκαν και μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων-εταίρων, από την πόλη Terrassa της Καταλονίας και το Nasaud της Ρουμανίας. Οι εκπρόσωποι- συνεργάτες του προγράμματος από τo Rosolini της Ιταλίας, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων του κορωναϊού που επικρατούν στη χώρα τους, ανέστειλαν το ταξίδι τους. Ωστόσο πραγματοποιήθηκαν ζωντανές διαδικτυακές τηλεδιασκέψεις και επομένως υπήρξε εξ’ αποστάσεως ενημέρωση για τη ροή του προγράμματος και συνεργασία.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να επιμορφωθούν τόσο μαθητές όσο και εκπαιδευτικοί σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων (leadership) αλλά και συνεργατικών μεθόδων, με απώτερο σκοπό την υλοποίηση της «πρώτης μου επιχείρησης», εργασία που είναι προγραμματισμένη για το προσεχές διάστημα. Μέσα από βιωματικά εργαστήρια, την γνωριμία των μαθητών με Πολωνικές προσωπικότητες – με πρωτότυπες ιδέες δικών τους επιχειρήσεων, μαθήματα Νευροεπιστήμης (neuromarketing) και αφήγησης (storytelling) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Poznan, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εμπνευστούν, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και τελικά να θέσουν τα θεμέλια για τα επόμενα βήματα του προγράμματος.

Πέρα από το εκπαιδευτικό κομμάτι που συνδέεται αυστηρά με το αντικείμενο του προγράμματος, καθηγητές και μαθητές γνώρισαν την πόλη του Poznan και την ιστορία της. Επισκέφθηκαν το Μουσείου Κρουασάν της πόλης, όπου μάλιστα οι μαθητές έφτιαξαν το δικό τους κρουασάν, το Μουσείο Ιστορίας του Poznan  (ICHOT Museum), το Παλάτι και την Πινακοθήκη Rogalin. Επίσης διοργανώθηκαν ομαδικά παιχνίδια- κουίζ εντός του κέντρου της πόλης του Poznan, όπου μαθητές και καθηγητές, λύνοντας γρίφους, γνώρισαν σημαντικά μνημεία και ιστορικά στοιχεία της πόλης. Τέλος δεν έλειψε και το κομμάτι της διασκέδασης, αφού οι μαθητές έπαιξαν bowling, επισκέφτηκαν παγοδρόμιο δίπλα στη λίμνη Malta και κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντηση δίδαξαν και διδάχτηκαν από τους μαθητές των άλλων σχολείων παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς των χωρών -συνεργατών.

Γενικά το πρόγραμμα είχε μεγάλη επιτυχία και μαθητές και καθηγητές επέστρεψαν στην Ελλάδα ικανοποιημένοι και από τη φιλοξενία στις οικογένειες των μαθητών της Πολωνίας και έχοντας αποκομίσει νέες, χρήσιμες γνώσεις και θετικές εμπειρίες.

Κατηγορία Erasmus+ | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Διάκριση μαθητών σε διαγωνισμό Haïkus στη γαλλική γλώσσα

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 29 Φεβρουαρίου 2020

Μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου Αγριάς συμμετείχαν με δύο ομάδες

στον διαγωνισμό  Haïkus 2019-2020 της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής (Επιτροπή Δυτικής Ευρώπης ), αρχικά σε επίπεδο εθνικής προεπιλογής.

Το Haïku είναι μία ιαπωνική ποιητική μορφή που αποτελείται από συνολικά 17 συλλαβές ( σε τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών αντίστοιχα ) και που μας επιτρέπει να εκφράσουμε συναισθήματα, σκέψεις και το πέρασμα του χρόνου…

Έτσι, οι μαθητές του σχολείου μας έγραψαν τα δικά τους ποιήματα- Haïkus

και το δημιούργημα της μιας ομάδας προκρίθηκε για να συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό μαζί με άλλα τρία σχολεία από τη χώρα μας.

Η μύηση των μαθητών στη γραφή ενός μικρού λογοτεχνικού κειμένου,

με εργαλείο την ξένη γλώσσα, έχει ιδιαίτερη αξία γιατί έτσι οι μαθητές

εκπαιδεύονται αλλά και εκφράζονται.

Οι μαθητές που συμμετείχαν  στον διαγωνισμό, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Γαλλικής Γλώσσας Σκοπελίτου Γεωργίας, και διακρίθηκαν

είναι: Μίγκα Μαρίσα, Μιναρετζοπούλου Φωτεινή, Πρίφτη Αριάνα και

Σπατούλα Χριστίνα.

Το ποίημα- haïku που διακρίθηκε είναι:

 

Des bombes tombées                         Καθώς πέφτουν οι βόμβες

Sourires détruits, âmes libérées        χαμόγελα καταστρέφονται,

Dans le paradis                                      ψυχές απελευθερώνονται

                                                                  στις πύλες του παραδείσου

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Επιλογή ταξιδιωτικού γραφείου για διήμερη εκδρομή στις Σέρρες

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 21 Φεβρουαρίου 2020

Το Πρακτικό επιλογής

Κατηγορία Γενικά, Προσφορές εκδρομών-Προκηρύξεις | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Active, Creative, Enterprising: 1o Newsletter

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 20 Φεβρουαρίου 2020

Δημοσιεύτηκε το πρώτο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου (newsletter) του προγράμματος Erasmus+ «Active, Creative, Enterprising». Πρόκειται για την ελληνική μετάφραση του αντίστοιχου αγγλικού, πρωτότυπου newsletter, για το οποίο μαθητές και των πέντε σχολειών- συνεργατών του προγράμματος έγραψαν διάφορα άρθρα σχετικά με την δραστηριότητα,  δημιουργικότητα και επιχειρηματικότητα στα σχολεία τους. Για να το δείτε πατήστε εδώ

Newsletter issue 1 (Greek)

Κατηγορία Erasmus+, Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Προκήρυξη μίσθωσης λεωφορείου για ημερήσια εκδρομή Β’ τάξης

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 11 Φεβρουαρίου 2020

Το σχολείο ζητά προσφορές για μίσθωση λεωφορείου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή  στη Θεσσαλονίκη (επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου), στις 31-3-2020, ημέρα Τρίτη.  Στην εκδρομή μετέχουν 43 μαθητές/τριες της Β’ τάξης και 3 συνοδοί εκπαιδευτικοί. Οι προσφορές γίνονται δεκτές σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις μέχρι τις 18-2-2020 και ώρα 13.00 στο σχολείο, Αριστοτέλους & Πλάτωνος Αγριά. Θα προτιμηθεί η χαμηλότερη τιμή. Τηλ.2428086864

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕ03

Κατηγορία Ανακοινώσεις, Προσφορές εκδρομών-Προκηρύξεις | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Προκήρυξη μίσθωσης λεωφορείου για ημερήσια εκδρομή Α’ τάξης

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 11 Φεβρουαρίου 2020

Το σχολείο ζητά προσφορές για μίσθωση λεωφορείου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή στην Καλαμπάκα (Μουσείο Ελληνικής Παιδείας) και στα Τρίκαλα, την 1-4-2020, ημέρα Τετάρτη. Στην εκδρομή μετέχουν 36 μαθητές/τριες της Α’ τάξης και 3 συνοδοί εκπαιδευτικοί. Οι προσφορές γίνονται δεκτές σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις μέχρι τις 18-2-2020 και ώρα 13.00 στο σχολείο, Αριστοτέλους & Πλάτωνος Αγριά. Θα προτιμηθεί η χαμηλότερη τιμή. Τηλ.2428086864

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕ03

Κατηγορία Ανακοινώσεις, Προσφορές εκδρομών-Προκηρύξεις | Δεν υπάρχουν σχόλια »