Γυμνάσιο Αγριάς

Διδακτική επίσκεψη στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 16 Νοεμβρίου 2021

H Matia Twn Allwn A3 1024x656Την Τρίτη 16.11.2021 οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του σχολείου μας, με τον φιλόλογο Σπύρο Μηλίνη και την καθηγήτρια Μουσικής Ζαχαρούλα Τσούγκου, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο στον Βόλο. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και με αφορμή τα 200 χρόνια από την κήρυξη του Αγώνα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους «μικρούς θησαυρούς» της έκθεσης «Η ματιά των άλλων», όπως τους πίνακες της Δημοτικής Συλλογής και αυτούς του«Μουσείου Αλέξανδρου Κ. Δάμτσα».  Η αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης Δρ Νικολέτα Τζάνη παρουσίασε στους/στις μαθητές/τριες τα εκθέματα των συλλογών, έδωσε το συνοπτικά το ιστορικό πλαίσιο γεγονότων που απεικονίζονται στους πίνακες και εξήγησε όρους που έχουν σχέση με την τεχνική των εκθεμάτων. 

Η έκθεση φέρνει στο προσκήνιο μορφές του φιλελληνισμού, του ελληνικού διαφωτισμού, ήρωες του αγώνα της ανεξαρτησίας, καθώς και μορφές που συνέβαλαν γενικότερα στη γέννηση της νεότερης Ελλάδας και, ειδικότερα, στην απελευθέρωση της δικής μας περιοχής. Επιλεγμένα έργα, χαρακτικά, σχέδια, υδατογραφίες, ελαιογραφίες και ανατυπώσεις, αποτελούν την αφορμή για την παρουσίαση του φιλελληνισμού στην Ευρώπη. Έτσι αναδεικνύεται η αξία των ξένων περιηγητών, αρχαιοδιφών και καλλιτεχνών στην εξέλιξη και διάδοση του φιλελληνικού κινήματος. Εξέχουσα θέση στην έκθεση καταλαμβάνει το περίφημο λεύκωμα, σε αναπαραγωγή, των τριάντα εννέα λιθογραφιών του Γερμανού καλλιτέχνη Peter von Hess με σκηνές από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων. Ξεχωριστή θέση έχουν, ακόμη, τα έργα που απεικονίζουν «ιεραπόστολους της εθνικής ιδέας», διανοούμενους, λογίους, τους γνωστούς εκπροσώπους του νεοελληνικού διαφωτισμού, καθώς βεβαίως και μορφές των ηρώων και ηρωίδων του 1821 που έχουν αναχθεί σε εθνικά σύμβολα. 

Οι μαθητές κράτησαν σημειώσεις, τράβηξαν φωτογραφίες και συνέλεξαν υλικό για να εκπονήσουν μία εργασία της επιλογής τους από το φύλλο δραστηριοτήτων που τους δόθηκε στην τάξη. 

Κατηγορία Διδακτικές επισκέψεις | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Υποδοχή μαθητών και καθηγητών σχολείων του εξωτερικού από το Γυμνάσιο Αγριάς στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 18 Οκτωβρίου 2021

Την περασμένη εβδομάδα (11 έως 15 Οκτωβρίου) το Γυμνάσιο Αγριάς υποδέχτηκε αντιπροσωπεία καθηγητών και μαθητών από τη Γαλλία, την Κροατία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+/KA229 με τίτλο «Mer en Vue» (Θάλασσα στον Ορίζοντα). Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι αφενός η διεύρυνση των γνώσεων για το θαλάσσιο περιβάλλον και αφετέρου η ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας και διαχείρισης του θαλάσσιου πλούτου.

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους για τα θαλάσσια είδη που απειλούνται με εξαφάνιση στη Μεσόγειο, την Αδριατική και τη Βαλτική Θάλασσα καθώς και στον Ατλαντικό Ωκεανό. Συνειδητοποίησαν πως οι παράγοντες που επηρεάζουν τη βιωσιμότητα των ειδών είναι κοινοί σε όλες τις χώρες: υπεραλίευση, ρύπανση και γενικότερα υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Δημιούργησαν, επίσης, μικρά «έργα τέχνης» με υλικό που συνέλλεξαν από τις παραλίες της Αφήσσου και της Αγριάς. Με τη συμβολή του καθηγητή Καλλιτεχνικών κ. Ανδρέου, ζωγράφισαν αφίσες με θαλάσσια είδη χρησιμοποιώντας την Ασιατική τεχνική Mandala.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψης εκπαιδευτικοί και μαθητές επισκέφθηκαν το χωριό Αχίλλειο και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Θαλάσσης της περιοχής. Πραγματοποιήθηκε, ακόμη, εκδρομή στο παραδοσιακό χωριό των Μηλεών και επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη και τον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών.

Την τελευταία ημέρα επισκέφθηκαν το Ε.Κ.Φ.Ε. Μαγνησίας. Εκεί πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από τους υπευθύνους του ΕΚΦΕ κ. Σπανό και κα Γουρλά με θέμα τους παράγοντες που επηρεάζουν την κυκλοφορία του νερού στους ωκεανούς (θαλάσσια ρεύματα) και πώς αυτήν καθορίζει τις κλιματικές συνθήκες κάθε περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό covid-19. Για λόγους ασφάλειας, άλλωστε, οι μαθητές του εξωτερικού δεν φιλοξενήθηκαν, αλλά έμειναν σε ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής.

Κατηγορία Erasmus+, Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Πρώτη Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2020-2021)

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 9 Οκτωβρίου 2021

Εκτίμηση σχολικής μονάδας

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Εσωτερικός κανονισμός Γυμνασίου Αγριάς

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 20 Σεπτεμβρίου 2021

Εσωτερικός κανονισμός

Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γενικά, Εκπαιδευτικοί, Ενημέρωση γονέων/ κηδεμόνων, Μαθητικές Κοινότητες, Το σχολείο μας | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Ωράριο λειτουργίας

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 13 Σεπτεμβρίου 2021

Δείτε εδώ το ωράριο λειτουργίας κάθε τάξης 

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Αγιασμός

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 8 Σεπτεμβρίου 2021

Τη Δευτέρα 13/9/2021 τα παιδιά θα προσέλθουν στις 08:15. Να έχουν μαζί τους τσάντα, γιατί θα πάρουν βιβλία, καθώς και αποδεικτικό αρνητικού selftest ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Για περισσότερες πληροφορίες θα ενημερωθείτε, όταν θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο.

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Λειτουργία του σχολείου τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 30 Ιουνίου 2021

Κατηγορία Ανακοινώσεις, Ενημέρωση γονέων/ κηδεμόνων | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Γιορτή αποφοίτησης τμήματος

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 29 Ιουνίου 2021

Οι μαθητές του Γ1 του Γυμνασίου Αγριάς, με την  πρωτοβουλία του πενταμελούς της τάξης, που αποτελείται από τους μαθητές Χάρη Βαμβάκο, Κατερίνα Δαδάνη, Αφροδίτη Κορομηνά, Μάρθα Διονυσίου και Μαρίσα Μίγκα πραγματοποίησαν κατά την τελευταία εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μία μικρή γιορτή αποφοίτησης.

Ο μαθητής και πλέον απόφοιτος Χάρης Βαμβάκος δημιούργησε βίντεο με τίτλο «Αναμνηστικό Βίντεο Απόφοιτοι 2021», που προβλήθηκε παρουσία των καθηγητριών του τμήματος, κυρίας Μιχαήλ Ελένης, φιλολόγου και κυρίας Σάββα Αναστασίας, Υποδιευθύντριας και καθηγήτριας Αγγλικών. Το βίντεο, όπως φανερώνει και ο τίτλος του, αποτελεί μία αναδρομή στα τρία χρόνια των μαθητών της τάξης Γυμνασίου και της θητείας τους σε αυτό. Οι ευχάριστες στιγμές που πέρασαν, η αλλαγή που είδαν οι μαθητές στα πρόσωπά τους από την ηλικία των 12 ετών μέχρι τα 14, ακόμα και η αναφορά στις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας, προκάλεσε χαμόγελα και συγκίνηση τόσο στους μαθητές όσο και στις καθηγήτριες.  Με χρηματικό ποσό που είχε συγκεντρώσει το πενταμελές αγοράστηκαν και μοιράστηκαν στο τέλος της γιορτής κεράσματα. Επίσης το πενταμελές φρόντισε να κάνει αναμνηστικά δωράκια με τις φωτογραφίες των μαθητών που είχαν τραβήξει εκείνοι οι μαθητές του τμήματος, οι οποίοι κατά τα δύο τελευταία σχολικά έτη είχαν παρακολουθήσει τα μαθήματα φωτογραφίας που υλοποίησε ο κύριος Δημήτρης Παπαντωνίου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Παρά τους περιορισμούς που προκλήθηκαν λόγω της πανδημίας, οι μαθητές απέδειξαν με τη διοργάνωση της μικρής αυτής τελετής ότι υπάρχει τρόπος να αναλαμβάνουμε δράση, να προσπερνούμε εμπόδια και να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όμορφες στιγμές που ζούμε.

Ο σύλλογος καθηγητών του Γυμνασίου Αγριάς  συγχαίρει του μαθητές και τους εύχεται καλή συνέχεια στο Λύκειο και στη μετέπειτα πορεία τους.

Παρακολουθήστε το βίντεο «Αναμνηστικό Βίντεο Απόφοιτοι 2021»:

Κατηγορία Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-22

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 9 Ιουνίου 2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας καλωσορίζουμε στο Γυμνάσιο Αγριάς.

Για την εγγραφή στο σχολείο ακολουθήστε τον σύνδεσμο εδώ και συμπληρώστε την αντίστοιχη φόρμα. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2428086864 ή να στείλετε mail στο gymagria@sch.gr.

Εδώ θα βρείτε το έντυπο που πρέπει να συμπληρώσει ο γιατρός σας μέχρι τον Σεπτέμβριο, για να μπορεί το παιδί να πάρει μέρος στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Το έντυπο αυτό θα το προσκομίσει ο/η μαθητής/τρια στο σχολείο τον Σεπτέμβριο.

Εδώ θα βρείτε την Υπεύθυνη Δήλωση για την κηδεμονία. Μπορείτε να τη στείλετε είτε ηλεκτρονικά είτε να την προσκομίσει το παιδί σας τον Σεπτέμβριο.

Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα, μπορείτε να προσέλθετε στο σχολείο για την εγγραφή.

Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γενικά, Ενημέρωση γονέων/ κηδεμόνων | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID-19 σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς

Συγγραφέας: Γυμνάσιο Αγριάς Ν.Μαγνησίας στις 5 Μαΐου 2021

Παρακαλούμε ανοίξτε το παρακάτω σχετικό έγγραφο (ΦΕΚ 1825/5-5-2021)Λήψη αρχείου

Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γενικά, Ενημέρωση γονέων/ κηδεμόνων | Δεν υπάρχουν σχόλια »