ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Εδώ θα βρείτε Παραμύθια με αγαπημένους ήρωες των παιδιών.Πληκτρολογώντας στο πρώτο ιστολόγιο του σχολείου μας στο Blogger αριστερά στην οθόνη σας εμφανίζεται “Ο Μικρός αναγνώστης” .Μπορείτε να αφήσετε το παιδί ελεύθερο να επιλέξει όποιο παραμύθι επιθυμεί με βάση το χρώμα που του αρέσει, το μέγεθος του βιβλίου και φυσικά τα ενδιαφέροντά του.Οι όμορφες ιστορίες γίνονται πραγματικά ακαταμάχητες όταν ζωντανεύουν στα χείλη χαρισματικών αναγνωστών.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (Για γονείς)

1.Φροντίστε έτσι ώστε κατά την ώρα ανάγνωσης του παραμυθιού το παιδί να μην νιώθει κουρασμένο ή ενδεχομένως είναι ώρα ύπνου.

2.Επιλέξτε ώρα που θα αφιερώσετε χρόνο σε αυτή τη δραστηριότητα . Μην κάνετε απλή ανάγνωση!

3. Κρατήστε ζωηρό το ενδιαφέρον του παιδιού με ερωτήσεις -απαντήσεις που θα σας δώσει.

4.Ζητήστε να σας διηγηθεί την ιστορία  και βοηθήστε μόνο όταν και όπου υπάρχει ανάγκη, μην προτιμάτε εύκολες απαντήσεις και δώστε στο παιδί τη δυνατότητα να επαναφέρει στη μνήμη του γεγονότα.

5. Ενισχύστε τον προφορικό του λόγο βοηθώντας σε σωστή άρθρωση των λέξεων .Πείτε ξανά αργά τη λέξη εσείς και ζητήστε να επαναλάβει.

6. Ζητήστε να σας δείξει τον τίτλο του παραμυθιού .Μετρήστε μαζί τις λέξεις και μετά ζητήστε να γράψει όπως μπορεί τον τίτλο από το παραμύθι.

7. Βρείτε λέξεις που αρχίζουν από το πρώτο γράμμα του ήρωα π.χ -π, όπως παπλωματού.

8. Ζητήστε να ζωγραφίσει ό,τι του έκανε εντύπωση από την ιστορία που άκουσε, ποια είναι τα συναισθήματα που ένιωσε, ποιους ήχους άκουσε….

9.Δώστε του ρόλο ηθοποιού να δραματοποιήσει την ιστορία και εσείς να είστε θεατές.(κουκλοθέατρο)

10.Κάντε μια απλή κατασκευή χρησιμοποιώντας ήδη υλικά που υπάρχουν σπίτι.(π.χ. ρολά από χαρτί υγείας, ζύμη από αλεύρι,χαρτοπετσέτες, οδοντογλυφίδες, πλαστικά καλαμάκια, άδειες συσκευασίες……)

11. Πειραματιστείτε μαζί με εύκολα και κατάλληλα υλικά από το σπίτι σας (π.χ  Θερμότητα: ζεστό -κρύο.Βάλτε ζεστό  και κρύο νερό αντίστοιχα σε δύο μπωλ και ζητήστε να κάνει μπάνιο το Ρούνη, το κακό ύπουλο γουρούνι , με το αγαπημένο του ζωάκι )

Ελπίζω να σας έδωσα μερικές ιδέες και εσείς με τη δική σας φαντασία να απολαύσετε πολλές δραστηριότητες Φιλαναγνωσίας!!!!!!!!!!

 

 

 

 

1.Το δώρο της Παπλωματούς.

2. Τα Τρία Μικρά Λυκάκια

3. “Το Ηλιοτρόπιο”

4. Το Δέντρο που έδινε

5 Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας

6. Η πριγκίπισσα Δυσκολούλα