Δημοσιεύθηκε στην ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ-ΔΙΕΘΝΩΝ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

8η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

Στο πλαίσιο εορτασμού της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν στη σχολική μας μονάδα αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις  με σύνθημα για το έτος 2021 «Το σχολείο σε κίνηση. Αθλούμαστε δημιουργικά».

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας συμμετείχαν σε δράσεις που έλαβαν χώρα σε δράσεις εντός και εκτός του αύλειου χώρου με απώτερο στόχο την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας.  Στις δράσεις αυτές συνεργάστηκαν από κοινού εκπαιδευτικοί και μαθητές για την ολοκλήρωσή τους ενώ ταυτόχρονα εφαρμόστηκαν με αυστηρότητα όλα τα μέτρα του πρωτοκόλλου του Covid-19.

Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού επιτεύχθηκε μέσα από τη διαδικτυακή συνάντηση με τον κ. Ηλία Γραμματικόπουλο (προπονητής στον Άθλο της Ορεστιάδας» ο οποίος αλληλεπίδρασε εποικοδομητικά  μέσω της πλατφόρμας Webex με το μαθητικό δυναμικό του σχολείου μας. Η προαναφερόμενη τηλεδιάσκεψη υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Υπεύθυνη του  Τμήματος  Παιδείας του Δήμου της Ορεστιάδας την οποία ευχαριστούμε θερμά!

Η δημιουργική αυτή ημέρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τους μαθητές και τις μαθήτριες της σχολικής ηλικίας…  η συνάδελφος εκπαιδευτικός ειδικότητας ΠΕ 79.01 κα Αϊντζή Βασιλική  προσφέρθηκε να παρουσιάσει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τα οφέλη της ποδηλασίας και τους κανόνες οδικής ασφάλειας με το ποδήλατο. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας αποκόμισαν γνώσεις και εμπειρίες αναπτύσσοντας κοινωνικές εμπειρίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *