Το Δημοτικό Σχολείο Ριζίων «ταξίδεψε» στην Ελλάδα με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν μουσικό εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και να ταξιδέψουν με όχημα την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στην έντεχνη ελληνική μουσική δημιουργία μέσα από τον ήχο της συμφωνικής ορχήστρας. Δημοτικές μελωδίες, ρυθμοί και χοροί, μέσα από τη συνθετική ιδιοφυία του Νίκου Σκαλκώτα και του Γιάννη Κωνσταντινίδη μετατράπηκαν σε θαυμαστά συμφωνικά έργα και μας μετέφεραν σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, αναδεικνύοντας έτσι την γόνιμη σχέση ανάμεσα στην ανώνυμη και τη λόγια ελληνική μουσική.

1 2 1 3 1

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του μουσικού αυτού ταξιδιού οι μαθητές της Β’ τάξης δημιούργησαν τα δικά τους έργα δείχνοντας έτσι την αγάπη τους για τη μουσική.

.jpg .jpg

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης της σχολικής μας μονάδας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την έννοια της «αποταμίευσης» μέσα από το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου » Αν κάθε μέρα», να εκφράσουν την άποψή τους και να αποτυπώσουν τη σκέψη τους στο χαρτί με χρώματα και σχέδια…

Screenshot 1

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό ερέθισμα για να ανακαλύψουν οι μικροί μας μαθητές πως για να πετύχουν κάτι μεγάλο αρκεί κάθε μέρα να κάνουν κάτι μικρό και να σκέφτονται αισιοδόξα για το μέλλον…Screenshot 2

ΕΝΩΣΗ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ 2η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η ενασχόληση των μαθητών και των μαθητριών της Στ΄τάξης της σχολικής μας μονάδας σηματοδότησε και την έναρξη της συνεργασίας με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το μαθητικό δυναμικό της σχολικής μας μονάδας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να αλληλεπιδράσει με την Υπεύθυνη Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Ένωσης, την κα Τατιάνα Μουλούλη, με σημείο αναφοράς το θερμοκήπιο…

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης εξέφρασαν την επιθυμία ενασχόλησης με το θερμοκήπιο σε συνεργασία με τη δασκάλα τους, την κα Ατματζίδου Μαρίνα.  

Ο εργασίες προγραμματίστηκαν, το πρόγραμμα οργανώθηκε και οι ρόλοι διαμοιράστηκαν…

Κάποιοι ανέλαβαν τη φροντίδα των αρωματικών φυτών, άλλοι το φύτεμα εποχιακών λαχανικών  και κάποιοι τη φροντίδα του εξωτερικού χώρου…

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Η σχολική μονάδα των Ριζίων αποτελεί το σημείο αναφοράς για τη σύνδεση και τη συνεργασία με τους φορείς της τοπικής μας κοινότητας!

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ριζίων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και το προσωπικό καθαριότητας του σχολείου μας συνεργάστηκαν στο μέγιστο βαθμό στο χώρο του λεβητοστασίου με γνώμονα την ασφάλεια του μαθητικού δυναμικού μας…

 Τους ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράστασή τους και το αμέριστο ενδιαφέρον τους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς!!!!!

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

 

Σήμερα ημέρα Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού και πυρκαγιάς στη σχολική μας μονάδα στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου ενεργειών φυσικών καταστροφών.

Στη σημερινή δράση σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε ο κ. Διοικητής συνοδευόμενος από δύο πυροσβέστες της μονάδας του των οποίων οι συμβουλές υπήρξαν καίριας σημασίας για την εφαρμογή της σωστής άσκησης.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα του πρωτοκόλλου του Covid -19 και εφαρμόστηκαν με προσοχή απο τους εκπαιδευτικούς και το μαθητικό δυναμικό της σχολικής μας μονάδας οι οδηγίες για την ασφαλή εκκένωση του σχολικού κτιρίου.

Η αλληλεπίδραση του κ. Διοικητή και των συναδέλφων πυροσβεστών του υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική… οι μαθητές και οι μαθήτριές μας εξέφρασαν τις απορίες τους, διατύπωσαν τις απαντήσεις τους στα ερωτήματα του κ. Διοικητή και εφάρμοσαν βιωματικά όσα συζητήθηκαν.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Διοικητή της Π.Υ. Ορεστιάδας και τους συναδέλφους του για την οργάνωση και την ολοκλήρωση της σημερινής δράσης η οποία πραγματικά άφησε το αποτύπωμά της στο νοητικό δυναμικό των μαθητών και μαθητριών μας!!

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ

 

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης διερευνητικής μάθησης και πειραματισμού της σχολικής μας μονάδας …πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο του οποίου ο εξοπλισμός θα αποτελέσει το εφαλτήριο για να διευρύνουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας τους πνευματικούς τους ορίζοντες, καλλιεργώντας ταυτόχρονα δεξιότητες του νου και της ψηφιακής τεχνολογίας.

Η βιβλιοθήκη πραγματοποιήθηκε μετά από την παρέμβαση της Ένωσης » Μαζί για το Παιδί» η οποία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αφουγκράζεται τις ανάγκες της σχολικής μας μονάδας και αποτελεί ένα ισχυρό υποστηρικτικό πλαίσιο του λειτουργικού πλαισίου του σχολείου μας.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» η κα Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η Γενική Γραμματέας της Ένωσης, η κα  Έρικα Οικονόμου, ο Δήμαρχος του Δήμου μας, ο κ. Βασίλειος Μαυρίδης, η Διευθύντρια της Α/θμιας Εκπαίδευσης, η κα Δήμητρα Βουρδόγλου, η Σ.Ε.Ε. , η κα Ιωάννα Μανάφη και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τηρώντας όλα τα μέτρα του πρωτοκόλλου του Covid-19.

Αναμνηστικές πλακέτες δοθήκανε στην Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα της Ένωσης » Μαζί για το Παιδί» σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης για τη δωρέα και τη συνεργασία με τη σχολική μας μονάδα!!

Θερμές ευχαριστίες αποδοθήκανε μέσω των μελών της Ένωσης στην κα Κυβέλη Αλεξίου η οποία χρηματοδότησε τη δωρέα και επιμελήθηκε τον εξοπλισμό της βιβλιοθήκης με εποικοδομητικό πνεύμα προκειμένου οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές /τριες της σχολικής μας μονάδας να ωφεληθούν στο μέγιστο βαθμό και να δημιουργήσουν τα βέλτιστα από κοινού!!

ΟΤΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

 

Με την  έναρξη της σχολικής χρονιάς το συνεργατικό πνεύμα και η θετική διάθεση αποτυπώθηκαν στις σχέσεις ανάμεσα στη σχολική μας μονάδα και τις υπηρεσίες του Δήμου Ορεστιάδας. Μετά από την επίσκεψη του  Δημάρχου κ. Μαυρίδη Βασίλη και των Αντιδήμαρχων Καθαριότητας και Τεχνικής Υπηρεσίας προγραμματίστηκαν εργασίες στον αύλειο χώρο της σχολικής μας μονάδας με γνώμονα την ασφάλεια του μαθητικού δυναμικού μας. Εξίσου καίριας σημασίας είναι και η συνεργασία  που έχει αναπτυχθεί και με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου προκειμένου να ωφελούνται οι μαθητές και οι μαθήτριές μας.

Αρωγοί και συμπαραστάτες από την αρχή του σχολικού έτους είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής μας  Κοινότητας.

«Το όλον είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του»

(Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ.)

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

 

Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών το 2001, με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο εορτασμού της προαναφερόμενης ημέρας η συνάδελφος εκπαιδευτικός ΠΕ 06 κα Μάρθα Τσιμπλιαράκη υλοποίησε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας σχετικές δράσεις.

Το μαθητικό δυναμικό της σχολικής μας μονάδας υπό την καθοδήγησή της και την επίβλεψή της παρατήρησε το απαιτούμενο υλικό, το μελέτησε και προχώρησε σε προσωπικές του δημιουργίες.

8η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

Στο πλαίσιο εορτασμού της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιήθηκαν στη σχολική μας μονάδα αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις  με σύνθημα για το έτος 2021 «Το σχολείο σε κίνηση. Αθλούμαστε δημιουργικά».

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας συμμετείχαν σε δράσεις που έλαβαν χώρα σε δράσεις εντός και εκτός του αύλειου χώρου με απώτερο στόχο την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας.  Στις δράσεις αυτές συνεργάστηκαν από κοινού εκπαιδευτικοί και μαθητές για την ολοκλήρωσή τους ενώ ταυτόχρονα εφαρμόστηκαν με αυστηρότητα όλα τα μέτρα του πρωτοκόλλου του Covid-19.

Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού επιτεύχθηκε μέσα από τη διαδικτυακή συνάντηση με τον κ. Ηλία Γραμματικόπουλο (προπονητής στον Άθλο της Ορεστιάδας» ο οποίος αλληλεπίδρασε εποικοδομητικά  μέσω της πλατφόρμας Webex με το μαθητικό δυναμικό του σχολείου μας. Η προαναφερόμενη τηλεδιάσκεψη υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Υπεύθυνη του  Τμήματος  Παιδείας του Δήμου της Ορεστιάδας την οποία ευχαριστούμε θερμά!

Η δημιουργική αυτή ημέρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τους μαθητές και τις μαθήτριες της σχολικής ηλικίας…  η συνάδελφος εκπαιδευτικός ειδικότητας ΠΕ 79.01 κα Αϊντζή Βασιλική  προσφέρθηκε να παρουσιάσει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τα οφέλη της ποδηλασίας και τους κανόνες οδικής ασφάλειας με το ποδήλατο. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας αποκόμισαν γνώσεις και εμπειρίες αναπτύσσοντας κοινωνικές εμπειρίες.

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων