ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Η Ένωση » Μαζί για το Παιδί» αποτελεί το υποστηρικτικό πλαίσιο της σχολικής μονάδας των Ριζίων τα τελευταία χρόνια…η συμβολή τους είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ακριτική σχολική μας μονάδα καθώς εμπλουτίζεται συνεχώς με εκπαιδευτικό υλικό…απώτερος στόχος της αρωγής της είναι η διεύρυνση του πνευματικού ορίζοντα του μαθητικού δυναμικού μας και η παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση!

Screenshot 2

Αυτή τη φορά η δωρεά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»  ικανοποίησε στο μέγιστο βαθμό τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, όταν αντίκρισαν τα μουσικά όργανα!!!Για πρώτη φορά το μαθητικό δυναμικό μας θα έχει την ευκαιρία να μάθει και να εξασκηθεί στο μεταλλόφωνο, καθώς και σε άλλα μουσικά όργανα…

Screenshot 1 3

          Η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στη σκέψη!!

                                                                                                       Πυθαγόρας

Δημοσιεύθηκε στη ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Στις 23 Δεκεμβρίου 2021 η διερευνητική βιβλιοθήκη της σχολικής μας μονάδας ενισχύθηκε με την ευγενική χορηγία του κ. Νικόλαου Βαφειάδη ως Αντιδήμαρχος Παιδείας στο Δήμο Αθηναίων…ο κ. Βαφειάδης καταγόμενος από τα Ρίζια ενίσχυσε τη σχολική βιβλιοθήκη με την αποστολή βιβλίων του κ. Αντώνη Σαμαράκη και της Εθνικής Πινακοθήκης…

Τον ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική του χειρονομία!!

Screenshot 1 2

Δημοσιεύθηκε στη ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ HAEF

Τα δύο τελευταία χρόνια η σχολική μας μονάδα συνεργάζεται με το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών HAEF οργανώνοντας και υλοποιώντας από κοινού προγράμματα που στοχεύουν στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μέσα από την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων εκπαιδευτικοί και μαθητικό δυναμικό ανταλλάσουν εμπειρίες και πρακτικές, γεγονός που καλλιεργεί δεξιότητες ζωής στους εμπλεκόμενους του διδακτικού γίγνεσθαι.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας στις 23 Δεκεμβρίου 2021 παραλάβαμε ένα πολύ μεγάλο χριστουγεννιάτικο δώρο από το Δ.Σ. του Κολλεγίου Αθηνών που πραγματικά μας χαροποίησε ιδιαίτερα, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να το αξιοποιήσουμε δεόντως εκπαιδευτικοί και μαθητές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Screenshot 1 1

Ευχαριστούμε θερμά το Διευθυντή του Δ.Σ. του Κολλεγίου Αθηνών, τον κ. Ζάχο, τους εκπαιδευτικούς, το μαθητικό δυναμικό καθώς και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων!!!

Δημοσιεύθηκε στη ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

TO ΒΙΒΛΙΟ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ…

Στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων οι μικροί μαθητές της πρώτης τάξης έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παιδικό βιβλίο, να δημιουργήσουνε μέσα από τα ερεθίσματα της παιδικής λογοτεχνίας και να εμπνευστούν… τα  πρωτάκια της σχολικής μας μονάδας το τρέχον σχολικό έτος θα υλοποιήσουνε πολιτιστικό πρόγραμμα  προσανατολισμένο στη «Διαφορετικότητα» αξιοποιώντας το υλικό της διερευνητικής βιβλιοθήκης που υπάρχει στο σχολικό μας χώρο!Screenshot 1

Δημοσιεύθηκε στη Α΄τάξη | Σχολιάστε

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ

Δ.Σ. ΡΙΖΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2022

Δημοσιεύθηκε στη ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

Η ΣΤ τάξη του σχολείου μας , προτείνει χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και ταινίες για τις διακοπές των Χριστουγέννων!

Στην αφετηρία  του όμορφου ταξιδιού μας με το Δημοτικό σχολείο Λακκώματος Σαμοθράκης , οι μαθητές της Στ τάξης μοιράστηκαν τα συναισθήματά τους  και τις σκέψεις τους   , από τις πρώτες διαδικτυακές συναντήσεις ,με το μαθητικό δυναμικό του δημοτικού σχολείου Λακκώματος Σαμοθράκης, μέσω ενός padlet που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό.

Φυσικά , καθώς πλησιάζουν γιορτινές ημέρες , δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά τις χριστουγεννιάτικες κάρτες που μας έστειλε το Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος και με πολύ όρεξη και μεράκι ετοιμάσαμε κι εμείς τα χριστουγεννιάτικα δώρα μας!

1639762778932 1639762826971 1639762925463 1639762897707

Στο padlet  μας , το οποίο θα εμπλουτίζεται διαρκώς, εκτός από την ανταλλαγή των πρώτων εντυπώσεων μας,  ανταλλάσσουμε τις προτάσεις μας για χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και ταινίες που μπορούμε να απολαύσουμε τις ημέρες των Χριστουγεννιάτικων διακοπών !

https://padlet.com/marina_atmatzidou_123/ahxt6js74dyxhnt0

Η Στ τάξη εύχεται καλές γιορτές με υγεία, χαρά και αγάπη!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Δ.Σ. ΡΙΖΙΩΝ ΚΑΙ Δ.Σ. ΜΑΘΡΑΚΙΟΥ

Η σχολική μονάδα των Ριζίων ανοίγει τις πύλες της συνεργασίας και της αλληλεπίδρασης με το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Μαθρακίου που βρίσκεται στην Περιφέρεια της Κέρκυρας…

SXOLEIO RIZIVN

Το πρόγραμμα που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο σχολείων έχει τον τίτλο » Εκμηδενίζω αποστάσεις, ξεπερνώ δυσκολίες και γεφυρώνω σχέσεις με ακριτικές σχολικές μονάδες» και αποβλέπει στην οργάνωση κοινών εκπαιδευτικών δράσεων μέσω της σύγχρονης και της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Δημοσιεύθηκε στη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ | Ετικέτες: | Σχολιάστε

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η Τεχνολογία πληροφοριών και επικοινωνίας (ΤΠΕ)  έχει επηρεάσει σημαντικά τη σχολική εκπαίδευση προσφέροντας σημαντικές δυνατότητες για την παροχή αποτελεσματικών μαθησιακών εμπειριών στους μαθητές/τριες.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί καλούμαστε να αξιολογήσουμε το εκάστοτε εργαλείο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μαθητικού δυναμικού μας και τις προγραμματισμένες διδακτικές στρατηγικές.

Σε αυτό το επιμορφωτικό και καθοδηγητικό πλαίσιο οργανώθηκε από κοινού με την κα Ιωάννα Μανάφη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕ.ΚΕ.Σ της ΑΜΘ, σεμινάριο με τίτλο «Χρήση και αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων στη μαθησιακή διαδιακασία».

Το σεμινάριο έλαβε χώρα στις 16 Νοεμβρίου 2021 και επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση συγκεκριμένων ψηφιακών εργαλείων στη μαθησιακή διαδικασία καθώς και στην εμπλοκή των μαθητών/τριών σε συνεργατικές δραστηριότητες από απόσταση.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Μανάφη η οποία είναι αρωγός σε κάθε προσπάθειά μας!!.png

 

Δημοσιεύθηκε στη ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Δ.Σ. ΡΙΖΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

Το εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολικής μας μονάδας, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του μαθητικού δυναμικού μας,επικοινωνεί και συνεργάζεται με το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Σε αυτό το ψυχοεκπαιδευτικό πλαίσιο οργανώθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2021 σεμινάριο με την Υπεύθυνη των Ψυχολόγων της συμβουλευτικής γραμμής, την κα Αλεξάνδρα Παπακώστα…ο τίτλος του σεμιναρίου ήταν «Διαχείριση προσώπων και καταστάσεων στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι» και ο χαρακτήρας του υπήρξε συμβουλευτικός και καθοδηγητικός!!

Οι συμβουλές και οι οδηγίες της κας Παπακώστα ήταν πραγματικά εποικοδομητικές για την εκπαιδευτική πραγματικότητα!!

.png

Δημοσιεύθηκε στη ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | Σχολιάστε

MΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΙΑ ΑΝΘΙΖΕΙ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Μία νέα , δημιουργική συνεργασία ανάμεσα στα δύο ακριτικά σχολεία μας αρχίζει..!  Η Ένωση «Μαζί για το παιδί», πολύτιμος αρωγός του εκπαιδευτικού έργου των δύο σχολείων, δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να έρθουν σε επαφή το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας με το μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό του Δημοτικού σχολείου Λακκώματος Σαμοθράκης.

      Η Στ΄ τάξη του σχολείου μας ξεκινάει έναν νέο κύκλο συνεχούς συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης με τους μαθητές του ακριτικού μας νησιού με σημείο αναφοράς το Project  του Θερμοκηπίου που υλοποιείται στο σχολείο μας.

     Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν διαδικτυακά σε  μια πρώτη επαφή γνωριμίας και  να μοιραστούν τα ενδιαφέροντά τους  όπως και να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους.

1639308671591

Οι μαθητές μας συστήνονται!

Screenshot 3

Τι θέλω να πω για μένα; Κρατήσαμε τις σημειώσεις μας!

    Σε μία δεύτερη συνάντηση ταξιδέψαμε διαδικτυακά στο όμορφο νησί της Σαμοθράκης και γνωρίσαμε το Δημοτικό σχολείο Λακκώματος και το ομώνυμο χωριό . Από την άλλη μεριά , οι μαθητές μας έγιναν ξεναγοί των συνοδοιπόρων μας στην Δημοτική κοινότητα Ριζίων και στο σχολείο τους.

received 410703327177347IMG 20211103 112050

    Οι συναντήσεις μας όμως δεν σταματούν εδώ.. Το ταξίδι μας συνεχίζεται με απώτερο στόχο την καλλιέργεια δεξιοτήτων επικοινωνίας, συνεργασίας  και αλληλοϋποστήριξης , δεξιότητες πολύτιμες για την ομαλή κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη των μαθητών μας. .

Δημοσιεύθηκε στη ΣΤ ΄τάξη | Σχολιάστε