ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΛΛΑΣ

Το σχολείο μας στο Διαδίκτυο

To Halloween στο Δημοτικό Σχολείο Πέλλας

Νοέ 202313

Halloween

Το Halloween, (Χαλογουίν, Χαλοουίν ή και Χάλοουιν), γιορτάζεται τη νύχτα της 31 Οκτωβρίου και είναι μια αργία η οποία εορτάζεται κυρίως σε χώρες του αγγλοσαξωνικού κόσμου.

Η γιορτή αυτή τηρείται σε πολλές χώρες την παραμονή της Ημέρας των Αγίων Πάντων, που είναι η 1η Νοεμβρίου. Η Ημέρα των Πάντων γενικότερα τιμά τους αγίους, αλλά και τους νεκρούς προγόνους των ανθρώπων.

Μια θεωρία υποστηρίζει ότι η έμπνευση για την γιορτή προήλθε από τα γαέλικα φεστιβάλ της σοδειάς, ιδίως του Σαμάιν. Πιστεύται ότι το εν λόγω φεστιβάλ μετεξελίχθηκε σε Χαλογουίν από την χριστιανική εκκλησία, στους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες. Για αιώνες ο εορτασμός του Χαλογουίν ήταν περιορισμένος μόνο στην Ιρλανδία και τη Σκωτία, τον 19ο αιώνα όμως, Ιρλανδοί και Σκωτσέζοι μετανάστες μετέφεραν τον εορτασμό του Χάλογοουιν στην Βόρεια Αμερική, ενώ από τα τέλη του 20ου αιώνα και τις αρχές του 21ου αιώνα, λόγω της αμερικανικής επιρροής, ο εορτασμός του Χάλογουιν έχει επεκταθεί και σε χώρες που δεν έχουν καμία σχέση με τον αγγλοσαξωνικό κόσμο. Στο Halloween τα παιδιά ντύνονται σε κάτι “ τρομακτικό” και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά , το έθιμο που είναι γνωστό ως “ trick or treat”  ή “ φάρσα ή κέρασμα”. Επίσης η κολοκύθα αποτελεί σύμβολο της εορτής. Ακόμη οι άνθρωποι κάνουν πλάκες , ανάβουν φωτιές, βλέπουν ταινίες με σχετική θεματολογία ή επισκέπτονται “ στοιχειωμένα “ αξιοθέατα.

Έτσι, με αφορμή τον εορτασμό της συγκεκριμένης ημέρας, μετά από διαδίκτυακη παρουσίαση και συζήτηση με τα παιδιά της Ε’ τάξης του σχολείου μας, τα παιδιά εμπνεύστηκαν και ζωγράφισαν ζωγραφιές με θέμα το Halloween.

Βασιλική Ζησιοπούλου, η δασκάλα Αγγλικών του Δημοτικού Σχολείου Πέλλας

 

 

από κάτω από: ΑΓΓΛΙΚΑ - ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο To Halloween στο Δημοτικό Σχολείο Πέλλας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ
Ό,τι είναι ο ήλιος για τα λουλούδια είναι τα χαμόγελα για τον άνθρωπο.

Ιστορικό

Νοέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων