Αρχική » αταξινόμητα » Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας – Εκπαιδευτική επίσκεψη

Μετάφραση

Ιστορικό

Kατηγορίες

European Radio Logo

Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας – Εκπαιδευτική επίσκεψη

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν τόπο που διαθέτει αξιόλογη ιστορία που χρονολογείται από τα προϊστορικά ακόμα χρόνια, γεγονός που αποδεικνύεται από τα ευρήματα των μουσείων της περιοχής αλλά και τους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους. Βασική μας επιδίωξη είναι να φέρουμε τους μαθητές μας σε επαφή όσο γίνεται περισσότερο με την τοπική μας ιστορία ώστε να γνωρίσουν το πλούσιο παρελθόν, αλλά και να δουν από κοντά όσα περιγράφουν τα σχολικά βιβλία Ιστορίας.

Έτσι λοιπόν, για τον μήνα Ιανουάριο η εκπαιδευτική μας επίσκεψη είχε προορισμό το Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας. Περιηγηθήκαμε στις αίθουσες του μουσείου και θαυμάσαμε τα εκθέματα, ενώ η αρχαιολόγος Αποστολία Χίλαρη, με προθυμία και υπομονή μάς έδωσε επιπλέον πληροφορίες και έλυσε τις απορίες μας. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την Οικία των ψηφιδωτών στην Ερέτρια όπου εκτίθενται ψηφιδωτά Ελληνιστικής εποχής σε εξαιρετική κατάσταση.

Στον δρόμο της επιστροφής κάναμε μια στάση στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου “Γαρδένια” στην Αμάρυνθο. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του εργαστηρίου και είδαμε πώς φτιάχνονται πολλά από τα αγαπημένα μας γλυκά.

Ήταν μια ευχάριστη εκδρομή και ανυπομονούμε για τις επόμενες!

ΚΑΙΡΟΣ

booked.net

Σχολικός οδηγος

Σχολικός οδηγος

Επικοινωνία

Επικοινωνία

Ταχ. Διεύθυνση : Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου Ευβοιας
Νεοχώρι Αυλωναρίου
Τ.Κ. 34009
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mail@dim-neoch.eyv.sch.gr
Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://blogs.sch.gr/dimneoc
Τηλέφωνο και φαξ : 2223041203
Πληροφορίες : κ. Μεταξάς Ι. Ευάγγελος

ΧΑΡΤΗΣ

ΧΑΡΤΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

counter for blog
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση