Αρχική » 2022 » Νοέμβριος

Αρχείο μηνός Νοέμβριος 2022

Καλώς ήλθατε στο σχολείο μας!

Λίγα λόγια για το σχολείο μας!

Το 1905 οι αδερφοί Θεοχάρης και Πολυχρόνης Κότσικας, στη μνήμη των γονέων τους, αποφασίζουν να
κτίσουν με προσωπικά τους έξοδα ένα νέο σχολείο, το οποίο υφίσταται και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Είναι
ένα κτίριο σε σχήμα Π με άνοιγμα
προς το βορρά. Η γενική κατασκευή και
εικόνα του κτιρίου παραπέμπει σε νεοκλασικό ρυθμό.
Προς τιμήν των δωρητών, το σχολείο ονομάζεται «Κοτσίκειον».

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 1ου Δ.Σ.

Παρακάτω παρατίθεται η Έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του 1ου Δ.Σ. Καρύστου. Στην έγκριση αυτή προχώρησε ο Προιστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, κ. Λυγούρας Βασίλειος καθώς και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, κ. Καραφέρη Παναγιώτα.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ karystos

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1ου Δ.Σ.-ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Διαβιβαστικό Έγκρισης Εσωτερικού Κανονισμού 1oυ Δ.Σ. Καρύστου

 

Ετικέτες

Σκακιστική άσκηση

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!

Αγαπητοί μας μαθητές και γονείς,

Πλησιάζει μια από τις πιο όμορφες και πιο γιορτινές περιόδους του χρόνου, τα Χριστούγεννα. Μικροί και μεγάλοι αγαπούν τα Χριστούγεννα! Είναι μια γιορτή καλοσύνης, προσφοράς και στοργής, και έτσι νιώθουμε την ανάγκη να μπούμε σε αυτό το κλίμα όσο πιο νωρίς μπορούμε. Κάνουμε τις αγορές μας, στολίζουμε το σπίτι μας και ξεκινάμε να κάνουμε σχέδια για το πώς και με ποιους θα περάσουμε τις φετινές γιορτές.

Φίλοι και συγγενείς μαζεύονται να γιορτάσουν μαζί και να δημιουργήσουν όμορφες και χαρούμενες γιορτινές αναμνήσεις .Τα γεμάτα τραπέζια ,ο στολισμός, τα φωτάκια δίνουν μια μαγική αίσθηση. Οι αναμνήσεις των όμορφων δείπνων με φίλους και συγγενείς κάτω από την γιορτινή ατμόσφαιρα με τα κλασικά αγαπημένα γιορτινά τραγούδια και η μυρωδιά των αγαπημένων μας γλυκών όταν φτιάχνονται πάντα θα μας έλκουν και θα μας κάνουν να αναπολούμε και κάθε χρόνο να ανυπομονούμε για αυτή την γιορτή.

Οι γιορτές μας βγάζουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας . Στολίζουμε το δέντρο μας και φυσικά όλους τους χώρους ,ξεκινάμε να πίνουμε τον καφέ μας σε χριστουγεννιάτικες κούπες ,να χαζεύουμε τις στολισμένες γιορτινές βιτρίνες και κάνοντας τις συνηθισμένες μας διαδρομές υπό των στολισμό της πόλης και η διάθεσή μας βελτιώνεται και όλα μοιάζουν πιο εύκολα! Γνωρίζουμε, φυσικά, πως με όσα γίνονται, οι εποχές είναι δύσκολες σε όλους τους τομείς. Όμως οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να νιώσουμε την μαγεία των Χριστουγέννων, να γίνουμε και οι ίδιοι για λίγο ξανά παιδιά και να απολαύσουμε τις γιορτινές αυτές ημέρες . 

Παρακάτω σας κοινοποιούμε μία σειρά από διάφορες δραστηριότητες, που μπορείτε να κάνετε παρέα με τα παιδιά σας, για να μπείτε στο κλίμα των γιορτών και να χαρείτε.

Σε αυτό το βιντεάκι, ο Άγιος Βασίλης διαλέγει δώρα για τα παιδιά. Για να δούμε.. φέτος πόσα παιδάκια θα λάβουν δώρο από τον Άγιο Βασίλη;

Πάμε να στείλουμε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη; Μπορείτε να εκτυπώσετε το γράμμα ή να ζητήσετε από εμάς να σας το εκτυπώσουμε, για να στείλετε το γράμμα σας…

.png

Δεν μπορούν να λείπουν τα Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια. Ας χορέψουμε, ας τραγουδήσουμε και ας φτιάξουμε την διάθεσή μας!!!! Πατήστε το “play”, και απολαύστε τα ζουζούνια!!

Φυσικά, υπάρχει και ένα playlist για τους μεγαλύτερους της παρέας μας..

Σε ποιον αρέσουν τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, που μοσχοβολούν κανέλα; Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή από τον αγαπημένο μας Άκη Πετρετζίκη!!

.jpg

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την λίστα μας οι χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές! Βάλτε χρώμα και απογειώστε τις ζωγραφιές σας…

1 1 1                 xristougenna 3 4       ai basilhs9

Ποιος μπορεί να βρει τις διαφορές στις παρακάτω εικόνες; Προσοχή!!! Μοιάζουν εύκολες….αλλά δεν είναι!!!!

λήψης

agios 0

λήψης 1 3

 

 

Άγιος Ανδρέας

 Ο Άγιος Ανδρέας, ο Απόστολος, γιορτάζεται σήμερα στις 30 Νοεμβρίου, από την Εκκλησία μας. Ο Ανδρέας, ψαράς στο επάγγελμα και αδελφός του Αποστόλου Πέτρου, ήταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας. Επειδή κλήθηκε από τον Κύριο πρώτος στην ομάδα των μαθητών, ονομάστηκε πρωτόκλητος. Είναι προστάτης της Πάτρας, γι’ αυτό και θεωρείται μεγάλη γιορτή.

Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα!

λήψης 5 

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 1ου Δ.Σ.

Παρακάτω παρατίθεται η Έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του 1ου Δ.Σ. Καρύστου. Στην έγκριση αυτή προχώρησε ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ/νσης  Α/θμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, κ. Λυγούρας Βασίλειος καθώς και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, κ. Καραφέρη Παναγιώτα.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ karystos

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1ου Δ.Σ.-ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Διαβιβαστικό Έγκρισης Εσωτερικού Κανονισμού 1oυ Δ.Σ. Καρύστου

 

Άγιος Στυλιανός, ο προστάτης των παιδιών

 Τη μνήμη του Αγίου Στυλιανού τιμά σήμερα, 26 Νοεμβρίου, η Εκκλησία. Ο Άγιος Στυλιανός ήταν γιος πλουσίων γονέων, διδάχτηκε νωρίς απ’ αυτούς να είναι εγκρατής και να θεωρεί το χρήμα μέσο για την ανακούφιση και περίθαλψη των φτωχών και των αρρώστων. Όταν μεγάλωσε, διαμοίρασε όλη την κληρονομιά του και πήγε σαν ασκητής στην έρημο. Εκεί γνωρίστηκε με άλλους ασκητές, που ζούσε μαζί τους με αδελφική αγάπη, χριστιανική συγκατάβαση και επιείκεια. Θεωρείται προστάτης των βρεφών και των παιδιών.

Χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα! Ας προστατεύει ο Άγιος Στυλιανός τα παιδιά μας, και τα παιδιά όλου του κόσμου..

λήψης 2 1

Σήμερα η γιορτή της Αγίας Αικατερίνης

Στις 25 Νοεμβρίου η εκκλησία μας τιμά την μνήμης της Αγίας Αικατερίνης. Έζησε επί εποχής Μαξιμίνου, που τότε βασίλευε στην Αίγυπτο σαν απόλυτος άρχοντας, γνωστός για τους διωγμούς του κατά των Χριστιανών. Η Άγια Αικατερίνη δεν υπέκυψε στους βασανισμούς της για την αλλαγή της πίστης της και αποκεφαλίστηκε. Ο τροχός με τα μαχαίρια ήταν ένα από τα μαρτύρια της για αυτό η τέχνη της αγιογραφίας την απεικονίζει διπλά σε έναν από αυτούς κρατώντας ένα ξύλινο σταυρό στο άλλο της χέρι. Στην Ελλάδα, η Αγία Αικατερίνη είναι προστάτιδα των γεωργών, επειδή η εορτή της συμπίπτει με τη σπορά, καθώς και πολιούχος αγία της πόλης της Κατερίνης.

Σήμερα, επίσης, τιμάται και η μνήμη του Αγίου Μερκουρίου.

202211250456547418       λήψης 1 1

Χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν σήμερα! Χρόνια πολλά, και στην δική μας δασκάλα της Ε’ τάξης, κ. Κατερίνα Ζαχαροπούλου, καθώς σε πολλές γλυκές μας μαθήτριες.

316173986 831200078183958 8541317626696061899 n 3

 

 

 

Βεβαίωση Συμμετοχής σε Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του 1ου Δ.Σ. Καρύστου, παρακολούθησαν με επιτυχία το διαδικτυακό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, διάρκειας 4 ωρών, που διοργάνωσε ο Σύλλογος “KIDS SAVE LIVES”. Είναι απαραίτητη η γνώση των βασικών τεχνικών παροχής Πρώτων Βοηθειών, γιατί έτσι μπορούμε να σώσουμε μία ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει.316062571 685603162993924 8030119447356774550 n

Εισόδια της Θεοτόκου

Μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές του έτους είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου. Η Εκκλησία μας την τιμά στις 21 Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η σημασία της εορτής αυτής είναι μεγάλη και ιερή. Όταν η Παναγίας μας έγινε τριών ετών την έφεραν οι ίδιοι οι γονείς της στο Ναό και την παρέδωσαν στα χέρια του ιερέα Ζαχαρία.   Το παραπάνω γεγονός αποτελεί την βάση και την αρχή για όλη την μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου.

Χρόνια πολλά σε όσες γιορτάζουν σήμερα!

λήψης 4

 

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην υγεία και στην ελεύθερη από βία ζωή. Παρόλα αυτά, κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά ανά τον κόσμο γίνονται θύματα ή μάρτυρες σωματικής, σεξουαλικής και συναισθηματικής βίας. Η παιδική κακοποίηση είναι ένα τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην ευημερία, στην ανάπτυξη, στη σωματική και ψυχική υγεία των θυμάτων κατά τη διάρκεια της ζωής τους, καθώς και με γενικότερο αντίκτυπο στην κοινωνία. Δυστυχώς, αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες παιδικής θνησιμότητας. Η 19η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.

Η κακοποίηση του παιδιού δεν είναι ένα απλό πρόβλημα με εύκολες λύσεις. Παρόλα αυτά δεν είναι ακατόρθωτες οι βελτιώσεις στον τομέα της πρόληψης,
της προστασίας και της θεραπείας του παιδιού. Υπάρχει πλέον αρκετή γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο αυτό ώστε η οποιαδήποτε χώρα να αρχίσει να
αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Όμως, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης είναι η έλλειψη πληροφόρησης. Όλοι εμείς, σαν γονείς, εκπαιδευτικοί, κοινωνία, οφείλουμε στα παιδιά μας να είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί στην πληροφόρηση, να ενημερωνόμαστε, να μιλάμε, να μην φοβόμαστε και κυρίως να μην σιωπούμε όταν βλέπουμε παιδιά να υποφέρουνε. Τα παιδιά τα προσέχουμε, τα φροντίζουμε, τα αγαπάμε.

Εξ’ άλλου τα χέρια δεν χτυπάνε, αλλά αγαπάνε….

Ας μην ξεχάσουμε ποτέ την παραπάνω φράση!

https://youtu.be/PBDisOKiACA

images 2

 

 

Επέτειος Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Σήμερα ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε ένα άλλο μεγάλο όχι.
Είναι το όχι του Πολυτεχνείου.
Το όχι των Ελλήνων φοιτητών απέναντι στην έλλειψη ελευθερίας και δημοκρατίας,
εξαιτίας της 7χρονης τυραννίας της χούντας των συνταγματαρχών.

Την φετινή γιορτή, για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ανέλαβε η Ε’ τάξη, με υπεύθυνη την κ. Ζαχαροπούλου Κατερίνα. Ήταν μία πολύ συγκινητική γιορτή, γεμάτη ποιήματα, αφηγήσεις, τραγούδια, χορό και ένα σύντομο θεατρικό. Ευχαριστούμε όλους, όσοι παρευρέθηκαν στην όμορφη αυτή γιορτή. Και φυσικά, να ευχαριστήσουμε την διοργανώτρια της γιορτής, κ. Ζαχαροπούλου Κατερίνα, τον μουσικό μας κ. Χαλδούπη Γεώργιο και την κ. Στελλάτου Σέβη, για την πολύτιμη βοήθεια της. Τέλος, ευχαριστούμε την κ. Κανέλου-Χουντάση Μαρία, Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, που μας τίμησε με την παρουσία της.

222

 

collage 2 1

 

 

 

Πρόσκληση και Πρόγραμμα Γιορτής 17ης Νοέμβρη

  Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε στη γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 9:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

           1 2

       Με εκτίμηση Με εκτίμηση,
       η δασκάλα της τάξης Ζαχαροπούλου
       Κατερίνα και οι μαθητές/τριες
       της Ε’ τάξης

 

 

 

Μουσική Επιμέλεια: Χαλδούπης Γεώργιος και Στελλιάτου Σεβαστή.

Παρακάτω, ακολουθεί το πρόγραμμα της αυριανής γιορτής:

ΓΙΟΡΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ page0001

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση