Άκου……Μαντάτα-εφημερίδα ΣΤ τάξης-Δεκέμβριος 2021.

Κυκλοφόρησε για το μήνα Δεκέμβριο η εφημερίδα των μαθητών της ΣΤ τάξης με καθαρό εορταστικό περιεχόμενο. Οι νεαροί <Δημοσιογράφοι> άφησαν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους ελεύθερη και έγραψαν άρθρα για χριστουγεννιάτικες συνταγές,παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα έθιμα,τραγούδια στα Αγγλικά και Ελληνικά, χριστουγεννιάτικα έθιμα από  το κόσμο. Πρόβαλαν έτσι την δουλειά τους στη τοπική κοινότητα, μέσα από ένα έντυπο καλαίσθητο και προσεγμένο.Καλές γιορτές σε όλους !!!!

1 324

Χριστουγεννιάτικη…..ανακύκλωση !!!!

Οι μαθητές/τρία της Α τάξης με τη βοήθεια της δασκάλας τους, ανακύκλωσαν χριστουγεννιάτικα. Πήραν χρησιμοποιημένα σι-ντι που θα κατέληγαν ποιος ξέρει που και πάνω τους άφησαν την φαντασία και δημιουργικότητά τους να φτιάξει  προσωπεία του Άι- Βασίλη ,που σίγουρα θα καταλήξουν ως δώρα σε αγαπημένα τους πρόσωπα. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία πάνω από όλα !!!!ΝΤΙpg  ΒΑΣpg

 

Ένα Ολοήμερο εργαστήριο.

Οι μαθητές/τρίες του Ολοήμερου προγράμματος στο μάθημα πολιτιστικές δραστηριότητες, με τη βοήθεια της δασκάλας τους,απέδειξαν τα αποτελέσματα της συνεργατικότητας. Από διαφορετικές τάξεις και ηλικίες, συνεργάστηκαν για ένα κοινό σκοπό,που δεν ήταν άλλος από την κατασκευή μιας χριστουγεννιάτικης αφίσας. Τα ψαλίδια, οι κόλλες και τα χαρτόνια πήραν <φωτιά> και το αποτέλεσμα  θαυμάσιο !!!!!!!

 

V V

V   IMG 448b277cd8e562acd05b5ac57e616eaf V

Πυρκαγιές στο δάσος και τα ζώα.

Οι μαθητές/τρίες της Β΄ τάξης στο εργαστήρι δεξιοτήτων και στη θεματική ενότητα <Φροντίζω το Περιβάλλον>,δούλεψαν με τη δασκάλα τους στην ενότητα που έχει να κάνει με την καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας από τις πυρκαγιές για τις οποίες μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ο άνθρωπος. Αφού μελέτησαν την πανίδα της περιοχής τους, κατασκεύασαν ένα αραχνόγραμμα με την αλυσίδα που συνδέει τα πτηνά με την χλωρίδα και συμπέραναν ότι όταν κοπεί η αλυσίδα από ανθρώπινη παρέμβαση, καταστρέφεται και το περιβάλλον.

.jpg .jpg

Δίνουμε ζωή στα σκουπίδια μας.

Οι μαθητές/τρία της Α΄ τάξης στο εργαστήρι δεξιοτήτων με θεματική <Φροντίζω το περιβάλλον>, με τη βοήθεια της δασκάλας τους, απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι τίποτα δεν πάει χαμένο. Πήραν ένα μεγάλο χρησιμοποιημένο κομμάτι  χαρτόνι και με αυτό ξεδίπλωσαν την δημιουργικότητά τους μεταμορφώνοντάς το σε πανέμορφα ημερολόγια. Έδειξαν αυτό που έμαθαν στο εργαστήριο ότι ανακύκλωση δεν είναι μόνο κάνω το σκουπίδι πρώτη ύλη, αλλά μπορώ να δώσω στο σκουπίδι νέα ζωή και νέα χρήση.

V  VVV V

Μια τάξη εργαστήριο.

Οι μαθητές/τρίες της Α τάξης, στο εργαστήρι δεξιοτήτων, με τη βοήθεια της δασκάλας τους, έφτιαξαν μικρά καλλιτεχνήματα. Τι έκαναν λοιπόν; Πήραν πράγματα που η χρήση τους τέλειωσε και θα κατέληγαν κατά…..λάθος σε κάποια χωματερή και τα ανακύκλωσαν όχι όμως με την παραδοσιακή μορφή, δηλαδή πρώτη ύλη σε μπλε κάδο σκουπιδιών, αλλά τα καθάρισαν και τα έδωσαν νέα ζωή. Δημιούργησαν μικρά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά βάζα, που σίγουρα τους χάρισαν ικανοποίηση, αλλά και διάθεση δημιουργίας, δείχνοντας σε όλους μας ότι τίποτα δεν πάει χαμένο, όταν ξέρεις να το χρησιμοποιείς.

3 bdd832c8c1e5c819e3796b9d4da3b1b4 V4 4f01aa6372ed49b2e914497e070e006f VIΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 2 2925aa932874cffe827f8f1a2d1df558 V5 e8369243d759b79b45e33f0a26f569d8 V1 1ffe2637c73cd3f7dbea324de15e7349 V

Ψάχνοντας το κύτταρο.

Οι μαθητές/τρίες της ΣΤ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της φυσικής και στο κεφάλαιο <έμβιοι και άβι0ι οργανισμοί>,ήρθαν σε επαφή για πρώτη φορά με τη λειτουργία ενός μικροσκοπίου. Με έκπληξη και μεγάλο θαυμασμό ήρθαν σε οπτική επαφή με ένα κύτταρο και μελέτησαν τη δομή του, βλέποντας για πρώτη φορά τη λειτουργία του μικρόκοσμου.

.jpg123

Εκκολαπτόμενοι ζωγράφοι.

Οι μαθητές/τρίες της Β τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους και εμπνεόμενοι από την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, έδωσαν <ζωή> στα παράθυρα της τάξης τους με πολύχρωμα σχήματα και εικόνες, αφήνοντας την φαντασία τους να φτιάξει <μικρά> έργα τέχνης. Αλήθεια τι άλλο θα δούμε στη συνέχεια;

3ης2ηςjpg

Παράθυρο με φαντασία.

Οι μαθητές της Α τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, άφησαν την φαντασία τους να οδηγήσει τα χέρια τους και να στολίσουν τα παράθυρα της τάξης τους με εικόνες γεμάτες χρώμα, βγαλμένες από τον κόσμο των  χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, μήπως έχουμε εκκολαπτόμενους αυριανούς μεγάλους ζωγράφους;

1ης

Μαθαίνω για το παρελθόν μου, για να ξέρω που πάω στο μέλλον.

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Καρδίτσα και είμαστε εντυπωσιασμένοι. Είδαμε τη μικρογραφία οικίσκου από Μαυραχάδες, την καρποδόχη από Αστρίτσα, πήλινα αγγεία από το Μαυρομμάτι, αντικείμενα από τους θολωτούς τάφους στο Γεωργικό, ειδώλια από τον Κέδρο, απομίμηση του ιερού δέντρου από τη Μυρίνη, κτερίσματα τάφων από την  Αργιθέα και διαπιστώσαμε με συγκίνηση πόσο βαριά ιστορία έχουν αυτά τα χώματα που πατάμε . Σας συνιστούμε να το επισκεφθείτε για να γνωρίσετε από κοντά το μεγαλείο του αρχαίου παρελθόντος μας, να νιώσετε όπως και εμείς θαυμασμό και περηφάνεια και να αναλογιστείτε αν είμαστε αντάξιοι αυτού του παρελθόντος, μήπως και φτιάξουμε καλύτερο το μέλλον μας.

3 29 4 1 jpg 3